Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Vi tar imot bestillinger og sender ut varer som vanlig!
365 dagers returrett – uansett grunn
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Vi tar imot bestillinger og sender ut varer som vanlig!
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Vi tar imot bestillinger og sender ut varer som vanlig!
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr
i
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik bærer du tversoversløyfer

Å rocke en tversoversløyfe er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Med vår detaljerte guide, kan du med 8 enkle steg lære hvordan du knyter sløyfen like elegant som selveste 007.

Vi mener at tilbehøret du bruker, kan være med på å fortelle litt om hvem du er. Vi vet også at enkelte typer tilbehør sier litt mer enn andre (ja, vi tenker på tversoversløyfen).

Å knyte på seg en sløyfe er litt som å oppdatere statusen sin på Facebook – det sendes en melding ut til de rundt deg. Og på samme måte som med en oppdatering på Facebook, vil folk også reagere med tommel opp og smilefjes når de ser sløyfen din. Enkelte vil til og med reagere med hjertefjes… selv om det i virkeligheten kanskje ser litt mer ut som måping og stirring.

Ditt valg av sløyfe sier mye om din personlighet, og om din historie. Sløyfen hjalp i sin tid Frank Sinatra på sin vei til suksess, og den har hjulpet James Bond til å bekjempe skurker over hele verden. Men før du drar ut for å erobre verden med din sløyfe, bør du ta deg litt tid til å lære hvordan du matcher den riktig, og ikke minst hvordan du knyter den.

Sløyfens anatomi

Når det gjelder sløyfer, er ikke størrelsen særlig viktig (ikke lengen i alle fall). Sløyfer har som regel en lengde som gjør at de kan passe de aller fleste. Sløyfene måler vanligvis et sted mellom 38 cm og 50 cm i lengden.

I tillegg til lengden, vil også proporsjonene mellom vingen og halsen ha innvirkning på hvordan den ferdige knuten ser ut. Når du skjønner hvorfor sløyfen er utformet som den er, blir det enklere å finne fram til den sløyfen som gir den looken du er ute etter.

 1. Vingen – Om du ønsker en bred knute, bør du gå for en sløyfe med brede vinger.
 2. Bladet – Vanligvis halvparten så bred som vingen er lang.
 3. Halsen – Vanligvis halvparten så bred som bladet. Halsens bredde avgjør både knutens størrelse og form.
 4. Stroppen – På standard sløyfer vil denne ha ¾ av halsen bredde. Sløyfer med bredere stropp enn dette, vil gi fyldigere knuter.

Slik knyter du sløyfen

Steg 1

Heng sløyfen rundt halsen, og juster lengden slik at den når ned under brystet ditt. De to endene skal henge slik at bladet på den ene henger i samme høyde som halsen på den andre.

Steg 2

Kryss den lange enden over den korte – kryss rett over bladet, der stroppen begynner.

Tre den lange enden opp gjennom løkken rundt halsen, og stram til. Legg den så over skulderen så den ikke er i veien for de neste stegene.

Steg 3

Brett den korte enden horisontalt. Sløyfehalsen skal sitte sentrert, og ting skal begynne å ta formen av en sløyfe.

Dette steget er enklest å få til foran speilet… med mindre du har en kompis som ikke har bedre ting å gjøre enn å hjelpe deg med sløyfa di.

Steg 4

Legg den lange enden (den du hang over skulderen for et par steg siden) ned over bretten du formet med den korte enden. Sørg for at du kun bruker stroppen på sløyfa – ikke det brede bladet – og fokuser på at ting sitter sentrert.

Steg 5

Brett den lange enden på samme måte som du brettet den korte tidligere.

Steg 6

Bruk en finger for å utvide løkken du formet i steg 4.

Tre den nå brettede, lange enden gjennom løkken bak den korte (den brettede enden først). Trekk den forsiktig gjennom, og sørg for at stoffet ikke vrir seg.

Steg 7

Trekk forsiktig i de to endene for å sørge for at begge endene er omtrent like lange.

Formen kan variere avhengig av hvilken type sløyfe du har.

Steg 8

Når du mener de to endene er like, trekker du godt til i begge ender for å stramme knuten.

Du oppdager da sikkert at sløyfen ikke vil være helt symmetrisk, men det er dette som er sjarmen men sløyfene du knyter selv.

Om du blir gal av mangelen på symmetri, kan du se bort ifra steg 1-8, og heller sjekke ut våre ferdigbundne sløyfer .

Sløyfens proporsjoner

Selv om det er helt greit at sløyfa di ikke er 100% symmetrisk, kan det være greit å sørge for at proporsjonene i alle fall er sånn omtrentlig på plass.

 • Sløyfa skal være dobbelt så bred som den er høy.
 • Den høyeste delen av sløyfa skal være tre ganger så høy som selve knuten.
 • Selve knuten skal være like bred som den er høy.

Hva er forskjellen på ferdigbundne, selvbindere og klipssløyfer?

Selvbinder-sløyfer (klassiske tversoversløyfer)

Selvbinderen er sløyfen du må knyte selv. Selv om knyting av sløyfer ikke er verdens vanskeligste ting å lære seg, kreves det fortsatt både øvelse, tålmodighet og pågangsmot.

Du bør ikke legge for mye i perfeksjonering av knytingen; En sløyfe vil aldri bli 100% symmetrisk, og det er dessuten de små ujevnhetene gjør selvbinderne unike. Her snakker vi dog om et visst nivå av asymmetri… om du legger inn ekstra asymmetri med overlegg, kan det fort se ut som du har knytt den i mørket.

Ferdigbundne sløyfer

Ferdigbundne sløyfer er som navnet sier, ferdig bundet. En ferdig knytt sløyfe er dog ikke like tabubelagt som et ferdig knytt slips – vi synes faktisk de ser like fantastiske ut som de sløyfene du knyter selv.

De ferdigbundne sløyfene vil mangle litt av den rustikke ujevnheten du får når du knyter sløyfen selv, men de sparer deg også for mye tid når du skal kle deg opp for fest. Alle våre ferdigbundne sløyfer kommer dessuten med justerbare nakkestropper, som gjør at de kan passe så å si alle. Tiden du sparer på knytingen, kan du bruke på andre viktigere ting – som for eksempel å se hele Game of Thrones på nytt.

Klipssløyfer

Disse sløyfene festes til kragen med en metallklype. Det betyr at sløyfene er utrolig enkle å ta på, men dessverre ser de også utrolig enkle ut. Hovedproblemet med disse sløyfene er at de blir sittende for høyt; Det betyr at det blir vanskelig å titte ned, og at det ser ut som du blir kvalt – og det er jo ikke bra.

Vi anbefaler at du lar barna fronte klipssløyfene, mens du heller går for et av alternativene over.

Former og fasonger

1. Sommerfuglen

Dette er den mest klassiske, og den aller mest populære typen tversoversløyfe. Navnet kommer av at formen kan minne om en sommerfugls vinger. Denne typen sløyfer kommer i både brede og smale varianter.

2. Diamant

Til forskjell fra sommerfuglen, har denne typen sløyfer spisse ender.

3. Rektangulær

Som navnet tilsier, er vingene på denne typen sløyfer rektangulære, og de er også smalere enn klassiske sommerfugl-formede sløyfer.

4. Konkav

Denne varianten ligner mye på den rektangulære, men over- og undersiden på vingen har en lett konkav utforming.

5. Spiss rektangel

Også denne varianten minner om den rektangulære, men her er endene utformet som en spiss.

Stilregler for tversoversløyfer

Å se stilig ut med en tversoversløyfe er en enkel sak om navnet ditt er Bond, James Bond. Om sløyfen ikke er knytt riktig, finnes det dog alltid en overhengende fare for å se ut som en syvåring.

Noen enkle stiltips som sikrer at du ser ut som 007, og ikke bare som om du er 7.

 • Ansiktsbredde – En alt for liten sløyfe vil få ansiktet ditt til å se utrolig stort ut, og en alt for stor sløyfe får hodet ditt til å se veldig lite ut.
  Uansett hvilken type sløyfe du går for, er det viktig at den skal være omtrent like bred som ansiktet ditt når den er ferdig bundet.
 • Kleskode – Kleskoder kan være vanskelig. Hva betyr egentlig kjole og hvitt? Betyr det at sløyfen min må være hvit? Kan jeg bruke tversoversløyfe med et cocktail-antrekk?
  Les mer om kleskoder (og om når det er greit å bruke sløyfe) her .
 • Avslappet – Om festen ikke har noen streng kleskode, står du fritt til å gjøre litt som du vil. Kast jakka, rull opp ermene på den rutede skjorta, og knyt en lekker liten sløyfe for å toppe det hele.
 • Bland mønstre – Ensfargede sløyfer er absolutt ikke det eneste du har å velge i; Gå gjerne for et stilig paisleymønster for å friske opp en rutete skjorte, eller slå deg løs med en strikket variant! Ved å unngå ensfargede varianter, gjør du med en gang antrekket ditt mer interessant. Og interessant er jo bra!
 • Unngå 100% matching – Du bør tenke på mønterstørrelser og teksturer , men du bør unngå å bruke tilbehør som er prikk likt når det kommer til mønster, stoff og farge. Med mindre kleskoden (bryllup kanskje?) krever en eksakt match, anbefaler vi ikke at du går for et 100% matchende lommetørkle .
  Velg heller tilbehør som henter igjen en av fargene fra sløyfen; For eksempel et fresht par sokker, eller en stilig jakkenål.
 • Kjør ‘old school’ – Tversoversløyfen er litt gammeldags av seg. For å unngå at du ser ut som du selger aviser i 1920-tallets New York, må du tenke på hva slags annet ‘gammeldags’ tilbehør du har på deg. Vi tenker da på tilbehør som bukseseler, vest og sikspens. Om du kjører to av disse kommer du til å se rå ut, men om du går for tre eller mer, kan du like greit begynne å rope, «Extra! Extra!».
 • Utenfor boksen – Tenk gjerne litt utenfor boksen, for eksempel når det kommer til materialer og utforming.
  Tresløyfer er perfekte samtalestartere!
 • Asymmetri er bra – Litt asymmetri er godt for både kropp og sjel. Ikke hiss deg opp selv om selvbinder-sløyfen ikke blir 100% symmetrisk; Kall det heller sjarme, og vær glad for at du har litt av det.
 • Materialer – Skal du på et uformelt arrangement? Gå for en sløyfe av bomull eller lin. Er arrangementet mer stivt? Da vil silke eller ull være perfekt.

Du spurte – Vi svarte

Hvor stor skal sløyfen være? Hvilken størrelse passer meg?

Sløyfer kommer som oftest i én størrelse som skal kunne passe alle. Alle våre ferdigbundne sløyfer kommer dessuten med justerbare nakkestropper, som gjør de enkle å tilpasse.

Standard selvbinder-sløyfer er designet for å passe rundt en hals med omkrets på mellom 36 og 50 cm.


Hvordan strammer jeg en sløyfe?

Om sløyfen din er ferdig bundet, fester du den først med kroken, før du strammer til med spennen for å finne rett passform.

Om du knyter sløyfen din selv, drar du i de foldede endene på begge sider for å stramme til knuten. Avhengig av materiale, kan det hende du må justere litt på sløyfen i løpet av kvelden.


Kan sløyfer brukes med alle typer skjorter? Hvor ofte kan man bruke sløyfe, og ved hvilke anledninger passer det seg?

Sløyfer kan brukes med alle skjorter som har krage. En enkel regel kan være at om det er greit med slips , så er det også greit med sløyfe. Ved enkelte anledninger vil det være en fast kleskode; Dobbeltsjekk derfor bryllupsinvitasjonen før du velger tilbehør.

En annen enkel regel er at om du ønsker å bruke sløyfe, så bruker du sløyfe! Det er ditt liv, og du lager reglene.


Skal sløyfen sitter over kragen?

Tversoversløyfer bæres som oftest under kragen på skjorta. Denne metoden har fungert bra for 007 siden 1962 , og vi ønsker ikke å argumentere med ham.

Å bære sløyfen under kragen er spesielt smart om du bruker en ferdig bundet sløyfe, ettersom du da kan skjule at du ‘jukser’ med en justerbar stropp.


Kan jeg bruke tversoversløyfe i jobbintervju?

Dette er et vrient spørsmål å svare på. Svaret avhenger av en rekke ulike variabler, som for eksempel hvilken jobb du har søkt på, hva annet du har på deg, om sløyfa er selvlysende og kan spille musikk, osv…

Se hva andre personer på denne arbeidsplassen har på seg, og gjør deretter en vurdering om du mener det vil være innafor å bruke en sløyfe. Tversoversløyfer vill alltid gi deg litt ekstra oppmerksomhet, så den kan også hjelpe deg med å gi et mer minneverdig førsteinntrykk. Lykke til med intervjuet!


Hvor finner jeg sløyfer av tre?

Trendhim har et bredt utvalg av tresløyfer. Unngå åpne flammer og bær sløyfen med stolthet!

Se vårt utvalg av tresløyfer her.


Kan jeg bruke slips i stedet for sløyfe når jeg bruker smoking?

Om du har på deg smoking, er det mest sannsynlig på grunn av en kleskode. Om du har på deg en smokingskjorte, bør du gå for en sløyfe, ettersom et slips vil skjule de stilige knappene. Om du ikke bruker smoking på grunn av en kleskode, og du ikke har noen stilige knapper du ønsker å vise fram, kan du godt bruke slips.


Når er det greit å bruke hvit sløyfe?

Om kleskoden er kjole og hvitt, bør du gå for en hvit sløyfe. Om kleskoden er smoking, bør du gå for en svart sløyfe.

I bryllup kan du ofte se at brudgommen bruker en hvit sløyfe for å skille seg ut fra sine forlovere.


Hvorfor ble slipset mer populært enn sløyfen?

Vi er ærlig talt ikke helt sikre på hvorfor det er vanligere å se menn med et slips rundt halsen, enn en sløyfe. Det vi vet er dog at sløyfen får deg til å se mer annerledes ut, og at den gjør at folk legger merke til deg. Nøkkelen er å ikke bruke sløyfe hver eneste dag… med mindre du er gira på å bli han sløyfe-fyren da…


Er det greit å bruke sløyfe med vest? Kan sløyfer brukes sammen med bukseseler?

Sløyfe og vest går like bra sammen som vaffel og brunost. Med andre ord – en perfekt match!

Sløyfen kan dog sees på som et mer gammeldags tilbehør, og det samme gjelder for vest, bukseseler og sikspens . Om du går for alt på en gang, ser du fort ut som en museumsgjenstand, så trå gjerne litt forsiktig her.


Hva er sløyfens historie?

Det hele startet med kroatiske leiesoldater tilbake på 1600-tallet. Den franske eliten fikk sansen for halstørklærne disse kroatene brukte, så de kopierte stilen, og vi fikk det vi i dag kjenner som kravatt. Etter den tid har moten og trender ført til videre utvikling av halstørkleet, og slik ble sløyfen til.


Hvordan skiller kelnerens sløyfe seg fra andre sløyfer?

Kelnerens sløyfe er annerledes fordi den sitter rundt halsen på kelneren. Din sløyfe er annerledes fordi du ikke løper rundt med suppeboller og tallerkener på armene dine.


Er klipssløyfer harry?

Klipssløyfer er ikke harry om du er 5 år gammel. De funker kanskje også om du er 6. Om du har sluttet å komme hjem med strektegninger til moren din, så er det nok også på tide å slutte med klipssløyfer.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig