365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Klokkedesign

Fra idé, via tegnebrettet, til håndleddet ditt; se hvordan vi designer vår nye klokkekolleksjon.

Kapittel 1: Begynnelsen på en ny historie

Med denne nye kolleksjonen har vi valgt å kaste alle rutiner og hemninger ut av vinduet, og satt oss mål om å gjøre noe mye mer vågalt. Det er ingen overraskelse at vi kjenner på litt nervøsiteten når vi legger så mye penger og tid inn i et prosjekt – sluttresultatet kommer tross alt til å være den dyreste klokka vi noensinne har laget. Men hvem vil vel stå på stedet hvil, når en kan velge å gå framover?

Materialvalgene og utformingen av urverket er ikke helt avgjort, men vi forventer at prisen til slutt vil ligge på rundt 350€. Vi har hentet inspirasjon fra andre, kompromissløse klokkeprodusenter, og vi har valgt å plassere denne nye kolleksjonen under vårt eget merke Arkai. Dette gir oss friheten til å utforske den dristige, eksklusive og ambisiøse vibben vi er ute etter.

Kapittel 2: Skisser

De første skissene er ferdig – etter mange, mange endringer – og vi har kommet fram til noe vi virkelig kan like. Vi har designet en urkasse av rustfritt stål, med en åpen urkasse som gir innsyn til urverket. For hva er vel vitsen med et mekanisk urverk, om man ikke kan se det?

Vi ønsker å fremheve urverkets intrikate utforming, og gi deg muligheten til å nyte synet av de små bevegelige delene. Vi er virkelig fornøyde med hvor dette er på vei, men vi har fortsatt mange ubesvarte spørsmål: Hva slags urverk skal vi gå for? Hvilken type spenne? Hvor bør logoen plasseres når klokkeskiven er gjennomsiktig? Blir klokka for tung om den utformes i rustfritt stål?

Kapittel 3: Ferdigstilling av spesifikasjoner og skisser

Vi har bestemt oss for designet av urkassa, og vi nærmer oss også når det gjelder designet av klokkeskiva og viserne. Som du kan se, vil kronen utsmykkes med en inngravert Arkai A. Dette er en av de mange små detaljene som ikke er så åpenbare, men som gir litt ekstra verdi for brukeren.

Urkassa vil mest sannsynlig bli fremstilt i minst 2 deler, ettersom toppen er utformet med vinkler og fasetter. Vil det øke kostnaden? Sannsynligvis. Er det verdt det? Sannsynligvis.

Vi har også spesifisert dimensjoner – men disse kan fort endre seg når vi ser 3D-modellen.

  • Klokkeskivens diameter: 32mm
  • Bezel diameter: 42mm
  • Urkassens tykkelse: 12,5mm

Kapittel 4: Siste finpuss før testing

Nå kommer den morsomme delen. Vi gjør om skissene og spesifikasjonene til digitale modeller vi kan sende til produsenten. Her får vi muligheten til å utforske ulike farger samt andre detaljer som finishen på stålet – vi gikk for børstet finish.

Apropos viktige detaljer, så går vi for et mekanisk urverk av typen Miyota 8N24, hardt safirglass, og slitesterkt kirurgisk stål.

  • Miyota 8N24 mekanisk urverk – klokkens hjerte, og nøkkelen til dens nøyaktighet.
  • Safirglass – for god motstandsdyktighet mot riper
  • Urkasse og lenke av solid 316L rustfritt stål
  • Vi har også bestemt oss for et navn: Mateo.

Hva med en Limited Edition?
Om du skulle lage en begrenset utgave, hvordan ville den sett ut? Skriv til oss her.

Kapittel 5: Tekniske detaljer og 3D-printing

På sett og vis er det enklere å lage en klokke en man kanskje skulle tro. Men når det er sagt, kan dette også virke som en uoverkommelig oppgave. Ta for eksempel urkassen og klokkeskiva. Når du har bestemt deg for designet her, må du finne et urverk som passer. Om du ikke finner det … er det tilbake til tegnebrettet. Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å forutse slike hindringer, men som når man lager god whisky … er det ikke før du tapper det første glasset at du vet hva du faktisk har laget.

En av metodene vi benytter for å holde kostnadene våre (og dine) nede, er 3D-printing av urkassa. Det er overraskende hvor mye én liten millimeter kan si for totalinntrykket av en klokke. Ved å bruke 3D-printing kan vi få et bedre inntrykk av dimensjonene og proporsjonene, samtidig som vi kan leke oss litt med farger og materialer.

Ovenfor ser du 3D-gjengivelsen av urkassa. Ville det sett bra ut om vi valgte å belegge bezelen med gull?

Kapittel 6: Lillebroren

For moro skyld bestemte vi oss for å se hvordan en kvartsversjon av klokka kunne se ut. Den ville være billigere, og om vi fikk til designet, ville den fortsatt kunne gi den ønskede følelsen av premium eleganse. Vi sparte mye tid ettersom urkassa ville forbli den samme, og vi kunne leke oss litt med klokkeskiva digitalt.

Vi bestemte oss for å gå for en klokkeskive med månefase, og et Miyota 6P20-urverk. Det var viktig for oss at profilen og designet forble rent og ryddig – slik som på storebroren.

Du kan legge merke til at de små detaljene fortsatt er der, som den graverte A-en … samt de solide materialene som safirglasset og det rustfrie stålet. Denne batteridrevne modellen har fått navnet, Mace.

Om du skulle designe en klokke, hva ville du kalt den? Fortell oss det her.

Kapittel 7: Å designe en opplevelse

De første eksemplarene har ankommet, og vi må innrømme at den solide 316L rustfrie stålet og safirglasset utgjør virkelig en forskjell. Det er noe du merker med en gang når du holder i ett av urverkene og kjenner vekten i håndflaten. Lyset passerer gjennom glasset rett inn til hjerteroten av klokken. Det er absolutt verdt tiden utviklingen har tatt.

Vi har endret tykkelsen av esken som gir et mer passende utrykk med et slankere utseendet.

  • Mateo med Miyota 8N24 mekaniske bevegelser: 11.6 mm
  • Mace med månefasene og Miyota 6P20 quartz bevegelse: 10.2 mm

I tillegg til å ha lagt til sort metall i som valgalternativ, så har vi designet en Limited Edition med kun 999 enheter. Vi har også utviklet et flott etui som kler urverket perfekt. Vi vil at du skal oppleve denne klokke...ikke bare ha den på deg.

Nå er vi inne i sluttfasen av produksjonen, så det er ikke lenge til får bære denne på håndleddet.

Chapter 8: Nye stiler tilgjengelig nå

Ventetiden er over!

Vi er stolte av å presentere de nyeste modellene i vår klokkekolleksjon for herrer- nøye håndverk av rustfritt stål med kirurgisk kvalitet og safirglass. Drevet av presise Miyota bevegelser.

Sjekk ut vårt komplette utvalg her.

Hva synes du?

Dette er reisen vår så langt. Legg gjerne igjen en kommentar, så kan vi diskutere litt design.

*Ved å registrere e-posten din, godtar du våre Retningslinjer for personvern og du godtar å motta tilbud og nyheter om våre produkter på e-post. Du kan melde deg av når du ønsker det.

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig