Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
365 dagers returrett – uansett grunn
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

8 TING DU MÅ VITE OM SKJERF

Vi har satt sammen en fullstendig guide som tar for seg de viktigste momentene ved å bære skjerf. Det inkluderer alt fra valg av farger, lengder og materialer, til hvordan du knyter dem.

Skjerfet.

For noen er skjerfet det viktigste hjelpemiddelet for å komme seg gjennom vinteren. Samtidig kan skjerf også være en skummel gave fra en venn, eller et kjøp du gjør i et desperat forsøk på å piffe opp stilen din. Uansett kan du ved å lære deg hvordan du bærer et skjerf , både holde deg varm om vinteren, og tilføre ekstra stil og farge til dine antrekk.

1. Hvordan velger jeg riktig skjerflengde?

De fleste skjerf er rektangulære i formen, og lengden måles fra den ene enden til den andre.

Ved å kunne skille mellom korte, mellomlange og lange skjerf, kan du spare deg for bryet med å dra med målebåndet i butikken. Se for deg det du – det hadde jo sett litt rart ut.

Korte skjerf – 140 cm

 • Flotte med formelle antrekk
 • Henger i perfekt lengde (ubundet) for jakker og blazere

Mellomlange skjerf – 175 cm

 • Allsidige i stilen
 • God lengde for å knyte eller tvinne rundt halsen

Lange skjerf – 208 cm

 • Omtales gjerne som «oversized»
 • Kan tvinnes flere ganger rundt halsen for ekstra varme (ref. Lenny Kravitz meme)
 • Lange skjerf kan også knytes for en stilig hverdagslook

Skjerf har som oftest bredde på mellom 30 og 40 cm.

Dette er bredt nok til å holde halsen varm, uten at du gjemmer bort fjeset ditt. Om du går for noe enda bredere, kan det fort se ut som du maskerer deg for å rane nærmeste bank.

Visste du at?

Hvor lange er skjerf med størrelsen «one size fits all»?
Et skjerf merket «one size fits all» vil som oftest falle under kategorien korte- eller mellomlange skjerf.

Hvordan sjekker jeg lengden på et skjerf?
Hold fast i begge endene av skjerfet og strekk ut armene til siden. Om skjerfet er like langt som armspennet ditt, vil det også være langt nok til å se bra ut rundt halsen på deg. Du kan selvfølgelig også bare ta det på deg og sjekke i speilet om det ser bra ut.

Det eneste unntaket er tubeskjerf. Disse er sylinderformet, og kan derfor hverken knytes eller tvinnes rundt halsen.

Vår anbefaling

Det som er så greit med skjerf, er at du egentlig aldri kan trå feil når det kommer til lengde.

Vår favoritt er allikevel de mellomlange skjerfene, ettersom de gir muligheter for ulike looks, samtidig som de holder deg god og varm.

2. Hvordan velger jeg riktig materiale?

Skjerfets materiale er minst like viktig som hvilken knute du velger å gå for. Materialet avgjør nemlig skjerfets tekstur og vekt, og ikke minst hvordan det ter seg i vær og vind .

For å finne ut hva skjerfet ditt er laget av, sjekker du rett og slett vaskelappen.

Ull - Kasjmir og merino

Ull er en sikker vinner når det kommer til slitestyrke og varme. Dessuten er ull pustende, hvilket betyr at det også gjør seg godt i vått vær.

Visste du at?

Ull kan holde på 30% av sin egen vekt i væske uten å bli fuktig. Dette er viktig om du bor i et område med vått klima (hei, Vestlandet), eller om du sliter med å rekke bussen og ender opp med å løpe og svette hver morgen.

Det største minuset med ull er at det kan gi kløe. Dette kan du dog unngå ved å håndvaske ullskjerfene dine, og tilsette en teskje eller to med hvit destillert eddik i vannet.

Kasjmir (fra kasjmirgeita) er fantastisk mykt, men også fantastisk dyrt, ettersom hver geit kun produserer nok ull til ett skjerf om året.

Merinoull gir den perfekte kombinasjonen av varme og mykhet. Denne ulla kommer fra sauer som lever på New Zealand, og den holder dem varme i temperaturer ned til -10°C.

Av og til kan en komme over ullskjerf som beskrives som «chunky». Da refereres det gjerne mer til utformingen, enn til materialet. Et chunky skjerf er både stort og tykt, og gjør seg dermed aller best med hverdagsantrekk.

Silke

Silkeskjerf bæres først og fremst for utseendets skyld, og ikke så mye for varme. Du tar på deg et silkeskjerf når du skal på en formell tilstelning, eller om du bare ønsker å gi antrekket ditt noe ekstra.

Kravatter og ascot er som oftest laget av silke.

Akryl

Akryl er et menneskeskapt materiale, og vil ikke være like pustende og mykt som naturfibre. Det er allikevel et godt alternativ om du har sensitiv hud, eller om du er allergisk mot ull.

Polyester

Ser du for deg en hawaiiskjorte fra 80-tallet?

Polyester kan gi bilder av hula-hula, men det er faktisk et fantastisk materiale som blant annet er vannbestandig, det skrukker ikke, det holder godt på fargen, og det er veldig slitesterkt.

Mange skjerf består faktisk av en polyesterblanding som gir deg kvalitetene fra naturfibrene (som ull eller bomull), samtidig som slitestyrken bedres takket være polyesteren.

Bomull

Som de fleste andre naturfibre, er også bomull pustende. Det betyr at du slipper den klamme og innestengte følelsen rundt halsen.

Dessuten er bomull både slitesterkt og enkelt å holde rent.

Jersey er en type bomull som brukes i skjerf for varmere vær. Denne bomullen er lett, og fungerer nærmest som en luftig t-skjorte designet spesielt for halsen din.

Fleece

Har du noen gang prøvd å gå med et fleece-skjerf?

I starten føles det både varmt og mykt… og deretter merker du at svetten begynner å renne nedover nakken.

Ja, fleece er både varmt og vannavstøtende, men det har nærmest null pustende egenskaper. Med alle alternativene som finnes på markedet av naturlige materialer og polyesterblandinger, finnes det egentlig ingen gode grunner til å pine seg gjennom en vinter med et fleece-skjerf.

Vår anbefaling

Når du skal velge et skjerf må du finne et som er behagelig å ha på og som holder deg varm, uten at det bryter med stilen din.

Vi anbefaler alltid at du prøver skjerfet før du kjøper det. Om du ikke har muligheten til det, kan du aldri tråkke feil om du går for et skjerf av merinoull, eller en blanding som inneholder merinoull.

3. SLIK STOPPER DU SKJERFET FRA Å RØYTE

Se for deg at du ser helt konge ut med skjerfet ditt, og at du føler deg 100% sjef. Du kommer inn i rommet, du tar av deg jakka og skjerfet… og skjegget ditt er fullt av dritt.

Disse fibrene (nuppene, hårene, kall det hva du vil) holder seg dog ikke bare til skjegget, du finner dem mest sannsynlig også på genseren, i håret, og rundt omkring på gulvet hvor du beveger deg.

Det finnes dog en løsning, og den innbefatter ikke at du tar på deg skjerfet igjen, gjemmer skjegget ditt i det, og svetter som en gris innen fem minutter.

Først må du dog finne ut hvilket materiale skjerfet ditt er laget av (ja, vi sa det ville være smart å vite litt om materialer).

Slik stopper du ull fra å røyte

Det er nokså vanlig at ullskjerf røyter.

Løsningen er da å legge skjerfet i fryseren, hvor kulden «låser fast» de korte fibrene.

 1. Brett sammen skjerfet
 2. Legg det i en forseglbar plastpose
 3. Legg det i fryseren over natten
 4. Ta skjerfet ut at posen
 5. Tvinn det rundt halsen og møt vinteren uten røyting

Slik stopper du bomull fra å røyte

Bomullskjerf trenger som oftest bare en god vask.

 1. Vask skjerfet for hånd
 2. Tilsett en teskje med destillert eddik i vannet
 3. La det ligge flatt mens det tørker

Slik stopper du syntetiske skjerf fra å røyte

De fleste av disse skjerfene er av materialer designet for å ikke røyte. Så om du sliter med dette, har du med et litt spesielt skjerf å gjøre.

Det eneste vi kan anbefale er å vaske skjerfet. Eller du kan droppe det, og heller gjøre røytefibre til det nye innen skjeggmote.

Hvordan fjerner jeg nupper fra skjerf?

 • Bruk en liten saks eller et barberblad.
 • Pass på at du ikke skjærer i selve skjerfet.
 • Du kan også bruke ulike nuppefjernere.
 • Ta godt vare på skjerfet ditt, så vil det ta godt være på deg.

4. Velg riktig farge

Uansett hva du har hørt (eller har vært redd for), finnes det ingen faste regler for farger på skjerf. Det gjelder alle skjerf – både pynteskjerf og varme vinterskjerf.

Det betyr dog ikke at du bør gå for et stripet hvitt og rødt skjerf på neste fest… med mindre dere skal leke finn Willy.

Selv om det ikke finnes noen faste regler, er det viktig å tenke på hudfargen din, og antrekket ditt ellers, for å finne fram til den riktige fargen for en gitt anledning.

Kald eller varm hudtone

Hudfargen din har mye å si for hvilke farger du kler. For de flest av oss er det enkelt å vite hvilken kategori vi faller innenfor, og for deg som er litt usikker, finnes det også en enkel metode for å finne ut av det.

Slik finner du hudtonen din:

 • Brett opp ermene og se på blodårene dine.
 • Blå blodårer betyr at du har en kald hudtone.
 • Grønne blodårer indikerer at du har en varm hudtone.
 • Ring doktoren din om blodårene har en annen farge, som f.eks. oransje eller svart.

Passende farger for varme hudtoner:

 • Mørkere farger med gylne toner
  • Gult
  • Honninggult
  • Rødoransje
  • Rustfarge
  • Olivengrønt
  • Turkis
  • Mørkegrønt

Passende farger for kalde hudtoner:

 • Lysere farger med blå- og gråtoner:
  • Blått (marineblått og lyseblått)
  • Juvelfarger
  • Lilla (både lys og mørk)
  • Grått

Hva er en nøytral skjerffarge?

Det blir lettere å finne en farge som passer deg når du kjenner din egen hudtone, men hva om en ønsker noe litt mindre dristig enn honninggult? Da går man for nøytrale farger.

La oss først nevne at nøytrale farger absolutt ikke trenger å være synonymt med kjedelige farger. Nøytralt trenger dessuten ikke alltid å være svart og grått, ettersom farger som beige også regnes som nøytralt.

Hva har du på deg?

Noen ganger passer det godt med et iøynefallende, neonfarget skjerf med hundemønster. Vi vet ikke helt når det er, men en eller annen gang må det vel passe seg.

Du trenger ikke nødvendigvis matche skjerfets farge med resten av antrekket ditt. Med en svart jakke kan et svart skjerf for eksempel bli litt kjedelig, og et grått skjerf vil da gjerne gjøre seg bedre. Om antrekket ditt har mye brunlige farger, kan et beige skjerf gjøre seg godt.

Om du ønsker å bruke et fargerikt skjerf, passer det som oftest best med et mer nøytralt antrekk. Prøv et sjakkmønstret skjerf sammen med en svart genser og mørke jeans. Da vil mønsteret rope ut «detta kan jeg!», i stedet for «jeg kledde på meg i mørket».

Vår anbefaling

Nøytrale farger fungerer i så å si alle anledninger.

Husk at skjerfet er et tilbehør – et veldig funksjonelt tilbehør, men fortsatt et tilbehør. Å gjøre skjerfet til stjerna i antrekket ditt er dog ikke det smarteste du gjør, ettersom vi gjerne tar det av oss når vi kommer inn.

5. Slik velger du riktig skjerf for anledningen

Vinteren er en fantastisk årstid for herremote, og skjerfet spiller en stor rolle i dine vinterantrekk. Det gjelder uansett om du skal på jobb, eller på blind-date på cocktailbar.

Husk at skjerfet kan gjøre så mye mer enn å bare holde deg varm. Det kan også vise frem din eminente smak og stil… og det kan ikke være en dum ting på blind-date. Funksjon og stil – to av våre favorittord.

Nedenfor finner du våre anbefalinger for å finne riktig skjerf til riktig anledning.
Det er på tide å kombinere din kunnskap om materialer og farger.

Ved å velge rett skjerf holder du deg dessuten varm, samtidig som du kanskje får muligheten til en date nummer to.

Helg

Vi vet at late helger ikke kun består av Game of Thrones på sofaen. Uansett hvor du er, vil enhver mann med din stil og karakter på ett eller annet tidspunkt stikke hode utenfor leiligheten – og da fortjener du å ta deg godt ut.

Vi anbefaler at du kombinerer dine favoritt-jeans og skinnjakka di med et grått eller marineblått, mellomlangt skjerf av merinoull. Gå gjerne for en blanding av ull og polyester for et ekstra komfortabelt skjerf som røyter mindre.

På late dager kan du også tillate deg et stort og tykt skjerf.

 • Lengde: Mellomlangt til langt
 • Farge: Grått eller marineblått
 • Materiale: Ull-/Polyesterblanding
 • Knute: Avslappet eller enkel

Jobb

Ja, du kan fint bruke slips og skjerf samtidig. Bestem deg for hvilken frakk du skal bruke, og velg materiale for tilbehøret deretter – her går ull godt med ull, og bomull godt med… ja, du skjønner greia.

Gjør det enkelt ved å holde deg til kasjmir eller merinoull, og unngå for store og «chunky» skjerf. Match gjerne skjerfet med dressen din, men hold fargen innenfor det nøytrale spekteret.

Det er lite som kan gå feil om du velger et kort, lysegrått ullskjerf som ligger godt under frakken. Gå for et mellomlangt skjerf om du ønsker litt ekstra varme, eller om du har på en lenger frakk.

 • Lengde: Kort til mellomlangt
 • Farge: Lysegrått
 • Materiale: Ull
 • Knute: Klassisk

Sport

Med det rette skjerfet kan du få et ekstra lag med varme når du spiller fotball på løkka.

Vi anbefaler å gå for et tubeskjerf for å holde halsen god og varm. Dette er sylinderformede skjerf du ikke trenger å knyte. Det betyr at de er enkle å ta på, og at de ikke flagrer bak deg når du sprinter etter ballen.

Gå gjerne for et tubeskjerf av naturfibre, eller en blanding som inneholder naturfibre. Disse materialene puster, og gjør at du slipper å drukne i din egen svette.

 • Lengde: Tubeskjerf
 • Farge: Alt som passer med hudtonen din
 • Materiale: Naturfibre eller polyesterblandinger
 • Knute: Trengs ikke

Formelt

I formelle tilstelninger handler det mer om stil enn funksjonalitet.

De aller fleste av oss går for en mørk frakk over dressen vår. Om du også gjør det, anbefaler vi at du velger et skjerf som ikke henger lenger ned enn frakken når det ikke er knytt.

Hvor ofte kler du deg formelt? Akkurat! Derfor går du for skikkelige saker, og velger et skjerf av kasjmirull.

 • Lengde: Kort til mellomlangt
 • Farge: Svart
 • Materiale: Kasjmir
 • Knute: Formell

Fest

Vi vet alle at du ikke velger antrekket for en bytur basert på funksjonalitet. Det er ingen som går i boblebukse på byen… med mindre vi snakker afterski da.

Når du skal på fest egner ull og ull-/polyesterblandinger seg godt. Gå dog for noe tynt, og ikke «chunky».

Hold deg til tidløse farger som svart og grått for en stilren, urban look.

Husker du vi snakket om den blind-daten? Om du ønsker å vise frem en dristigere side av deg selv, kan du gå for burgunder eller mørkegrønne varianter. Pass bare på at fargene ikke krasjer med resten av antrekket, og at det ikke røyter i skjegget ditt.

 • Lengde: Mellomlangt
 • Farge: Svart eller grått
 • Materiale: Ull
 • Knut: Enkel

6. Slik knyter du skjerfet ditt

Dette er kanskje det de aller fleste lurer på når det kommer til skjerf.

Vi spurte Heidi, som er sjefsdesigner for Bohemian Revolt, om hennes hjelp til å besvare slike spørsmål. Hun sammenfattet det hele til fem ulike måter å bære skjerf på, som alle både er enkle, stilig og varmende.

Hver av disse knytemetodene ser bra ut, uten at det ser ut som du har tilbragt timesvis foran speilet. Dessuten er det kun en av dem som faktisk krever knyteferdigheter, ettersom resten enkelt og greit bare tvinnes rundt halsen.

Enkel

Dette er den enkleste måten å bære et skjerf på. Denne gir dessuten god varme, og den fungerer like godt for tykke og tynne skjerf. Passer for mellomlange til lange skjerf.

Fremgangsmåte

 1. Heng skjerfet rundt halsen, og la den ene enden henge litt lenger ned enn den andre
 2. Tvinn den lange enden rundt halsen (én gang for mellomlange skjerf, og to ganger for lange)
 3. Juster slik at endene er omtrent like lange
 4. La skjerfet ligge relativt løst om det er mildt i været, eller stram litt til for ekstra varme

Avslappet

Denne varianten er perfekt når du både ønsker å holde varmen og se stilig ut. Passer godt med store og tykke skjerf, men ikke så «chunky» at du blir så topptung at du velter i sterk vind. Apropos vind, er denne «knuten» perfekt for vindfulle dager, ettersom endene festes så de ikke flagrer rundt. Passer for mellomlange til lange skjerf.

Fremgangsmåte

 1. Heng skjerfet rundt halsen slik at den ene enden henger mye lenger ned enn den andre
 2. Tvinn den lange enden rundt halsen til du kun har en liten flik igjen
 3. Dytt begge endene inn i «knuta» (du skjuler rett og slett endene)

Klassisk

Dette er som navnet tilsier – en ekte klassiker. Til forskjell fra de andre variantene er dette faktisk en knute. Knuta fungerer godt i kaldt vær, ettersom den sitter tett inntil halsen og holder deg god og varm. Avhengig av materiale kan denne varianten fungere for både formelle og mer hverdagslige antrekk. Passer for lange skjerf.

Fremgangsmåte

 1. Brett skjerfet dobbelt
 2. Heng det foldede skjerfet rundt halsen (én ende skal ha en løkke og den andre de to endene)
 3. Tre de to endene gjennom løkka
 4. Stram løkka slik du ønsker

Formell

Dette er metoden du trenger når du skal bære skjerf med formelle antrekk. Fungerer også godt når du bruker skjerf for å tilføre litt farge, uten at du ønsker at det skal være antrekkets stjerne. Passer med korte til mellomlange skjerf (avhengig av frakkens lengde).

Fremgangsmåte

 1. Heng skjerfet rundt halsen inni frakken – sørg for at endene er like lange
 2. Kryss endene av skjerfet over hverandre
 3. Når du lukker frakken sørger du for at en ser fargen på skjerfet

Bestemors

Du skjønner sikkert hvilket skjerf vi snakker om nå – det strikka eller hekla skjerfet som ble lagd med kjærlighet, men som kanskje ikke er det du ville valgt selv. Disse skjerfene er ofte ganske store, og å finne ut hvordan du skal bære dem er ikke akkurat det du ønsker å bruke lørdagen din på. Heidi har en knute som gjør det enkelt å bruke alle skjerf fra din favorittante, -bestemor eller -svigermor. Kjærligheten ligger i lengden. Ring bestemor!

Fremgangsmåte

 1. Heng skjerfet rundt halsen slik at begge endene henger ned bak
 2. Kryss endene og legg dem framover
 3. Løsne litt på knuten for en mer avslappet look, eller om det blir litt for varmt.

Det er viktig å huske at individuell stil og selvtillit spiller en stor rolle når du skal velge knute. Vi elsker å leke litt og prøve oss fram for å se hva som fungerer best… og vi elsker bestemødrene våre!

7. Slik rengjør du skjerfet ditt

Skjerfet ditt er skittent. Vi prøver ikke å være frekke, og du skal vite at du ikke er alene; For det er faktisk slik at vi ofte er litt slappere med vasking når det gjelder vinterklær og -tilbehør.

Det er ikke dårlig hygiene. Eller, vi håper i alle fall ikke det.

Det er gjerne død hud, olje, parfyme, dryppende morgenkaffe og vinterens mange nys som gjør at skjerfet kan trenge litt kjærlighet. Og å gi skjerfet litt ekstra oppmerksomhet er ikke så vanskelig som en kanskje skulle tro. Det er ikke like enkelt som å kaste flanellskjorta i vaskemaskinen, men det tar allikevel kun noen få minutter å få skjerfet tilbake i topp stand.

Slik vasker du skjerf for hånd

 1. Fyll en bolle med kaldt vann og noen få dråper babysjampo.
 2. Legg skjerfet i vannet.
 3. La det ligge i 10 minutter.
 4. Hell ut såpevannet.
 5. Hell i kaldt vann for å skylle av skjerfet.
 6. Gjenta inntil vannet er helt klart.
 7. Klem vannet forsiktig ut av skjerfet.
 8. Legg skjerfet flatt på et håndkle for å tørke.

Ekstra vasketips

 • Sørg for å ikke dra og strekke i et vått skjerf, ettersom dette kan gjør at det mister fasongen.

 • Ikke kast skjerf i tørketrommelen. Tørketrommelen er ikke din venn. Tørketrommelen krymper skjerfet. Tørketrommel = Ikkje bra.

 • Tilsett en teskje med hvit destillert eddik i vaskevannet. Eddiken beskytter fibrene og hjelper til med å bevare fargene. Ikke bekymre deg for lukta – den forsviner så snart skjerfet er tørt.

Tenker du at dette vil ta utrolig lang tid, og at å skylle under vasken vil gjøre samme nytten? Det ville kanskje vært enklere, men trykket fra vannet vil da kunne skade stoffet om det er snakk om et strikket skjerf eller et skjerf av ull.

Enkelte skjerf kan vaskes i maskin (noen typer bomull og blandingsstoff), men hvorfor ta risikoen? Det er utrolig kjipt å kaste inn favorittskjerfet i maskinen, og dra ut et skjerf laget for en barneversjon av deg selv.

Vi anbefaler at du alltid vasker skjerfene dine for hånd. Og ja, det gjelder også for skjerf merket ‘kun rensing’.

Hvor ofte bør jeg vaske skjerfene mine?

Vi anbefaler at du vasker skjerfene dine 2-3 ganger per sesong.

Du ønsker ikke å ødelegge materialet grunnet for mye vask… og du snyter deg vel med papir.

Husk også å gi skjerfene en siste vask på slutten av sesongen før du ruller dem sammen og legger dem i en skuff inntil neste år.

Se på skjerfene dine som en slags forsvarslinje mot vinterværet. En ren forsvarslinje er en sikker forsvarslinje.

8. Vit når du ikke trenger et skjerf

Vi liker skjerf. Det er vel ganske innlysende nå. Men på samme måte som den lille lomma på olabukser, så er det ikke alltid du trenger et. Ved å se på skjerf som et tilbehør, heller enn en nødvendighet, blir det enklere å vite når du bør pakke deg inn og når du bør la halsen få puste.

Se på antrekket du planlegger å ha på deg for å avgjøre om du trenger et skjerf eller ikke.

Skal du kjøre pologenser og blazer? Eller skal du rocke den urbane stilen med en romslig hettegenser?

Om du svarer ja til en av disse, er det kanskje best å droppe skjerfet i fare for å forringe stilen din. Om det er skikkelig kaldt skal du dog få lov til å pakke deg inn i varme tekstiler, ettersom funksjonalitet faktisk er viktigere enn stil i slike tilfeller.

Det er opp til deg.

Ja, dette er kun anbefalinger og veiledninger, og det skal tross alt alltid være rom for deg til å være deg selv. Du kan gjøre akkurat hva du vil og være selvsikker på dine valg.

Det er det aller viktigste.

Honninggult, merinoull, rektangulære former, «chunky», forseglbare poser – hvem visste at det var så mye å lære om skjerf?

Til syvende og sist koker det hele ned til hvordan du føler deg. Vi ønsker at du skal bruke denne lærdommen til å finne et skjerf som passer din personlige stil, og som holder deg god og varm.

Er du klar til å oppgradere dine vinterantrekk? Nå har du i alle fall kunnskapen som trengs. Da gjenstår det bare å slenge skjerfet rundt halsen og vise vinteren hvem som er sjefen.

Du spurte – Vi svarte

Hva er den mest maskuline måten å bære et skjerf på?

Det er ingen mandig måte å bære et skjerf på – kun måter som forsterker din personlige stil, personalitet og fremtoning.

Sjekk ut Kinas terrakottahær om du ikke tror skjerf kan være maskuline. De gutta bærer skjerf på en måte som sier «ikke kødd med meg».


Kan jeg dytte skjerfet ned i buksa?

Vi liker individuell stil og nytenking, men allikevel vil svaret her være nei. Du kan tvinne skjerfet rundt halsen, kjøre ulike knuter, eller bare la det henge løst… men hold deg langt unna den tanken der.


Vil et tykkere skjerf alltid være varmere?

At et skjerf er tykt betyr ikke alltid at det er varmt. Det er først og fremst materialet som avgjør hvor varmt et skjerf er.

Om du er en frysepinn, anbefaler vi at du går for et tykt skjerf av ull.


Kan menn bruke unisex-skjerf?

Du kan gjøre hva du vil mann. Vær deg selv.

Når det er sagt, vil vi advare mot for mye frynser, pynt, mønstre og supertynne tekstiler, som først og fremst er designet for kvinner.


Hva slags skjerf skal man bruke med frakk?

Vi vil alltid anbefale skjerf av naturfibre eller blandinger med naturfibre. Om du skal bære skjerfet med en frakk, anbefaler vi at du går for et mellomlangt til langt skjerf (170-210 cm), og at du holder deg til nøytrale farger som går godt med resten av antrekket.


Finnes det er skjerf som går med alt?

Dette er absolutt et godt spørsmål! Et mellomlangt skjerf av grå ull vil vi påstå at kan gå med så å si alt. Grå er en farge som kan matches med det meste, og spesielt med mørke vinterantrekk.


Hvorfor er det ikke flere menn som bruker skjerf?

Vi mener at flere menn bør gå med skjerf! Mange menn mener dog at skjerf er litt feminint, men det er så langt fra sannheten en kan komme. Skjerf er flott vintertilbehør som kombinerer stil og funksjonalitet på en fantastisk måte.


Kan man bruke skjerf med cardigan?

Å kombinere skjerf med cardigan kan være litt vrient, men det er absolutt mulig. Vi anbefaler da at du lar det henge litt løst (ikke stram til rundt halsen) for å unngå at det ser ut som du har brukt alt for mye tid på å perfeksjonere looken.


Kan jeg bruke skjerf og slips sammen?

Du kan så absolutt bruke skjerf og slips sammen. Vi anbefaler da at du går for den klassiske knuten, eller at du lar det henge løst. Dette sørger for at looken din både blir stilig og profesjonell.


Hva kan jeg gjøre om skjerfet mitt røyter?

Et røytende skjerf er ikke et stort problem, før det blir et stort problem!

En god vask kan dog enkelt løse problemet. Om skjerfet er av ull kan du til og med droppe vasken, og heller pakke det inn i en forseglet plastpose og legge det i fryseren et døgn. Kulden låser da de korte fibrene, og hindrer med det at skjerfet røyter.


Kan jeg vaske skjerfet mitt i maskinen?

Om skjerfet ditt kan vaskes i maskin eller ikke, avhenger av hvilket materiale det er laget av. Vi vil dog alltid anbefale håndvask, ettersom det ikke tar veldig lang tid, samtidig som du da ikke løper risiko for at skjerfet skades eller krymper.


Kan menn bruke skjerf med frynser?

Menn kan gjerne bruke skjerf med frynser… men da innenfor rimelighetens grenser. Frynsene bør være minimale og i samme farge som resten av skjerfet. Unngå ekstra lange fynser eller flettede frynser, med mindre du skal på audition for et 70-talls TV-show.


Kan menn bruke mønstrede skjerf?

Det kommer så absolutt an på mønsteret. Bohemian Revolts sjefsdesigner, Heidi, anbefaler at en med mønstret skjerf bør holde resten av antrekket nøytralt, for å la skjerfet bli stjerna.

De fleste mønstrede skjerf er utformet i silke eller lignende tekstiler. Lek deg gjerne med ulike knuter og måter å bære det på.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig