365 dagers returrett – uansett grunn
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Veiledning til ørepynt for menn

Det er faktisk ikke så vanskelig som du tror å finne balansen mellom å vise frem din personlighet, og å se ut som en ung rebell. Det finnes nemlig noen helt enkle tommelfingerregel som gjør den biffen lett som bare det.

Kanskje er du han fyren – han som alltid ønsker å vise at han er spesiell og unik. Eller kanskje du er han andre fyren – han som vet at smykker og piercing er på moten, og som gjerne ønsker å se trendy ut. Eller kanskje du er en kombinasjon av de to?

Uansett hvilken type mann du er, finnes det en måte du kan bære ørepynt på. Det viktigste er at ørepynten må stå i stil med antrekket ditt, og ikke stjele alt fokuset.

Når kan du bruke ørepynt?

Ørepynt kan hverken klassifiseres som hverdagslig eller formelt, men det betyr ikke nødvendigvis at det passer seg med en gullring i øret på styremøtet. Eller gjør det det?

Tenk på hvor du arbeider, og still deg alltid spørsmålet: Vil det være fordelaktig for meg å bruke ørepynt i denne situasjonen?

Det er ikke alle sjefer som vil sette like mye pris på dine stilvalg. Om du ikke har helt troen på at sjefen vil skjønne greia, kan du heller vise personligheten din gjennom et stilig slips eller et lommetørkle … som jo er mer akseptert og mindre kontroversielt.

Om du møter kunder eller skal i et intervju, må du huske på at folk har sine meninger, og at dine valg vil virke inn på hvordan du oppfattes. Men betyr dette at du må slutte å vise hvem du er? På ingen måte! Det betyr at du må tenke litt gjennom stilvalgene du gjør… og hva ser vel bedre ut enn en godt gjennomtenkt look?

Matching av ørepynt til hudfarge og ansiktsform

Det er viktig at ørepynten du velger matcher både hudfargen og ansiktsformen din. Det er nemlig slik at ulike farger passer mer og mindre godt med ulike hudnyanser, så med mindre du ønsker å tiltrekke deg oppmerksomhet på feil grunnlag, foreslår vi at du tar en kikk her:

 • Blek hud: Sølv og hvitt gull ser bra ut med bleke hudnyanser, men unngå rosegull, ettersom det kan fremheve de rosa nyansene i huden.
 • Lys hud: Hold deg unna gylne farger, og hold deg heller til hvitt eller sølv.
 • Brun hud: Ser bra ut med så å si alt av farger.
 • Svart hud: Gylne farger gjør seg utrolig godt med mørkere hudtyper. Sølv og hvitt gull vil også se bra ut, men vi mener fortsatt at det gylne gullet er en sikker vinner.

Ansiktsformen din har også mye å si for hva som vil se best ut på deg…

 1. Avlangt ansikt – Runde former
 2. Hjerteformet ansikt – Rette former uten avrundinger
 3. Kantet ansikt – Runde og myke former
 4. Rundt ansikt – Kantede former

Slik bruker du ørepynt med stil

Som med alt annet tilbehør, er det viktig at ørepynten din komplimenterer resten av antrekket. Klesplaggene er iskremen, mens tilbehøret er strøsselet på utsiden – ja, det er lov å kombinere ulike toppinger!

Match tilbehøret til antrekket

 • Ørepynten skal komplimentere antrekket.
 • Match leken og fargerik ørepynt med hverdagslige antrekk.
 • Bruk subtile og smakfulle design med formelle antrekk.

Størrelsen

 • Ørepynten bør være liten og stå i proporsjon til kroppen din.
 • Stor og klumpete ørepynt slår ting ut av balanse, både stilmessig og fysisk.

Match metaller

Hvor mye ørepynt bør jeg bruke?

Det finnes mange kjendiser og influensere som bruker to varianter på en gang, mens andre holder seg til kun én. Hvor mye ørepynt du velger å gå for, er helt opp til deg, dine intensjoner, og selvfølgelig anledningen.

Ørepyntens utforming har også mye å si for hvor mange du bør bruke på én gang. To små svarte dobber kan se bra ut når du skal en tur ut på byen, mens det kan holde med kun én om du velger å gå for gylne øreringer.

Ulike typer ørepynt

Tiden hvor menn måtte inn i kvinneavdelingen for å finne ørepynt er heldigvis forbi. I dag kan menn enkelt finne et bredt spekter av ulik ørepynt, designet for spesielt for dem.

Magnetisk ørepynt

Magnetisk ørepynt er perfekt for deg som gjerne vil teste ut looken, men ikke er helt klar for å faktisk stemple et hull gjennom øreflippen. Denne typen ørepynt holdes på plass med magneter som skal være akkurat sterke nok til at pynten ikke faller av, men samtidig ikke så sterke at det blir smertefullt.

Øreringer

Øreringer kan se utrolig fett ut, men det fordrer at ringene er subtile nok. Om du ser noe som minner om kaptein Jack Sparrow i speilet, har du gått litt for langt. Se heller etter mindre og slankere ringer, som ikke blir hengene langt nede på kinnet ditt.

Øredobber

Øredobber er det tryggeste valget når du begynner med ørepynt, ettersom de er enklere å matche, og gjerne mer subtile, enn annen ørepynt. Dobbene gir rett og slett den lille ekstra piffen, uten at de blir for prangende.

Originaler

Dette er ørepynt utformet som alt fra smilefjes til hodeskaller, og de kommer i alle mulige former, varianter og fasonger. Denne typen ørepynt gir alltid et sterkt inntrykk, og gjør seg ikke nødvendigvis særlig godt på arbeidsplassen.

Plugger

Dette er ørepynt som så absolutt havner inn i kategorien ‘elsk eller hat’. Disse sylinderformede pluggene brukes for å utvide hullet i øret. Det kreves dessuten dedikasjon å begynne med dette, ettersom du gjerne må vente 2-6 måneder mellom hver gang du går opp i størrelse for å utvide hullet.

Det skal nevnes at det ikke er alle arbeidsgivere som har sans for denne stilen…

Klipsøredobber

Som navnet tilsier, er dette ørepynt du rett og slett fester til øreflippen med klips. Klipsøredobber er perfekt for deg som gjerne vil teste ut ørepynt, men ikke er helt klar for å stemple et hull gjennom huden.

Kjegler

Dette er ørepynt som minner om pluggene. Som navnet sier er denne varianten utformet med én ende tykkere enn den andre.

Om du ikke føler deg helt klar til å begynne å utvide hullet i øret ditt, kan du sjekke ut våre falske varianter som passer i standard hull. Eller du kan gå for en magnetisk variant.

Staver og kuler

Denne typen piercing er mer vanlig for bruk ellers på kroppen, men det finnes også varianter utformet for bruk i øret. Merk at stavene designet for bruk i øret gjerne er buet eller hesteskoformet, mens de for bruk på andre kroppsdeler gjerne er helt rette. Dette er definitivt et mer dristig valg enn en klassisk dobb, og noe som gir en skikkelig rocka look.

Edelstener og perler

Perler og fargerike edelstener har alltid vært populært i ørepynt for damer, men det betyr ikke at menn ikke kan kjøre den samme stilen. Denne typen ørepynt er dog veldig iøynefallende, og du må derfor huske på balansen for at det ikke skal bli for prangende og distraherende.

Festemekanismer

Her finner du noen av de vanligste mekanismene på markedet. Hvilken variant du bør gå for vil blant annet avhenge av hva som føles mest komfortabel for deg, samt hvor mye du beveger deg i hverdagen.

 1. Kjede – Denne varianten består av en mansjett som festes øverst på øret, festet til øredobben med et kjede.
 2. Lenke – Denne varianten består av en lenke som tres gjennom hullet i øret. Skal kun brukes i ferdig grodde hull.
 3. Klips – Dette er et design for de som ikke har hull i øret. Mekanismen består av en hengslet klips som holder pynten fast til øreflippen.
 4. Krok – Kan minne om en fiskekrok som tres gjennom hullet i øret. Denne varianten er enkel å ta både av og på.
 5. Fransk klips – Denne klipsmekanismen består av en stang som tres gjennom hullet i øret, og en klips som går rundt stangen på baksiden av øreflippen.
 6. Hengslet – Består av en hengslet stang som tres gjennom hullet i øret, og deretter festes til motstående side av ringen. Festemetoden kan variere avhengig av design.
 7. Skrue – Denne festemekanismen er sikrere enn de fleste andre, men den tar lengre tid å ta både av og på.
 8. Friksjon – Dette er den vanligste varianten for festing av ørepynt; Stangen med pynten tres gjennom hullet i øret, og motparten tres inn på baksiden for å feste dobben.

Å ta valget om å få en piercing er halve jobben! Resten er bare å stemple det hullet og velge hva du skal fylle det med – enkelt!

Sørg dog for at du får det gjort profesjonelt , og ikke på et skittent toalett klokka fire om morgenen.

Du spurte – Vi svarte

Hvor tykk bør stangen på ørepynten være?

Det meste av ørepynt har en tykkelse på mellom 0,8 mm til 1,6 mm. Tykkelsen refererer til delen av ørepynten som skal gjennom hullet du har i øret.


Kan jeg sove med ørepynten på?

Det avhenger faktisk litt på størrelsen. En stor ørering kan for eksempel feste seg til putevaret, og skade eller rive opp øreflippen din. Au!

Det er også viktig at du renser ørepynten og hullet i øret, ettersom oljer, hudceller og støv finnes overalt i sengen din, og det kan feste seg rundt dobben din. Husk også å skifte sengetøy ofte om du har et hull som fortsatt holder på å gro.


I hvilket øre skal menn har ørepynt?

Mange menn spør om dette ettersom de har hørt at ett av ørene skal bety at en er homofil, og det andre at en er heterofil. Sannhetene er at det eneste ‘homoøret’ er det som foretrekker intimt samvær med andre menn. Om du ikke har et slikt et, trenger du ikke tenke på hvilke signaler du måtte sende ut.

Ører er ører – du trenger ikke legge mer i det.


Kan jeg bruke ørepynt på treningssenteret?

Vi anbefaler ikke å bruke store øreringer hverken på treningssenteret eller på fotballbanen. Ingen har godt av at øreringen din fester seg i t-skjorta eller andre steder. Gå heller for en nett liten dobb.

Apropos trening… unngå å svømme med ørepynten din de første 2-3 ukene etter at du har piercet øret. Husk også at noe ørepynt kan ruste i vann – avhengig av materiale selvfølgelig.


Hva betyr hypoallergenisk?

Hypoallergenisk ørepynt er laget for de som får allergiske reaksjoner ved bruk av spesielle typer metaller. De fleste som opplever allergiske reaksjoner er allergiske mot nikkel . Sjekk derfor alltid om pynten du er interessert i inneholder nikkel.


Skal jeg ta ut ørepynten hver dag?

Så snart hullet ditt har grodd, kan du ta ut og skifte ørepynt så ofte du bare vil. Når du akkurat har fått hullet, anbefales det at du lar dobben sitte i omtrent 6-8 uker for at hullet skal gro ordentlig.


Hva slags ørepynt bør jeg starte med?

Ettersom den første dobben bør sitte i over 6 uker, er det kjekt å gå for en du gjerne kan gå med så lenge. Velg noe som matcher annet tilbehør du bruker ofte – som en sølvklokke – og noe som passer med klærne i garderoben din.

En enkel svart øredobb er for eksempel et godt valg, ettersom svart kan passe med alt. Sørg også for at materialet er hypoallergenisk.


Hvor ofte bør jeg skifte ørepynt?

Så snart hullet har grodd, kan du skifte ut pynten så ofte du bare vil.


Kan menn bruke ørepynt designet for damer?

Det avhenger litt av hva du legger i ‘designet for damer’. Ørepynt for menn passer like godt gjennom hullet i øret som ørepynt designet for damer – sånn sett kan du absolutt bruke varianter designet for det motsatte kjønn.

Om det refereres til stereotypiske feminine design (en stor ørering, eller lange diamantvarianter)… da lar vi valget være opp til deg.

Det finnes masser av stilig ørepynt designet for menn. Disse er utformet for å passe menns kroppslige proporsjoner, og de er gjerne enklere å matche med mer maskuline antrekk.


Hva betyr det om en mann bruker kun én ørering?

Det betyr at han kun bruker én ørering.

Det kan hende at dette fenomenet hadde mer betydning bak seg for 30 år siden, men i dag betyr det ingenting om du har ring i høyre øre, venstre øre, eller begge to. Så lenge det ser bra ut kan du gjøre akkurat som du vil!


Er det greit å bruke ørepynt i begravelser?

Subtile og smakfulle øredobber kan gå. Alt som tar for mye oppmerksomhet er absolutt ikke passende i en slik anledning.

Begravelser handler som oftest ikke om deg… og takk gud for det.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig