Ubetinget 365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 745 kr-
Kontakt oss
Bli med i Trendhim Gjengen

Bli med i Gjengen for å få eksklusive rabatter, klesinspirasjon og mye mer!

Når du skriver inn din e post adresse så bekrefter du vår Personvernerklæring og at du er påmeldt til å motta tilbud og nyheter om produkter til din e post adresse. Du kan avmelde deg og forlate Gjengen når som helst.

PANAMAHATTER

Ser du etter en hatt som kan beskytte deg mot sommersola, uten at det går på kompromiss med stilen din? Alle våre panamahatter er håndlagde i Italia, av 100% ecuadoriansk strå – som gjør dem både pustende og utrolig elegante.

Hvordan måle
kr
kr
6 varer

KJØL DEG NED MED EN PANAMAHATT

Panamahatter utformes tradisjonelt sett av ecuadorianske toquilla-strå, med brede bremmer som beskytter deg mot sommersola.

Ettersom disse ecuadorianske stråene er naturlig lette og pustende, trenger du ikke bekymre deg for at hverken varme eller svette fanges inne i hatten. Uansett om du foretrekker å tilbringe sommeren med grillfest i hagen, eller sittende med en drink på en strandbar, er denne typen lette stråhatter det perfekte hodeplagget for å kjøle ned topplokket. Dessuten er stråhatter perfekte å matche med klassiske sommerantrekk – da snakker vi alt fra løse lindresser til shorts og sandaler.

KJØP EN PANAMAHATT AV GOD KVALITET

Ettersom ozonlaget svekkes, og den globale oppvarmingen fortsetter, er en god sommerhatt viktigere enn noen sinne. Når du prøver å finne fram til den perfekte stråhatten, bør du se etter en som er utformet i ekte ecuadorianske strå. Det er kun disse stråhattene som kan kalles panamahatter. Selv om en kan finne stråhatter i alle mulige former og fasonger, er den klassiske varianten en med brede bremmer og et bånd rundt basen – i liket med den klassiske fedoraen.

KOMMER PANAMAHATTER FRA PANAMA?

Panamahatten har faktisk sin opprinnelse i Ecuador, og ikke i Panama. Navnet 'panamahatt' kommer av at ecuadorianerne på 1850-tallet flyttet til Panama for å selge sine håndlagde varer. Her ble hattene kjøpt av menn som var på gulljakt under gullrushet i California. Grunnen til at navnet 'panamahatt' festet seg så godt, har nok også med å gjøre at det er enklere å uttale og huske enn 'jipijapa' eller 'toquillahatt' – som hattene gjerne kalles i mellom- og sør-Amerika.

FRA ECUADOR TIL ITALIA

Det tradisjonelle håndverket det er å veve ecuadoriansk strå om til en hatt ble ført opp på UNESCOs verdensarvliste i 2015. Våre hatter håndlages av italienske fagfolk, som sørger for at hver eneste hatt formes til perfeksjon.

PANAMAHATT VS FEDORA

Disse to hodeplaggene er like i formen, og hovedforskjellen mellom de to er materialet de er utformet i. Panamahatten utformes av toquillastrå, mens fedora-hatter gjerne lages av filt, bomull eller polyester. Panamahattene er også spesielt utformet for varmt vær, og derfor perfekt å bruke for å skygge mot sola i sommerhalvåret. Om du ikke klarer å bestemme deg for hvilken variant du skal gå for, kan du bla litt i vårt sortiment for å se om du kan bli litt klokere.

HVORDAN FINNER JEG RETT STØRRELSE PÅ MIN PANAMAHATT?

Når du skal kjøpe en hatt med brem, er det viktig at størrelsen på bremmen står i forhold til bredden på skuldrene dine. Smale bremmer for slankere typer, og bredere bremmer for de som er mer bredskuldrede.

Slik måler du deg fram til hattestørrelsen din

1. Bruk et målebånd for å måle omkretsen av hodet ditt der hatten vil sitte

2. La endene møtes foran på panna

3. Sørg for at målebåndet ikke sitter for stramt

4. Les av omkretsen og velg din størrelse

Om du foretrekker å bære hatten på en spesifikk måte, må du sørge for at målebåndet sitter der hatten vil sitte. Dette er vanligvis omtrent 1 cm over ørene. Om omkretsen av hodet ditt er i nedre sjiktet av en størrelse, kan du bruke et par hatteinnlegg for å justere passformen.

Se hele vårt utvalg av hatter for menn her.