365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Tilbud denne timen

alt
-20%
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
Tilbud denne timen

alt
-20%
-20% På alt
Tilbud denne timen
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik bruker du armbånd – uten at det blir for mye

Lær grunnprinsippene for hvordan du bruker armbånd uten at det ser ut som du prøver for hardt.

Det har vært mange ulike trender innen armbånd for menn opp igjennom årene. Fra skjellarmbånd en gjerne bærer etter en strandferie, til slap-armbånd som ble forbudt på skoler over hele verden på 90-tallet. For ikke å snakke om de gule plastarmbåndene så å si alle gikk med i 2004.

Selv om trendene kanskje har vært svært ulike, handler de alle om én ting – nemlig armbånd.

Armbånd er blant de mest tilgjengelige og enkleste tilbehørene vi har. En liten reim av skinn, eller noen enkle perler på en snor, kan gi et antrekk det lille ekstra, og samtidig si noe om deg. Armbånd kan si noe om hvem du egentlig er utenfor kontoret, eller det kan være med på å dele en vibb med de rundt deg.

Nøkkelen til å se kul ut med armbånd, er at det skal se naturlig ut.

Ved å virkelig forstå dette, kan du unngå å hoppe på hver eneste armbåndtrend som kommer – du kan altså unngå å falle i WWJD-fella, eller å se ut som du kommer rett fra en måneds lang yogaferie på Bali.

Slik velger du riktig armbånd

Du kan få det til å se helt uanstrengt og naturlig ut ved å mestre noen enkle grunnprinsipper:

  • Proporsjoner og passform
  • Generell stil
  • Tilpasning til ulike anledninger

Proporsjoner og passform

Armbåndet må stå i proporsjon til håndleddet ditt, og sitte riktig.

Dette betyr kort sagt at tykkere håndledd krever større armbånd, mens mindre armbånd gjerne vil se bedre ut på slankere håndledd.

Dessuten er det viktig at armbåndet er stramt nok til å sitte komfortabelt rundt håndleddet ditt. Enkelte armbånd, slik som armbånd med perler, er gjerne elastiske. Dette vil si at de kan passe de aller fleste, samtidig som de har en begrensning for hvor store/små de kan bli.

Du orker ikke bære et kraftig metallarmbånd som glir fram og tilbake på armen din særlig lenge. Alle armbånd med nevneverdig tyngde og størrelse bør tilpasses, mens lettere og mindre armbånd gjerne kan få litt albuerom.

Slik finner du riktig størrelse

Et godt armbånd skal ha litt frirom mellom seg selv og håndleddet… men ikke så mye at det sklir opp og ned på underarmen/hånda di når du beveger deg.

Du skal kunne få plass til én eller to fingre mellom armbåndet og håndleddet ditt.

De samme prinsippene gjelder for armbånd som for armbåndsur – de skal kunne passe inn i ermet ditt. Husk på dette om du bærer et litt større armbånd, ettersom du da kan ende opp med en klump under mansjetten, eller at armbåndet overhodet ikke passer inn i ermet.

Generell stil og look

Hvilken look er det du går for? Å kunne svare på dette er nøkkelen til et godt sluttresultat. Armbånd – og for så vidt alt av tilbehør generelt sett – brukes for å gi looken din en personlig touch. Tenk på hva du kommuniserer til de rundt deg med det du har på deg.

Husker du vi nevnte uanstrengt og naturlig? Det er det vi er ute etter!

Et godt tips kan da være å gå for naturlige materialer.

Naturlige materialer som skinn, tre og stein er dessuten slitesterke, og vil som oftest bare se bedre ut med årene. Fargene i disse materialene er også enklere å matche med ulike typer antrekk.

Skinnende metaller kan være kult i hip hop-videoer… men ikke alltid ellers. Du kan fikse dette ved å kombinere metallene med naturlige materialer. Skinn kan for eksempel få metallet til å se maskulint ut, samtidig som det tar den helthetlige looken et steg i riktig retning.

Armbåndene du bruker sender en melding til de rundt deg, og folk kan finne på å spørre om det finnes en dypere mening bak hva du bærer på håndleddet. Velg derfor et armbånd som sier noe om deg… eller dikt opp en historie om en fantastisk reise du hadde til Bali, eller om den gangen du var statist i en musikkvideo med 50 cent.

Kle deg for anledningen

Husk: Det er lov å ta av seg armbåndene.

Du har kanskje ett eller to favorittarmbånd, men du trenger ikke bære dem hele tiden av den grunn. Det er tross alt ikke alle armbånd som funker i absolutt alle anledninger.

I formelle anledninger anbefaler vi at du går for et tynt og diskret armbånd i en mørk farge. Det er også mulig å gå for et metallarmbånd som matcher fargen på mansjettknappene dine.

Men hva om jeg ønsker å skille meg ut?

Til visse anledninger – som på nattklubber, konserter og festlige arrangementer – er det absolutt lov å kle seg opp litt mer. Bruk gjerne antrekket ditt til å skille deg ut fra mengden – og ikke være redd for å gjøre noen litt dristige valg!

Slik bruker du armbånd

På Instagram ser alt så enkelt og rosenrødt ut. Problemet med å imitere alt vi ser på sosiale media, er at vi fort kan bli ‘han der fyren’. Armbåndgutten. En slags karikatur på en stilfull mann; Selv om antrekket ditt er helt prikkfritt, er antallet armbånd du har på deg, det eneste folk klarer å tenke på.

Det enkle er ofte det beste.

Balanse – eller en liten mangel på balanse – er en av hemmelighetene bak det å kle seg godt. Se for deg at de to håndleddene dine er de to sidene på en klassisk skålvekt. Den ene siden skal da være en smule tyngre enn den andre. Dette konseptet kalles visuell vekt.

Du bør dog ikke gå for mange armbånd på det ene håndleddet, og ingenting på det andre. Samtidig vil du heller ikke ha akkurat likt antall på begge armene.

Stell deg gjerne foran et speil og se på deg selv. Om du er i tvil, tar du bare av deg et av armbåndene – du kan alltids bruke det i morgen.

SOLO: Slik bærer du ett enkelt armbånd

Dette er den enkleste formen for bruk av armbånd. Du finner bare fram ett eller to armbånd du liker, og fester dem rundt det ene håndleddet ditt. Så er du fit for fight!

Bruk armbånd på motsatt arm av der du har armbåndsuret ditt, eller dropp klokka og kjør kun armbånd. Om du velger å kombinere, må du sørge for at klokka og armbåndet ikke er for likt i bredde og utforming (visuell vekt) – om du har en røslig klokke, bør du altså gå for et slankere armbånd.

Bruk armbåndene til å koble sammen antrekket ditt ved å velge subtile farger du finner igjen andre steder. Match for eksempel armbåndet ditt til grunnfargen i skjorta, eller knappene for den saks skyld. Eller du kan gå for naturlige armbånd av tre eller skinn – de passer tross alt med det meste.

KOMBO: Slik bruker du flere armbånd sammen

Dette er den ettertraktede influencer-looken, som så mange av oss egentlig ønsker å kopiere. Flere armbånd på én og samme arm, for en backpacker-aktig, avslappet og individuell look.

På bildet: Harmony Armbånd

Femten armbånd på én og samme arm kan se fett ut på bilder, men det kan fort bli litt klumsete i hverdagen. Om du sitter ved datamaskinen hele dagen kan det dessuten bli ukomfortabelt å lene håndleddene ned på pulten med så mange armbånd rundt armen… i tillegg kan det fort se ut som du spiller i hemmelige Bollywood-filmer etter arbeidstid.

Start heller med 3-4 armbånd i lignende stil, men ikke nødvendigvis med helt samme utforming. Sørg også for at ikke alle armbåndene er i samme farge, eller av akkurat samme materiale.

Du får de beste kombinasjonene når du setter sammen ulike farger og materialer. Prøv for eksempel 2 perlearmbånd (for eksempel med lavastein eller karneol) sammen med et naturfarget skinnarmbånd. Om du vil ta det ett steg lenger, kan du legge til et ekstra skinnarmbånd med en litt annen bredde.

Armbåndsur teller også inn i komboen, så da kan det hende det holder med kun 2 armbånd for ønsket resultat.

Noen stiler du kan eksperimenter med:

  • En kombinasjon av perler av ulike materialer/størrelser
  • Kombinasjon av naturfarget skinn og metall
  • Skinn og perlearmbånd – aka bohemstilen
  • Kombinasjon av ulike lenker for en tøff og maskulin look

Kombinasjonstips

Unngå at det blir for fargesprakende ved å bruke ett naturlig armbånd for hvert andre fargede armbånd.

Unngå tykke metallarmbånd i kombinasjonene dine.

Husk at du ikke trenger å kjøre kombinasjoner på begge armer. Det kan fort se litt tungt ut, og kan umulig være komfortabelt… med mindre du er en ekte sjørøver da.

KOMBINASJON AV ARMBÅND OG KLOKKE: Slik bruker du armbånd sammen med klokker

Når du kombinerer armbånd med klokker, er det gjerne tynnere varianter som gjør seg best. Disse bør da sitter under klokka (altså på siden mot hånda), og ikke over (på siden mot albuen).

Slike kombinasjoner ser aller best ut om klokka og armbåndet ikke står i for stor kontrast til hverandre. Sørg også for at metallene i antrekket ditt som klokka , beltet , slipsnålen og armbånd matcher.

Når det gjelder størrelser kan et større armbåndsur gjerne kombineres med mer røslige armbånd, mens en mer nett klokke gjerne går bedre med tynnere armbånd. Uansett er det viktig at de ulike tilbehørene sender den samme meldingen.

Et godt armbånd gjør hva alt annet godt tilbehør gjør – det fullender looken din.

Husk viktigheten av den visuelle vekten når du finner fram armbånd til antrekket ditt, og ikke være redd for å eksperimentere litt selv.

Du kan alltids ta av et armbånd om du ikke er helt fornøyd med resultatet. Det gjelder for så vidt for alt tilbehør – det er alltid lov å ombestemme seg. Prøv deg litt fram for å finne det optimale for deg.

Er du klar til å gi klokka di en ny bestekompis? Nå har du i alle fall kunnskapen – og håndleddene hadde du allerede fra før av. Så hva venter du på?

Du spurte – Vi svarte

Hvilket håndledd bør man bruke armbånd på?

Om du vil kombinere armbåndet med klokka di, bærer du det på samme arm som klokka. Hvis ikke, bærer du det på den andre armen.

Det finnes rett og slett ingen regler – kun preferanser. Hvilken arm du bærer dine armbånd på sier heller ingenting om din seksuelle legning. Det finnes ingen hetero- eller homoarm.


Hva slags armbånd kan jeg bruke når jeg trener?

Vi anbefaler at du går for et elastisk perlearmbånd som sitter godt rundt håndleddet. Hvorfor? Den elastiske snoren absorberer ikke svetten din, og du risikerer ikke at det faller av når du gjør spensthopp.

Du kan også gå for en maskulin svart lenke om du ønsker noe som ser bra ut med treningsklokka di. Lenken er dessuten av rustfritt stål, og kan derfor også bli med inn i dusjen.


Kan jeg bruke armbåndsur og armbånd sammen?

Ja, det kan du! Det er ikke noe galt i å pare et armbånd eller to med klokka di. Sørg dog for at ting matcher, og at armbåndet ikke er av et materiale som kan ripe opp klokka.


Kan jeg bære armbånd på begge armene?

Hvorfor tror du vi er utstyrt med to armer? Selvfølgelig kan du det!

Når du bærer armbånd på begge armene er det dog viktig at du husker på den visuelle vekten. Du må altså sørge for den ene siden er visuelt ‘tyngre’ enn den andre.


Er karneol skadelig?

Du har altså kjøpt et armbånd med karneoler, og du bekymrer deg for asbestforgiftning? Eller visste du kanskje ikke at du burde bekymre deg for den slags?

Det er ingen grunn til bekymring. Karneol – også kjent som tigers eye – er helt trygt . Men ikke glem at asbest er farlig da…


Kan jeg ha på armbåndet i dusjen?

Det kommer an på hvilket materiale armbåndet ditt er laget av. For eksempel er armbånd laget av vokset bomull (samt enkelte modeller av rustfritt stål) vannbestandige.

De aller fleste armbånd er også relativt enkle å ta av. Så spander gjerne på deg de 15 sekundene det tar å fjerne armbåndet før du dusjer – det kan du tjene på i lengden.


Har kobberarmbånd noen effekt?

Spør noen fra 1920-tallet, og de vil nok si ja. Kobberarmbånd skulle visst nok kunne hjelpe mot gikt, men det har etter hvert vist seg å ikke være sant.


Hvordan finner jeg riktig størrelse?

Bruk et målebånd eller et stykke hyssing til å måle omkretsen av håndleddet ditt. Du bør måle rett over håndleddbeinet, og legge til omtrent 2cm for optimal passform.


Hvordan rengjør jeg armbåndene mine?

Du lar vel ikke iskremen din smelte og renne nedover armen… eller kanskje gjør du det? Uansett hender det at armbåndene kan bli litt skitne med tiden.

Metallarmbånd: Først må du finne ut av hvilket metall armbåndet er laget av. Om det er av rustfritt stål kan du bare vaske det i varmt vann med litt såpe. Sørg også for å tørke godt av. Om armbåndet er av gull eller sølv, kan det lønne seg å snakke med en gullsmed.

Perle- eller skinnarmbånd: Tørk over armbåndet med en fuktig klut. Sørg for at kluten ikke er for våt. Tørk så forsiktig over med en tørr klut.


Hva slags armbånd kan jeg bruke i formelle anledninger?

Lenker av gull eller sølv vil gjøre seg godt i de aller fleste formelle anledninger, og de ser alltid bra ut med både dress og smoking. Pass dog på at du matcher metallene i antrekket ditt – sølvfargede armbånd med sølvfargede mansjettknapper .


Hva er mansjett-armbånd og armringer?

Dette er i likhet med vanlige armbånd også pynt for håndleddene, men de er gjerne utformet i metall, og kan ikke åpnes og lukkes. De er flotte for å tilføre en personlig touch til dine antrekk, og enkelt varianter er også av metaller som gjerne bare ser bedre og bedre ut med tiden.


Hvor lenge kan jeg bruke festivalarmbåndet mitt?

Ta det av så snart du er utenfor gjerdet. Festivalen er over… og det bør også gjelde for armbåndet.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig