365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449 -
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Billige sløyfer
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Solbriller
Vesker
Ørepynt
57 98 93 95
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik rengjører du og tar vare på Herrearmbånd

Vi får inn masse spørsmål om hvordan man skal vedlikeholde herrearmbånd. Enten det gjelder trekuler eller sinn, så er våre tips nedenfor enkle ting du kan gjøre for at armbåndene dine ser like flotte ut som når du kjøpte de.

Det er mange årsaker til at et armbånd kan bli skadet. fra å syne ned til havets bunn som Titanic (beklager om vi avslørte handlingen her) til å fly av hånden mens du spiller en heftig fotballkamp- uhell skjer. Ditt bracelet trenger hjelp til beskyttelse.

Den eneste måten å garantere at du verken mister eller skader armbåndet er å aldri bruke det. Men det er vel ingen som vil det?

Så istedenfor å gå for håndleddspryd, for å spare penger, så kan du følge denne 5 stegs guiden for å sørge for at ditt armbånd ser like bra ut som når du kjøpte det. Nedenfor skal du også få lære om hvordan du skal rengjøre de om de blir skitne.

Når du bør ta av deg armbåndet

 1. Fjern armbånd før du svømmer i saltvann eller trener. Saltvann er skadelig for de fleste armbånd, men skinnende gjenstander er også kjent for å tiltrekke haier - nok en god grunn til ikke å svømme med armbånd på! Svette er heller ikke bra for sølv- , lær- eller kulearmbånd.

 2. Fjern armbånd før du svømmer i et basseng eller setter deg i boblebadet. Mange drømmer nok om å slappe av ved bassenget dekket av bling som om du er i en rap-video. Men hvis du faktisk har tenkt deg i bassenget, så må denne drømmen redigeres litt.
  Klor er skadelig og misfarger mange metaller (til og med rustfritt stål), og kan ødelegge den polerte overflaten til enkelte edelstener.

 3. Fjern armbånd før du påfører fuktighetskrem, solkrem eller cologne. Tenk på armbåndet ditt som prikken over i’en ved å ta det på etter påføring av kremer og andre skjønnhetsprodukter. Årsaken er at de fort kan trekke inn i sprekker, tette låser, og skapte et belegg på perler/kuler - ingenting av dette er bra for armbåndet ditt.

 4. Fjern armbånd hvis du sitter i direkte sollys. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke armbåndet ditt utendørs. Men ta den av hvis du ligger i solen ved stranden eller bassengkanten.
  Sollys kan bleke visse materialer og kan føre til at plast (som det elastiske båndet Tiger's Eye steiner er tredd gjennom) svekkes og knekker.

 5. Fjern armbåndet ditt før du leker i sanden eller gjør hagearbeid. Uansett hvor kule armbåndene våre er, så hjelper de lite under en sandvolleyballkamp. Hvis du ikke tar av armbåndet ditt, risikerer du at sanden riper opp gullbelegg, radiumbelegg, eller finishen på steinene.
  Det samme gjelder hagearbeid. Hvis du fjerner armbåndet ditt så beskyttes det mot små, skadelige steiner og utilsiktet planting av det. Det fungerer dårlig å dyrke armbånd - tro på oss når vi sier det.

Slik tar du vare på herrearmbånd

 1. Rengjør armbåndet ditt regelmessig. Svette, kroppsoljer og fingeravtrykk kan ødelegge glansen på armbåndet ditt.
  En enkel rengjøringsmetode for de fleste armbånd for menn (unntatt lær) krever varmt vann med en dråpe eller 2 mild såpe, og en myk klut eller tannbørste. Tørk armbåndet forsiktig av og tørk det godt med en myk klut.

 2. Oppbevar armbåndet ditt trygt. Oppbevar armbånd på et sted der de ikke tar skade av hverandre. Ikke legg dem på toppen av kommoden, eller stappe dem i sokkeskuffen din. Invester i et smykkestativ - vi har de som ser langt mer macho ut enn de du finner hjemme hos bestemor.
  Og når du tar den av på stranden eller bassenget, må du ikke oppbevare dem i en plastpose. Varme og fuktighet kan stimulere mugg og råte til å vokse - spesielt på lærarmbånd for menn!

 3. Se etter advarselsskilt. Med litt forsiktighet og oppmerksomhet vil armbåndet ditt vare lenge. Men hold øye med tegn på sårbarhet, og legg alltid armbåndet på riktig måte.
  Som vist i skissen nedenfor, så bør armbånd med perler settes på armen ved å lukke fingrene sammen og rulle armbåndet over hånden uten å strekke eller trekke for mye.
  Med menns mansjettarmbånd, kan du unngå å svekke metallet ved å bøye og strekke dem. For å justere mansjettarmbåndet så sett det på håndleddet, legg hånden godt rundt og klem forsiktig sammen på endene. Som på skissen; ta den på og ta den av fra den smaleste delen av håndleddet.

Hvordan ta vare på perlearmbånd for menn

Vi får mange spørsmål fra menn om den beste måten å ta vare på perlearmbånd. Selv om kvaliteten på perlene er den største faktoren for å bestemme dens levetid, så må du også vurdere hva du kan gjøre for at armbåndet ditt skal vare.

 • Hold perlearmbåndet ditt tørt. Et lite sprut vil ikke skade, men ikke dusj eller svøm med perlearmbånd på. Vær forsiktig når du vasker hendene eller leker deg ute i regnværet.
 • Ta av deg perlearmbåndet. Armbåndet er laget for å brukes hver dag og for å hjelpe deg med å fortelle din historie. For å unngå å skrape eller knuse steinperlene, ta av armbåndet ditt før du setter i gang på treningsstudioet, eller andre anstrengende aktiviteter.
  Fjern den mens du sover for å unngå å strekke reimen når du beveger deg på jakt etter den perfekte soveposisjonen.
 • Beskytt armbåndet ditt mot kremer og oljer. Fjern det før du tar på deg lotion, solkrem, oljer eller cologne. Ja, menn bør skal fuktighetskremer og solkrem. Lotioner, oljer og kremer kan samle seg mellom perlene og metallavstandsstykkene og føre til misfarging og skade.
 • Beskytt perlene dine mot sterk direkte sollys. Ikke alle edelstener er skapt like. Noen er skadet av direkte soleksponering i lange perioder. Den beste måten å beskytte armbåndene dine på, er å henge det på et smykkestativ vekk fra direkte sollys. Dette beskytter også elastikken på innsiden. Hold dem vekk fra den varme sanden på stranden.

Disse edelstenene er kjent for falming eller misfarging med langvarig soleksponering: Opal, Safir, Ametyst, Ametrin, Turkis, Karneol, Citrin, Kunzite, Rose og Røykkvarts.

Steiner som ikke vil falme eller miste farge i solen inkluderer Lava, Howlite, Jade, Lasurstein , Svart Onyx, Sort Obsidian, Jasper og Malakit.

 • Hold armbåndet rent. Uansett hvor forsiktig du er, må armbåndet ditt rengjøres.
  For å rengjøre et perlearmbånd så må du skrubbe forsiktig med en myk klut eller myk tannbørste dyppet i varmt vann med en liten mengde av mild såpe. Som skissene viser, bruk en fuktig klut til å tørke bort såpe og tørk med en klut.
  Avstandsstykker av metall må poleres med en myk klut. Denne metoden er trygg for de fleste edelstener og treperler.

Kan jeg svømme med perlearmbåndet på?

Både klor og saltvann kan skade perlene, elastikken eller metallet som holder armbåndet sammen. Vi anbefaler at du alltid tar av et armbånd med perler før du svømmer.

Mange edelstener er blitt behandlet på en eller annen måte. Enten ved høy varme (varmebehandlet), stråling (strålebehandling) eller å fylle sprekker med fargestoffer og voks for å skjule mangler (impregnering). Alt dette er et forsøk på å få utseendet til en perfekt stein og gjøre steinen rimeligere.

Selv om disse behandlingene ikke er dårlige, gjør det steinen mer utsatt for kjemikalier i klor- og saltvann. Jo mer behandling en stein har fått, desto mer sannsynlig er det at den kan misfarges eller falme. Hos Trendhim bruker vi mange naturlige steiner som bare er polerte - ingen behandlinger lagt til.

Utover steinperlene kan saltvann også svekke det elastiske båndet som holder perlene sammen og få det til å bryte. Vann kan også ruste og forringe metalltråden som er vanlig i armbånd med perler for menn.

Slik tar du vare på stålarmbånd for herrer

Selv om rustfritt stål er kjent for å være solid og slitesterkt, så er det likevel enkelte ting du bør gjøre for å beskytte armbåndet ditt.

 • Hold armbånd i rustfritt stål tørt. Det er trygt å dusje med et armbånd av rustfritt stål, , men du må være forsiktig hvis det er noe annet metall i nærheten, eller noe belegg på stålet (som gullbelegg). Selv gullbelegg kan slites, og langvarig eksponering med vann med gnikking og skrubbing i dusjen kan få det til å skje raskere.
  Det er absolutt ikke bra å fange opp såpe og vann i armbåndets sprekker eller låsemekanisme. Derfor foreslår vi at du alltid tar av armbånd før du dusjer. Ikke la vann tørke inn i stålet, mansjetten eller armbåndet - tørk alltid etter at det har blitt vått.
 • Fjern armbåndet ditt før du sovner. Rustfritt stål er sterkt nok til å overleve natten, men det er fare for at pletteringen på metallet slites mens du sover ... etter mange mange netter. Det er også risiko for nikkelallergi med armbånd som ikke er testet og godkjent. Og selv da er det en liten risiko. Sjekk alltid at armbåndet du velger er trygt å ha på deg.
 • Beskytt armbåndet i rustfritt stål mot oljer og kremer. Fjern armbåndet ditt før du tar på lotion, solkrem eller cologne. Selv om disse som oftest ikke skader stålet, kan det hende du må tørke av restene med en myk klut.
 • Hold armbåndet i rustfritt stål rent. For å rengjøre det så kan du blande noen dråper mild såpe med varmt vann og dyppe den med en myk klut.
  Som vist nedenfor, bruk kluten til å rengjøre armbåndet forsiktig. Skyll med vann og tørk det med et mykt håndkle. La den lufttørke og bruk deretter en poleringsklut for ekstra glans.

Kan jeg svømme med armbånd av rustfritt stål?

Nei, du skal ikke svømme med et rustfritt stålarmbånd på. Ja, metallet er slitesterkt og rustbestandig, men kjemikaliene i et klorbasseng og saltet i havet kan føre til at armbåndet ditt sverter.

Husker du at det er kjent at skinnende gjenstander tiltrekker seg haier? Ja ... det er noe som vil ødelegge en rask dukkert i havet.

For ikke å nevne skaden saltvann og klor kan gjøre på de ikke-rustfrie delene av armbåndet ditt - låsen osv. Hvis du absolutt må bruke et armbånd, mansjett i stål, eller armbånd mens du svømmer i havet, så kan du gå kjøpe et laget av kirurgisk stål, kirurgisk 316L rustfritt stål og tørk det helt etterpå.

Hovedårsaken til at du ikke skal bruke rustfritt stålarmbånd og smykker i et svømmebasseng, er at klor kan bryte ned overflatelaget på metallet. Det er krom i rustfritt stål som reagerer med oksygen og danner et tynt, usynlig lag med kromoksid på overflaten. Dette 'passive laget' er det som gir rustfrie stålarmbånd korrosjonsbestandighet.

Når klor spiser gjennom dette laget av kromoksid, er stålets underliggende struktur sårbar for rust, korrosjon og endelig ødeleggelse. Da er det Game Over.

Slik tar du vare på lærarmbånd for herrer

Fra dresser til hettegensere, armbånd av lær kan passe til de fleste anledninger. Ta godt vare på det, så vil du oppdage at det passer perfekt med det meste i skapet ditt. Feilbehandler du det, så vil den ende opp som et tørt og skrumpet tilbehør. Eller verre…dekket av mugg.

 • Hold skinnarmbåndene dine tørre. Ekte skinn reagerer som huden, noe som betyr at det er porøst og aldri blir helt vanntett. Vann kan skade et skinnarmbånd og føre til at det blir flekker, misfarging eller forringelse.
  Hvis skinnarmbåndet ditt blir vått så er det første trinnet å fjerne vannet forsiktig. Bruk en myk absorberende klut til å klappe armbåndet (ikke skrubb), og la den lufttørke. Les mer om vann og lærarmbånd for herrer her.
 • Unngå overdreven varme. Det er best å ta av armbåndet når du sover eller under en tung treningsøkt. Men vær forsiktig hvor du plasserer den. Lær klarer seg best i kulde eller romtemperatur. Ekstrem varme kan tørke den ut. Så unngå radiatorer, ovner eller bål.
 • Beskytt armbåndet ditt mot kremer og oljer. Som med de fleste armbånd, ta dem av før du bruker fuktighetskrem, oljer eller parfymer. Dette inkluderer solkrem. Selv om de fleste ikke vil påføre noe skade, vil de bygge opp en film på læret som kan sløve utseendet og følelsen av skinnet.
 • Hold armbåndet rent. For å rengjøre armbånd av lær, bruk en litt fuktig klut med en dråpe mild håndsåpe (uten fuktighetskrem) og tørk den forsiktig. Tørk av med en ren, fuktig klut etterpå og la armbåndet lufttørke før du bruker det.
  Som skissene viser, bruk alltid små sirkler eller en forsiktig klappebevegelse - tørk aldri aggressivt. Noen skinnarmbånd må kanskje kondisjoneres med en skinnbalsam for ekstra beskyttelse. Følg instruksjonene på produktet for sikkerhets skyld.

Kan jeg svømme med lærarmbånd?

Svaret er nei, du skal ikke svømme med et skinnarmbånd på. Ikke la armbåndets tøffe og robuste utseende lure deg - vann og lær fungerer dårlig sammen.

Ta en titt på de tre viktigste årsakene til at du ikke bør svømme med et skinnarmbånd (eller halskjede eller jakke!) Nedenfor.

 1. Skinn mister sin naturlige olje og krymper hvis du svømmer med den.
  Hvis du bruker skinnarmbåndet ditt i dusjen eller mens du svømmer i et basseng/havet, så fjernes den naturlige oljen. Det kan også skje hvis armbåndet ditt blir bløtt av regnvær. Når disse rike oljene er borte så vil skinnarmbåndet stivne, sprekke og til og med krympe.

 2. Skinn kan misfarges hvis det blir utsatt for store mengder med vann. Det kan hende det ikke skjer den første dagen, men langvarig bløtlegging i vann kan føre til at fargen på skinnarmbåndet falmer eller slites helt ut.
  De fleste skinnarmbånd er enten farget eller malt med farger. Konstant svømming eller dusjing med armbåndet ditt kan føre til at fargen falmer eller flasser av.

 3. Skinn kan mugne med langvarig eksponering for vann.
  Hvis skinnarmbåndet ditt blir vått og ikke tørker ordentlig så kan det vokse på mugg. Når du ser det, er problemet alvorlig. Mugg vil selvfølgelig ikke se bra ut og påvirke armbåndets styrke. I tillegg er lukten helt forferdelig.

Slik forhindrer du vond lukt fra lærarmbånd

Med ordentlig pleie så skal ikke skinnarmbånd lukte. Hvis den gjør det, trenger den god rengjøring og tid til å lufte ut. Det indikerer også at du har den på deg for mye uten å gi det tid til å puste.

Lær er et porøst materiale som absorberer svette, oljer og smuss. Dette kan ikke stoppes ... det vil skje.

For å gi skinnarmbåndet en sjanse til å overleve, så bør du ikke bruke det under aktiviteter der du vet at du vil svette (treningsstudioet, for eksempel) og alltid ta det av mens du sover.

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig