365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Meny
Søk
Logg inn
Ønskeliste
Kurv

Feire med stil: 5 Tips for å Velge Rett Sløyfe

Vi vet at du ønsker å se stilig ut med sløyfa di, og vi vet også at det ikke er så enkelt som å bare plukke ut den første og beste sløyfa du finner. Bruk følgende retningslinjer for å finne sløyfa som passer best for deg.

Fargerikt fyrverkeri, sprudlende sjampanje, og alt for mye konfetti får som regel all oppmerksomheten på nyttårsaften...frem til nå. Vi har funnet en enkelt måte for deg å bli den mest velkledde mannen på festen uten en masse glitter og eksplosiver.

Det er mange ting som kommer frem i lyset den 31. Desember- alt i fra nyttårsforsett til innrømmelser av forelskelser (vi kjenner oss godt igjen her). Men det er enkelte ting som folk kommer til å legge merke til lenge etter at fyrverkeriet er skutt opp og sjampanjeflaskene er tomme- stilen din.

Enten det er en sløyfe tilstelning, pub til pub runde, eller en fest på Zoom, så har vi 5 skuddsikre tips for å sørge for at sløyfa di er den flotteste når det nye året ringes inn.

1. Velg Skjorte og Dress

Bestem deg for hvilken skjorte du skal ha på deg. Dette er et også et godt tidspunkt å velge dressen i samme slengen.

Det viktigste kriteriet for å velge sløyfe, er å velge den riktige skjorten først. For formelle anledninger som bryllup eller fancy fester på flotte lokaler, så må du velge en skjorte med vingekrage. Dette er en type krage som minner om vinger når de brettes ut. Dette er det mest formelle kragevalget som passer perfekt med sløyfe og smoking.

Fo stort sett alle andre tilstelninger, så vil en oppkneppet skjorte med krage fungere helt greit. Fargen du velger er opp til deg.

Det er aldri feil med en ren og stryket hvit dresskjorte. Men ettersom det er nyttårsaften, hvorfor ikke prøve en skjorte med svarte knapper og en sløyfe i enten en skinnende gullfarge eller sølv? Du kan til og med droppe jakken eller blazeren og gå for matchende seler istedenfor. Eller behold jakken og kombiner den med et lekkert lommetørkle i samme farge.

Muligheten er uendelige (akkurat som det nye året).

2. Velg type og form på Sløyfen

Det finnes tre ulike sløyfetyper du kan velge mellom: Selvknyttet, Ferdigknute og Klips.

Det er sant at Selvknyttet Sløyfe ser flott ut. Det er også sant at det kan ta lang tid for å få knuten ordentlig på plass, og de fleste har ikke tid til dette. Om du ikke har tid til knyting, så er vi tilhengere av Ferdigknytt Sløyfe, som er praktisk i bruk og enkel å justere. Men vi setter et strek over Klips.

Sløyfer kan ha forskjellige former som sommerfulg- og flaggermusvinger. La kveldens anledning veilede deg til sløyfen som passer best.

En generell regel er at sommerfuglvinger er alltid akseptert, mens flaggermusen som har spisse vinger er ansett som uformell og litt dristig (som Batman).

3. Tenk på Tekstur og Materiale

Materialvalg er avhengig av årstiden og antrekket. Tykt stoff slik som ull bør kun brukes på de kalde vintermånedene, mens letter tøystoff slik som bomull passer bedre til sommerhalvåret.

Vær oppmerksom på at tekstur ikke samsvarer med resten av antrekket. Å ha for mange forskjellige teksturer i antrekket ser ikke spesielt elegant ut. Med andre ord så kan ikke alle klesplagg (jakke, skjorte lommetørkle og sløyfe) ha en annen tekstur.

Men ettersom det er på slutten av året, så hvorfor ikke ankomme med et fyrverkeri av et antrekk...eller i det minste med en sløyfe laget av ull.

4. Match fargene med Sløyfa

Om skjorta di er hvit eller svart, så kan du bruke så å si hvilken som helst sløyfe du vil. Så lenge fargen er passende for anledningen i alle fall.

Å kombinere ulike farger er dog litt mer komplisert. Når du bruker vårt Interaktive Fargehjul for å veilede deg, så anbefaler vi å holde deg til de analoge for å velge sikreste kombinasjonene, eller passer bedre sammen mer spennende fargevalg.

Test ut: Se på fargen på skjorta du har valgt ut. Klikk på tilsvarende farge i fargehjulet, og velg deretter en av de ensfarget sløyfene under hjulet.

Husk at skjorten bør være lysere enn sløyfen for å få riktig kontrast. Det eneste unntaket er når du bruker en heldekkende mørkt farget skjorte, som marineblå eller svart.

Du kan alltids velge en sløyfe i samme farge (mørkere nyanse) som skjorta, så lenge sløyfen fortsatt stikker seg litt ut.

5. Velg Mønster Nøye

Det beste rådet er å velge en skjorte og sløyfe med mønstre i forskjellige størrelser. Det du ønsker å oppnå er en behagelig kontrast, og ikke overbærende (og du vil ikke at sløyfen skal blende helt inn med skjorten).

Siste Tips

Vi har lagt til 3 tips som er enkle å følge for å ringe det nye året inn med stil med en sløyfe.

  • Sløyfer med glans (som silkesløyfer) passer best for formelle anledninger eller fester som Nyttårsaften. Sløyfer i en matt farge er ansett som uformelle.
  • Det er akseptabelt å bruke å bruke gøyale og kraftige farger på sløyfen i kombinasjon med en genser, så lenge genseren er over en kraget skjorte.
  • Unngå å bruke sløyfer med dristige farger til skjorter som har dristige farger.

Hvordan knyte en sløyfe

Å velge sløyfen som matcher skjorta og dressen er bare begynnelsen...Det å lære seg å knyte sløyfa er vel en av de største utfordringene.

Våre Bestselgende Sløyfer

Har du problemer med å bestemme deg for ferdigknytt eller å knyte den selv, så kan du ta en titt her på våre mest populære sløyfer og stiler for inspirasjon.