365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

7 regler for matching av tilbehør for menn

Dette kan være den siste dagen du lurer på om den sløyfa faktisk ser bra ut med de bukseselene. Vi deler nemlig vår kunnskap med deg, slik at det blir en lek å sette sammen flotte antrekk!

Så der står du, foran klesskapet ditt, helt tømt for krefter på tanken av at du må kle på deg i dag igjen. Det er ikke det at du ikke klarer å ta på ei bukse og ei skjorte… det er det at du må sette sammen et helhetlig antrekk, inkludert tilbehør, som gjør at du føler deg helt ør.

Før du gir opp og drar på deg det samme gamle antrekket igjen, bør du gi disse 7 reglene for matching av tilbehør for menn, en sjanse.

Ikke mist motet av tanken på utallige viktige regler. Konseptet er faktisk veldig enkelt, og det er faktisk slik at selvtillit her er viktigere enn faktisk kunnskap.

Selvtilliten får du av å stole på intuisjonen, og å spasere ut på gata mens du vet at antrekket ditt ser rått ut. Kunnskapsdelen kan vi hjelpe deg med.

Ideen bak disse 7 reglene er at du ikke skal velge tilbehør på måfå. Vi kaller de regler, men det er allikevel fullt lovlig å leke seg litt med dem for å finne fram til en stil som passer deg.

Douglas MacArthur sa det på en god måte, «Du huskes for reglene du bryter». Se der… selvtilliten stiger allerede!

Først må du kle på deg

Vi har satt sammen denne veiledningen for menn som kan det grunnleggende ved å sette sammen et antrekk. Om du ikke føler at du er helt i mål der enda, har vi noen enkle tommelfingerregler du kan følge for å komme i gang.

Kjør minst ett ensfarget plagg
Dette gjør at antrekket ser mer ryddig ut; Se for eksempel for deg en ensfarget dress med en stripet skjorte, i kontrast mot en rutete blazer og blomstermønstret skjorte.

Det kan ikke slå feil med nøytrale farger + én friskere farge
Om du ikke helt har selvtilliten til å gå høyt ut, kan du alltid kjøre safe med nøytrale farger, akkompagnert med én farge som stikker seg litt ut. Nøytrale farger betyr hvitt, svart, grått, marineblått og brunt.

Match tilbehøret til antrekket – ikke antrekket til tilbehøret
Kjøp alltid skjorte, dress eller bukser først, og finn deretter tilbehør som kan passe til antrekket. Det er mye enklere enn å kjøpe et fett lommetørkle og deretter slite med å finne en matchende skjorte.

Nå som vi har det grunnleggende på plass, er det på tide å gi antrekkene dine en ekstra touch av eleganse.

1. Skinn må matches

Regel nummer én er at skinnelementer må matches. Det betyr for eksempel at du bør bruke brune sko om du har på deg brunt belte. Ved å holde deg til én farge sørger du for at antrekket ser rent og ryddig ut.

Dette betyr dog ikke at du må finne fram til eksakt samme nyanse – det holder at skinnet er innenfor samme grunnfarge.

Det er skoene som bestemmer fargen for skinntilbehør i antrekket.

Skinnveske

Du trenger ikke bruke masse tid på å flytte over alle tingene dine fra én bag til en annen, bare fordi du har valgt å gå for et svart belte. Bager og vesker er tilbehør som kan få fritak fra denne regelen… i det minste så lenge det er en skikkelig fet en .

Klokkereimer

Klokkereimer av skinn bør ha samme farge som beltet ditt, og urkassen bør matche spennen på beltet.

Skinnarmbånd

Lek deg gjerne med ulike armbånd, og gå gjerne for en mørkere nyanse innenfor samme grunnfarge. Bruk for eksempel et mørkebrunt skinnarmbånd med et lysere brunt skinnbelte. Om du er skikkelig vill kan du også gå for et svart skinnarmbånd kombinert med et perlearmbånd i brune jordfarger.

Skinnlommebok

Om du bærer rundt på lommeboka di så alle kan se den, har du nok andre problemer enn matching av farger. Kjøp en lommebok basert på funksjonalitet, heller enn fargen på beltet og skoene dine. Om du virkelig ønsker det, kan du dog sørge for at lommeboka i alle fall matcher skinnveska di.

Har du ikke på deg hverken skinnsko eller skinnbelte?

De samme reglene gjelder selv om du bruker joggesko eller sandaler; Alt du har på deg av skinn skal ha tilnærmet samme farge.

2. Match metaller

Det er mye tilbehør som vil falle inn under denne kategorien, og her gjelder den samme reglen som for skinn – metallelementer skal matche metallelementer. Ved å kjøre tilnærmet samme farge for ulikt tilbehør av metall, oppnår du en raffinert og ryddig look.

Klokker

Er klokkereimen din av metall eller av skinn? Om den er av skinn – og du har lest avsnittet over – vet du at selve klokken må matche beltespennen din. Om beltespennen er sølvfarget, bør du altså gå for en klokke med sølvfarget urkasse.

Om både urkassen og reimen er i metall blir det litt enklere. En gyllen klokke vil se bra ut med en gyllen beltespenne. På samme måte som med skinn, er det heller ikke her så viktig om fargene er helt identiske – det går helt fint å kjøre en børstet stålspenne med en polert, sølvfarget klokke.

Alt henger sammen – klokka matches med beltespenna, og beltet matches med skoene.

Mansjettknapper

Mansjettknapper bæres tett på armbåndsuret ditt, og det vil derfor se best ut om metallene her er de samme. Det er også visuelt viktig at mansjettknappene dine matcher med slipsnålen- eller klypen.

Mansjettknapper av tekstiler? Fokuser da mer på fargen.

Slipsklyper og slipsnåler

Slipsklyper og -nåler skal matche med jakkenåler , ettersom de bæres i samme høyde. Det er ikke superviktig at de matcher klokka di, men det er allikevel å anbefale.

Ringer og kjeder

Ringer bæres i nærheten av armbåndsuret, og det er derfor viktig at metallene matcher. Det er dog greit å blande ulike metaller til en viss grad – du trenger altså ikke å ta av deg gifteringen bare fordi klokka di har en annen farge.

Alle kjeder av metall skal matches med andre metaller i antrekket ditt. Det eneste unntaket er om du har et personlig eller religiøst kjede du gjerne vil bære hele tiden.

Armbånd

For det første trenger du ikke fylle opp hele armen din med metallarmbånd . Det enkle er tross alt det beste.

Ettersom armbåndene enten bæres ved siden av klokka di, eller på motsatt arm, og med det befinner seg i samme høyde, er det viktig at du matcher metallene her. Våre mest populære armbånd kommer gjerne med 1 eller 2 små metallperler. Disse perlene bør alltid være i samme metall som armbåndsuret ditt.

Om du har valgt å fylle opp hele armen med metall, kan vi anbefale at du også prøver ut noen skinnarmbånd eller perlearmbånd . Disse er fantastiske å kombinere med metaller.

Bukseseler

Vil bukseselene synes i antrekket ditt? Om svaret er ja, bør metallet på selene matche med klokka di. Om bukseselene ikke synes, og du er sikker på at jakka blir værende på hele kvelden, kan du gjøre absolutt hva du vil!

Ørepynt

Ørepynten kan være liten og subtil, men den vil allikevel være lett å få øye på. For å sikre en helhetlig og ryddig look er det viktig at du matcher ørepynten til slipsnålen og jakkenålen din. Om du hverken bruker jakkenål eller slipsnål, kan du matche ørepynten til armbåndsuret ditt.

Ikke gi opp håper om favorittklokka di er gyllen, mens favorittbeltet ditt har en sølvfarget spenne; Du kan fortsatt bruke begge deler, så lenge du bruker annet tilbehør som også kombinerer sølv og gull. Et par gylne og sølvfargede mansjettknapper fungerer for eksempel flott for å kombinere to metaller på en god måte.

Om du er i tvil, bør du dog alltid matche metallene i antrekket. Det er en trygg og sikker metode, som aldri slår feil.

Har du hverken klokke eller belte?

Først av alt… hvorfor ikke? Bruker du telefonen din som klokke?

De samme reglene gjelder uansett om du bruker belte og armbåndsur, eller ei – sørg for at metallelementer har samme farge.

3. Velg riktig farger

Å forstå metaller og skinn er greit nok – å virkelig forstå farger er en helt annen greie! Og med så mye ulikt tilbehør i ulike farger, er det rett og slett ikke mulig å lage én enkel regel. Vi kan allikevel gi deg den grunnleggende kunnskapen som trengs for at du skal kunne velge rett.

Fargehjulet

Fargehjulet danner grunnlaget for alle fargene .

Det finnes fire ulike typer fargekombinasjoner du bør kjenne til. Ved å skjønne hvordan du bruker dem, blir det for mye lettere å velge riktig lommetørkle, slips, bukseseler og sløyfer.

Merk at ikke alle fargekombinasjoner trenger å skrike om oppmerksomhet. Sjekk ut bildene under for å se hvordan ulike nyanser av samme farge brukes innenfor samme kombinasjon.

Monokromatiske kombinasjoner
Monokromatiske kombinasjoner består av ulike nyanser under samme hovedfarge.

Analoge kombinasjoner
Analoge kombinasjoner består av tre farger du finner ved siden av hverandre på fargehjulet. Å sette sammen tilbehør med denne typen fargekombinasjon kan kreve litt guts, selv om du ikke trenger å gå helt bananas.

På bildet: Bernie Boho Silkeslips & Bjørn Boho Silkelommetørkle

Lyseblått går godt sammen med grønnfargene i lommetørkleet og slipset.

Triadiske kombinasjoner
Triadiske kombinasjoner dannes ved å finne tre farger med samme avstand mellom hverandre i fargehjulet. De gir balanserte og gode kombinasjoner bestående av flere farger.

På bildet: Rødt Lommetørkle med Paisleymønster & Jakkenål med Kreativ Kremfarget Blomst

En kombinasjon av avmålte gule, røde og blå farger gjør dette antrekket livlig uten at det blir for fargesprakende.

Komplementære kombinasjoner
Komplementærfarger finnes rett overfor hverandre i fargehjulet. Slike kombinasjoner kan være dristige og iøynefallende, men om du går for mer avmålte nyanser av fargene, kan kombinasjonene bli mer subtile og smakfulle.

På bildet: Kantet Slipskjede, Kobberbrunt Prikket 6cm Silkeslips, Olivengrønn og Kremhvit Jakkenål med Blomst & Lommetørkle med Livlig Paisleymønster

Grønt og oransje komplimenterer hverandre uten at kombinasjonen skriker om oppmerksomhet.

Trendhims interaktive fargehjul

Dette enkle verktøyet kan fort bli din nye bestekompis. Ta deg tid til å bli litt bedre kjent!

MonokromatiskInnenfor komfortsonen
AnalogBegynner å bli vågalt
TriadiskModig valg
KomplementærBaller av stål

Se for deg at du har et rødt slips du er skikkelig gira på å bruke, men at du ikke kan finne ut hvilket lommetørkle som vil se bra ut sammen med det. I stedet for å saumfare nettet for det rette svaret, kan du enkelt og greit bare bruke fargehjulet vårt for å finne fram til de beste kombinasjonene. La oss si at du ønsker å gå for en triadisk fargekombinasjon.

Bare velg rødt og triadisk – vi venter på deg her!

Indikatorene vil da vise deg hvilke farger som vil se bra ut sammen med slipset ditt. Deretter velger du ikonet for det tilbehøret du er ute etter. I dette eksempelet ønsker vi et lommetørkle som matcher det røde slipset, så klikk på ikonet for lommetørkle.

Under ser du en boks med ulike farger og ordet ‘kjøp’ – i dette eksempelet ser du tre ulike bokser, med fargene rødt, blått og gult. Velg en av boksene som ikke er røde, så vil du se lommetørklærne med denne fargen i sortimentet vårt. Gratulerer, du har funnet et lommetørkle du kan bruke med slipset ditt!

Dette verktøyet kan du kose deg med i timevis. Det er helt sant!

Hjulet er perfekt for å finne gode fargekombinasjoner for slips, sløyfer og lommetørklær. Merk dog at fargehjulet ikke inneholder nøytrale farger; Dette er fordi så å si alt kan matches med svart, grått, brunt og hvitt.

Selv om vi her kun ga deg et eksempel med slips og lommetørkle, kan fargehjulet også brukes for å finne gode fargekombinasjoner for andre deler av antrekket ditt.

La oss si at du har blå bukseseler, og du ønsker å finne en sløyfe du kan bære sammen med dem. Da velger du hvilken type kombinasjon du ønsker å gå for, og fargen blå. Deretter klikker du på sløyfeikonet og ønsket farge. Der finner du en sløyfe du kan matche med bukseselene dine!

Armbånd

De fleste armbånd for menn er av naturlige materialer som skinn, tre, lavastein, kokosnøtt og stein. Typiske farger er brunt, svart, sølv, bronse og gull – altså farger som kan matches med det meste.

Husk at fargene på metaller og skinn bør være gjennomgående i antrekket.

4. Ikke vær redd for mønstre

For mange av oss er kombinering av mønstre minst like skummelt som kombinering av farger. Hemmeligheten bak kombinering av mønstre er dog å ha kunnskap om fargekombinasjoner… så da får du bruk for din nyervervede ferdighet allerede her!

Før vi setter i gang må vi bare nevne at disse tipsene gjelder for tilbehør; Mønstrede skjorter eller blazere er en helt annen historie.

En enkel tommelfingerregel for nybegynnere: Om du har på deg en rutete, stripete eller mønstret skjorte, bør alt annet – inkludert tilbehør – være ensfarget.

La oss si at du har på deg en ensfarget skjorte og dress; Så tar vi en titt på lommetørkleet under. Vi valgte akkurat dette tørkleet ettersom det har et blomstermønster med minst fem ulike farger i mønsteret.

Hvordan matcher man en sløyfe til dette lommetørkleet?

Først må du identifisere de ulike fargene i lommetørkleets mønster. Den enkle varianten er da å gå for en sløyfe i mønsterets dominante farge – som i dette tilfellet er lilla. For å gjøre ting litt mer interessant, går vi denne gangen for den lyseblå fargen vi ser på stilkene og bladene.

Deretter må vi velge hvilken type fargekombinasjon vi ønsker å gå for. La oss velge en analog kombinasjon, ettersom den er vågal, uten å være for dristig.

Klikk så på den lyseblå fargen i fargehjulet. Dette gir oss en fargekombinasjon bestående av blått, lyseblått og grønt. Klikk på sløyfeikonet med en av de blå fargene – vi velger å gå for den mørkere blåfargen.

Dette sender deg til alle sløyfene vi har i denne fargen. Fra dette utvalget går vi for en blå prikket sløyfe.

Hvorfor fungerer denne sløyfa så bra? Denne sløyfa er et godt valg ettersom fargen ligner på den lyseblå fargen i lommetørkleet, og mønsteret er mindre enn blomstermønstret.

Det er viktig at mønstre står i proporsjon til hverandre. Dette vil si at mønsteret på lommetørkleet og sløyfa ikke bør være i samme størrelse, men samtidig ikke være for ulikt. Et enkelt triks er her å alltid sørge for at ett av mønstrene enten er større eller mer komplekst enn det andre.

Den helhetlige fargepaletten for både sløyfa og lommetørkleet er også relativt diskret. Ved å gå for mer avmålte farger – i stedet for veldig knæsje farger – gjør du det enklere for deg selv å finne gode kombinasjoner.

Regler for matching av mønstre: Tilbehør

  • Om du bruker flere enn ett mønster av gangen: bruk 1 lite, 1 mellomstort og et stort
  • Lek deg med ulike proporsjoner – smale striper på lommetørkleet og bredere striper på slipset
  • Ikke glem fargene; Hold mønstrene innenfor samme fargespekter – tenk monokromatisk eller analogt.

Hva om du ikke har på deg dress?

De samme reglene gjelder for tilbehøret uansett hvilken stil du kjører.

Svarte chinos og en hvit t-skjorte? Gjør antrekket litt mer interessant med en nylonreim på armbåndsuret, eller et fargerikt armbånd. Det er kun små detaljer med mønstre, teksturer eller farger som skal til.

5. Husk tekstur

Teksturer er viktig når du skal sette sammen et antrekk. Selv om hverken klesplagg eller tilbehør for menn vanligvis er veldig teksturert, finnes det enkelte varianter der ute. Disse kan du bruke for å gi antrekket ditt litt ekstra visuell spenst.

Se for eksempel for deg et strikkeslips og et silkeslips lagt ved siden av hverandre. Den røffe teksturen i det strikkede slipset står i kontrast til den myke silken, sant? Målet er altså å skape en tilsiktet kontrast i tekstur mellom ulike elementer i antrekket. Dette er spesielt viktig når du kombinerer slips eller sløyfer med lommetørklær.

Ikke slå deg helt løs når det kommer til å kombinere teksturer. Det holder med at én variant skiller seg fra resten. En god plan kan være å gå for et røft bomulls- eller ullommetørkle om slipset er glatt, eller å gå for et glatt silkelommetørkle om slipset for eksempel er strikket.

Bonustips

Gå for ensfargede varianter for dine teksturerte elementer; En røff tekstur kombinert med et intrikat mønster kan fort gjøre ting litt rotete.

6. Kle deg for årstiden

Det kan kanskje høres ut som det er mora di som har skrevet dette, men les litt videre, så skjønner du oss.
Først og fremst vil vi dog nevne at mor har rett – plaggets funksjon er mye viktigere enn om det passer inn i årstidens fargepalett. Ikke kast skjerfet og lua bare fordi de ikke passer inn i antrekket. Om sola skinner bør du beskytte øynene dine med et par solbriller – også om de kræsjer med fargen på klokkereimen din.

Hvor varme er disse hanskene ? Det bør være det eneste spørsmålet du stiller deg når du er på vei ut døra. Om de matcher med beltet ditt er det selvfølgelig superfett, men det er ikke like viktig som å unngå forfrysninger.

7. Kle deg for anledningen

Hva du har på deg henger sammen med hvor du skal, og hva du skal gjøre der. Du møter ikke opp med neonfargede bukseseler og naglearmbånd i et bryllup, med mindre du ønsker å ta all oppmerksomheten fra brudeparet.

Knæsje farger og bråkete mønstre gjør seg bedre for mindre høytidelige tilstelninger, mens mer subtile og avmålte varianter gjør seg godt i formelle anledninger og i forretningssammenheng.

De fleste av reglene våre er kanskje først og fremst for menn som vil kle seg opp litt i dress eller blazer, men de kan så absolutt også benyttes for deg som foretrekker mer avslappede antrekk.

For sikkerhets skyld nevner vi igjen at alle regler – inkludert disse – er laget for å brytes. Du kan kombinere ulike metaller om du ønsker det, du kan kjøre 8 vilt forskjellige mønstre, eller du kan fylle hele underarmen med armbånd. Du kan rett og slett tenke på våre tips som en GPS… du trenger ikke å følge ruten den gir deg, men det vil ofte gjøre turen mye enklere.

Vi lovet å gi deg kunnskapen som trengs, og nå er resten opp til deg. Nå trenger du bare litt øvelse for å bygge opp selvtillitten – vi er helt sikre på at det kommer til å gå superbra. Lykke til!

Du spurte – Vi svarte

Skal jeg matche slipset med beltet mitt?

Du bør velge slips basert på hvilken skjorte du har på deg. Beltet ditt bør derimot matche skoene dine.


Kan jeg bruke matchende slips og lommetørkle?

Om du kan? Ja! Om du må? Nei!

Det finnes et utall av ulike lommetørklær du kan velge mellom, så du trenger absolutt ikke kjøpe et som har akkurat samme farge som slipset ditt. Det eneste unntaket kan være i bryllip, hvor bruden kan be om at alle mennene kler seg med matchende tilbehør.


Skal slipset matche buksene mine?

Her er det vanskelig å si enten ja eller nei; Det er nemlig slik at buksene bør matche dressen din, skjorta bør matche dressen, og slipset bør matche skjorta.

Så svaret er vel egentlig ja… på en måte.


Må bukseselene mine matche om de ikke synes?

Om du lover å ikke ta av deg dressjakka, er ikke det nødvendig. Om du kan finne på å kaste jakka, er det dog greit å finne seler som matcher både med metaller, skinn og farger.


Er det meninga at en skal bryte regler?

Det er egentlig ingen som har spurt om dette, men det er allikevel et godt spørsmål.

Ja, regler skal brytes.

Nå har du vår tillatelse, så da er det bare å kjøre på.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig