Ubetinget 365-dagers returrett
Frakt 45 kr - Gratis over 499 kr-
Kontakt oss

REDDER VERDEN

Det tar mange små skritt

Recapture-klokken handler ikke om hvordan eller hva. I kjernen handler det om hvorfor. Hvorfor designe en enkel plastklokke med PET-fiberreim i flere sporty farger når så mange andre allerede finnes på markedet?

For å redde planeten.
Derfor.

Ok, det kan være litt ekstravagant, men Recapture-klokken er designet fra grunnen av for å bruke resirkulert plast og polyetylenmaterialer. Etuiet er laget av resirkulert plast, herdet til en slitesterk og lett konstruksjon. Stroppen er laget av polyetylentereftalat-fibre, vevd inn i fleksible og komfortable stropper. Stroppene har et kunstskinn innlegg laget av resirkulerte epleskall og andre økologiske produkter som etterligner utseendet, følelsen og holdbarheten av ekte skinn.

«Plast i seg selv er ikke et dårlig materiale. Det dårlige er måten vi håndterer det på. Plast har mange gode kvaliteter, men vi må virkelig se på hvordan vi bruker det og til hva.»

– Daniel Sano Mirecki, med gründer av Omhu:

For Recapture-klokken samarbeidet vi med Omhu:, en dansk organisasjon som rengjør strender, som har til hensikt å rense plast fra miljøet, og gjenbruke den på fordelaktige måter.

1 Redder verden1.1 Trendhim x omhu:1.2 Forebygger avfall1.3 Ikke gå glipp av det

Trendhim x Omhu:

Omhu: står for "omsorg." Bry deg om miljøet, om fremtiden, om bærekraft. Men ifølge Omhu-medgründer, Daniel Sano Mirecki, handler det også om å gjøre det du gjør med omhu.

"Det faktum at vi forhåpentligvis er ved et vendepunkt der vi innser at vi må resirkulere mye mer og mye bedre, og at vi virkelig trenger å ta et kritisk blikk på hva vi bruker plast til, gir meg håp for fremtiden."

– Daniel

En del av overskuddet fra hver Recapture-klokke som selges før 1. september vil gå til å hjelpe Omhu: rense miljøet. For hver klokke vi sender, kan vi hjelpe til med å gjenfange tilsvarende 100 plastflasker fra naturen.

Som en ekstra bonus, frem til 1. august, vil du kunne få en gratis Recapture-klokke i begrenset opplag gjennom en spesiell utfordring. Mer om det senere.

FOREBYGGER AVFALL

For gjenfangsten valgte vi japansk Miyota 2035-urverk. Dette kvarts-urverket er svært nøyaktig, pålitelig, holdbart, reparerbart og enkelt. Disse har kanskje ikke samme innvirkning som supersexye ord som "innebygd kronograf" eller "støtdempende nanoskjelett med grafenrør" (den siste fant vi på), men de er viktige likevel.

"Det er viktig å huske på at hver handling og innsats, stor eller liten, faktisk gjør en forskjell."

– Daniel

Hele filosofien bak denne klokken handler om å redusere avfall og gjenbruke det vi kan så det ikke havner i naturen. Jo færre komplikasjoner en klokke har, jo mindre energi bruker den. Jo mindre energi den bruker, jo færre batteriskift i løpet av levetiden. Hvis du ikke trenger et datovindu, en separat 24-timers urskive eller en kronograf, så sløser disse bort energien fra batteriet. Miyota 2035 har vært på markedet en god stund, og på grunn av det er den nyeste versjonen enkel å reparere og deler er lett tilgjengelige og rimelige.

Alt dette gir en klokke som er (håper vi) en netto velsignelse for miljøet. Den tar plastavfall og andre materialer ut av miljøet ved å feste dem til håndleddet. Den er energieffektiv og slitesterk, så du trenger ikke å kaste den med det første. Og selv i det høyst usannsynlige tilfellet at den går i stykker etter mange års bruk, vil den være billig og enkel å fikse, og gir deg svært liten grunn til å kaste den.

"Det beste er at vi bruker ressurser / råmaterialer som allerede er tilgjengelig."

– Daniel

IKKE GÅ GLIPP AV DET

Hvis du vil være den første til å vite detaljene om den begrensede utgaven og motta informasjon om alle våre kommende lanseringer, kan du nyte Trendhim Gjengens eksklusive rabatter, tips og fremgangsmåter og mange flere fordeler. Registrer deg nedenfor.

Jeg kjenner Trendhims Retningslinjer for personvern. Meld deg av når du vil.