Ubetinget 365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 745 kr-
Kontakt oss

Å huske på døden

Hvorfor vi lagde en klokke med hodeskalle

Memento Mori klokken er et urverk som sier noe. Den mørke estetikken and hodeskallemotivet er kanskje det perfekte klestilbehøret for en sanger i et Heavy Metal band, men inspirasjonen kommer fra en mye mer universell tanke - ønske om å leve i nuet. Å leve en historie som er verdt å fortelle.

Epictetus, den stoiske filosofen, oppfordret elevene sine til å minne seg selv på at de er dødelige når de kysser sine kjære som «de som står bak menn i deres triumfer og minner dem om at de er dødelige». Faktisk, så langt tilbake som Sokrates, har tenkende menn blitt oppfordret til å meditere på døden som en vei til oppfyllelse.

Det er en ubehagelig tanke, men som alle som har hatt et nært møte med døden vil fortelle deg, er det ingenting som setter livet i et klarere perspektiv enn å få den uunngåelige slutten presentert for deg på et sølvfat – eller, i tilfelle av Memento Mori-klokke, en urkasse i rustfritt stål av kirurgisk kvalitet.

Ved lanseringen av Memento Mori lommeuret, den redesignede armbåndsuret, og de nye limited edition utgavene, ønsket vi å ta et dykk inn i inspirasjonen til klokken og designprosessen for nykommerne.

1 Å huske på døden2 Memento mori3 Ambisjon møter motstand4 De neste trinnene

Memento Mori

Hva betyr døden for deg?

For noen representerer en hodeskalle døden. For andre, som kunstneren Quang Ramsing Fleuret, representerer det et levd liv. Uansett hva du tror om hva som skjer med oss etter døden, er den eneste måten vi vet sikkert at vi overlever døden på, er i historiene som deles om oss når vi er borte. Vi har forlatt denne dødelige verdenen og kommer ikke til å legge til flere kapitler til bøkene våre, så det er opp til oss å sørge for at det som står i disse bøkene er episke ting. En medrivende novelle overlever en langvarig beretning om hverdagslighet fordi det er det livet de fleste av oss ønsker å leve. Vi drømmer om liv med undring, intriger og eventyr, men svært få av oss har mot til å skape det livet for oss selv. Memento Mori-klokken ble designet for å fungere som et dytt mot livet du ønsker å leve, eller en gave til noen du kjenner som huser de urealiserte drømmene.

Memento Mori kunstneriske trope krever bruk av hodeskaller, timeglass, fordervende frukt, eller flimrende stearinlys for å påkalle ideen om dødelighet. For oss var hodeskallen den tydeligste måten å bringe dette konseptet til tankene. Dessuten ville et timeglass på en klokke være overflødig, så en hodeskalle på en klokke bringer de to sterkeste symbolene på dødelighet sammen - tidens gang og slutten. Den tøffere avgjørelsen var mellom mekanismer, urskive og urkasse.

Ambisjon Møter Motstand

Slik Designet vi Memento Mori

En kvartsmekanisme er lettere, tynnere, og rimeligere enn et automatisk mekanisk urverk. Den er også mer pålitelig. Likevel er det noe med å vikle klokken for å få den i gang som forsterker ideen om at tiden er begrenset. Det gjør konseptet taktilt på en måte – bringer den til live. Beslutningen om å gå for Quartz hadde mer å gjøre med urskiven enn selve urverket.

De tre vanligste måtene urskivene får motiver på:

  • Et enkelt trykk. Hodeskallen trykkes på urskiven før klokken settes sammen. Dette er den billigste måten å dekorere en urskive på, og den minst holdbare. Men ettersom den er inne i urkassen, kan det ikke skje mye som skader lakken som ikke vil ødelegge klokken samtidig, og det er grunnen til at de fleste produsenter av rimelige klokker går for denne metoden.
  • PVD-belegg/plettering. Denne prosessen gjør det mulig å lage ultratynne og holdbare metalliske utskrifter på skiven før montering. Glansen blir et blikkfang, og det gir ikke mye mer tykkelse på klokken, og de vil se like flate ut som de er. Vakker og skinnende, men mangler dybde.
  • Utforming. Den tynne metallplaten som utgjør urskiven er plassert i en maskinpresse som bøyer den i en form. Dette resulterer i et tredimensjonalt hevet motiv som kaster skygger og fanger lys på kurvene. Denne typen urskive får en klokke til å føles mer "levende" enn noen av de flate overflatene, men legger både tykkelse og vekt til klokken - Pluss at det er mye dyrere å lage.

Vi ønsket at Memento Mori-klokken skulle se fantastisk ut. Vi ønsket at det skulle være en uttalelse. Det er derfor vi gikk med to av de dyreste alternativene på denne listen. Hele urskiven er først preget med hodeskalle og bannerdesign, og deretter PVD-belagt matt svart. Deretter er bokstavene og tallene PVD-belagt metallisk gunmetal-grå som hendene, noe som gir en kontrasterende glans til designet. Tykkelsen og vekten dette legger til klokken, tvang hånden vår noe med hensyn til valg av mekanisme. Å legge alt dette til en mekanisk klokke ville ha gjort den tykk, tung og klumpete. Vi hadde til hensikt å lage en statementklokke, ikke en som stakk ut som en sår tommel.

Å slå oss til ro med Quartz-bevegelser tillot oss å dekorere dekselet med noe utover den kjedelige flate baksiden av rustfritt stål med ATM informasjon og merkevaren. Som en oppsummering av inspirasjonen bak Memento Mori, er setningen "Ikke fortell meg hvordan jeg skal leve" innrisset på den matte sorte baksiden.

De neste trinnene

Vi inspirasjonskilde: Deg

Den første utgaven av Memento Mori ble veldig populær, som inspirerte oss til å lage flere variasjoner så fort som mulig. Vi elsker feedback fra kundene våre, da dette hjelper oss gjennom hele utviklingsprosessen. Vi har hundrevis av ideer om hva som skjer videre, men uten dere, blir de kun i tenkeboksen. den mest forespurte versjonen av Memento Mori var en lommeur utgave. Og ut i fra kjøpshistorikk skjønte vi at en versjon med metallreim ville også bli en velkommen nyhet.

Vi begynte deretter å tenke på hvordan vi skulle gjøre hver enkelt Memento Mori klokke unik. Vi har et stort utvalg av smykker med naturlige edelstener, og mange setter pris på at hver sten er forskjellig fra hverandre. Dette fikk oss til å tenke på å bruke edelstener som øyet i hver modell, eller forme hele urskiven ut av edelstener. Men ingen av disse planene var mulige å gjennomføre. Svaret lå i hvordan vi støpte metallet, det hver klokke ville få et unikt mønster. Damaskusstål er laget ved å folde to forskjellige metaller over hverandre, og så vri og bøye dem til unike mønstre. Den nye urkassen på vår Memento Mori limited edition utgave er laget av damaskusstål, noe som betyr at alle klokkene har et særegent mønster. Det er ingen andre som har den samme klokken du kjøper.