52 brettemetoder for lommetørklær

Lett forståelige veiledninger til 52 ulike brettemetoder for lommetørklær. Prikkene angir vanskelighetsgraden.

Regler for bretting av lommetørklær

Det er ikke mange regler for bruk av lommetørklær, hvilket også betyr at de 52 metodene du finner her, kun er noen av mulighetene som finnes. Du står altså helt fritt til å utvikle din helt egne brett. Allikevel fraråder vi deg å bruke samme type materiale på både slips/sløyfe og lommetørkle – det ser rett og slett for utspekulert ut. Vi anbefaler at du heller eksperimenterer med farger som fungerer godt sammen. Sjekk for eksempel ut vår artikkel om lommetørklær for å lære litt mer om fargeteori.

Om du er på utkikk etter noen enkle bretter du kan starte med, anbefaler vi Rektangelen eller den klassiske Triangelen. Om du ønsker noe mer avslappet, men fortsatt ønsker å få brettingen gjort unna i en fei, kan du for eksempel gå for Puffen. Om du er ute etter en skikkelig utfordring, kan du jo prøve deg på Rosen eller De fire toppene.

Når begynte vi å brette lommetørklær?

Før serviettene og tørkepapiret så dagens lys, var menn avhengige av små tøystykker for å tørke svette, snyte seg, og fjerne matsøl fra barten. Lommetørkleet var rett og slett et produkt for intimhygiene, som fantes i så å si alle menns innerlommer.

Lommetørkleet slik vi kjenner det i dag brukes dog først og fremst for dekorative formål. Dessuten er materialet i pyntelommetørklær gjerne tynnere enn i de mer praktiske variantene, og utsmykket med ulike farger og dekorasjoner. Trenden med å brette lekre tøystykker (les lommetørklær) og stappe dem ned i brystlommen tok av på 1920-tallet, men falt ut av motebildet igjen utpå 1960-tallet. Fenomenet blomstret dog opp igjen utover på 1990-tallet, ta skuespillere i velkjente TV-serier begynte å hente fram denne gamle trenden.

Til toppen