Ubetinget 365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 745 kr-
Kontakt oss

Slik endrer du størrelsen på herreringen

Så fingrene dine har endret form, og nå passer ikke ringene dine.

I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om å endre størrelse på ringen din, enten du trenger den strammet opp eller løsnet opp.

1 Slik endrer du størrelsen på herreringen1.1 Hvordan endre størrelse på en ring for å gjøre den mindre1.2 Hvordan endre størrelsen på en ring for å gjøre den større1.3 Hvilke ringer kan og kan ikke endres?1.4 Kan du endre størrelsen på en ring selv?

Hvordan endre størrelse på en ring for å gjøre den mindre

1. Størrelsesperler

Dette er små kuler av edelt metall som legges til innsiden av båndet av en gullsmed for å skape en tettsittende passform. De er semipermanente, men lett å fjerne hvis du trenger å endre størrelsen på ringen igjen senere.

2. Fjærinnsats

Dette er en metall- eller silikonfjær som du vikler rundt innsiden av ringen for å stramme passformen. Den er spenstig, derav navnet, og kan pakkes rundt og tas av så ofte du vil. Perfekt for å få en ring til å passe til flere fingre.

3. Størrelsesmåler

Dette er en liten stripe av metall, silikon, gummi eller til og med skum som legges til innsiden av en ring. Vi anbefaler denne metoden siden den er usynlig og lett å fjerne i tilfelle du vil bytte fingre. Få svarene her

4. Kutt og krymp

Å kutte et lite stykke ut av båndet og deretter lodde det sammen igjen er en permanent løsning som kun bør gjøres av en profesjonell. Selv da kan det etterlate et synlig arr i ringen din.

5. Selvlaget silikoninnsats

Rengjør og tørk innsiden av ringen grundig, og påfør et tynt lag med silikon av høy kvalitet. Glatt den ut og la den tørke. Denne metoden er reversibel, komfortabel og holdbar, ideell for et ikke-invasivt og fleksibelt endringsalternativ som lar ringen tilpasse seg perfekt til fingeren din.

Hvordan endre størrelsen på en ring for å gjøre den større

1. Strekking

Spesialverktøy kan gjøre en ring litt større ved å strekke den. Denne metoden kan kun brukes til små justeringer, og vil ikke fungere på titan, rustfritt stål, wolfram og andre ekstremt harde metaller.

2. Klipp og spre

Dette innebærer å kutte båndet og legge til et ekstra stykke metall i gapet. Igjen, dette bør gjøres av en profesjonell og kan etterlate et synlig merke.

Hvilke ringer kan og kan ikke endres?

De fleste ringer laget av edle metaller som gull, sølv eller platina kan endres. Ringer med hel diamant- eller edelstensbånd, for eksempel evighetsringer, kan ikke endres uten å påvirke designet. Det samme gjelder ringer laget av wolfram, rustfritt stål eller andre harde metaller, og ringer med naturstein eller treinnlegg.

Til slutt, spørsmålet alle lurer på:

Kan du endre størrelsen på en ring selv?

I noen tilfeller, ja.

  1. Dimensjoner ned med silikon: Du kan legge til et silikonlag på innsiden av båndet for å få det til å passe tettere.
  2. Bruke en hammer: Du kan strekke en ring ved å banke den forsiktig med en klubbe, men vær veldig forsiktig så du ikke skader ringen. Vi anbefaler ikke å prøve dette med noen verdifulle ringer, fordi risikoen er for stor. Ta den med til en gullsmed i stedet.
  3. Stretching med tang: Dette krever et spesielt strekkeverktøy og en hel haug med forsiktighet. Hvis du ikke er forsiktig, kan du enkelt strekke ringen til den klikker.
  4. Redusere med tang: Du kan gjøre en ring mindre ved å komprimere den med tang. Vi anbefaler ikke denne metoden for gjenstander du bryr deg for sterkt om, da det er for lett å deformere ringen permanent.

Så der har du det, herrer. Det finnes nok av ikke-permanente løsninger for å endre på størrelsen, men for å strekke dem er best å overlate det til fagfolk. Beste løsning: sørg for at du velger en ring som passer fingeren din. Sjekk ut denne artikkelen om hvordan du finner din ringstørrelse og bla gjennom vårt utvalg av herreringer her.