365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Meny
Søk
Logg inn
Ønskeliste
Kurv

Hva er en 24 timers klokke med én viser og hvorfor skal du kjøpe en?

Vi gir svar på de mest vanlige spørsmål rundt 24 timers klokker med én viser. Vi dekker alt fra å stille den, til hvordan å se tiden fra en annen synsvinkel vil inspirere deg til å se din historie i fra en ny synsvinkel.

Men et 24 timers armbåndsur så vil viseren kun passere en gang rundt hele urskiven i løpet av døgnet. Denne klokken får deg til å se bort i fra å telle minutter og sekunder i døgnet og heller fokusere på opplevelsene som er viktig.

Klokker med en singel viser er designet for mennesker som bestemmer selv hvordan de bruker tiden sin. Som en vis mann sa en gang i tiden, ‘’Vi lever alle etter klokken. Mest sannsynligvis så trenger du en pause fra hverdagen. Gi deg selv litt rom for å puste.

Ditt liv er i dine hender, ikke viserne på klokken’’

Hva er en 24 timers klokke?

De fleste vi bruker i dag har 2 eller 3 hender. Disse angir timer, minutter og sekunder. Enkelte analoge klokker har en enkelt viser. Hvis det er den velkjente 12-timers skiven, vil denne viseren bevege seg rundt urskiven 2 ganger om dagen - 12 timer per omdreining. Hvis det er en 24-timers urskive, så vil viseren kun bevege seg rundt urskiven en gang for dagen.

24-timers skalaen bruker tallene fra 1 til 24 for å markere alle timene på døgnet. Ideen om å fortelle tiden med bare én viser er ikke en ny trend eller noe fantastisk markedsføringsopplegg. Da lommeurene først ble laget så viste de kun timer ... som solur før dem. Først i 1680 ble minutthånden lagt til, men det ble ikke vanlig før mye senere.

Et armbåndsur med 24-timers urskive må ikke forveksles med militær klokker med flere som små ekstra urskiver for militærtid. Klokker med den ene hånden er ikke designet for mannen som søker militær presisjon- Tvert imot faktisk. Klokker med kun én viser er spesielt designet for å være minimale og fjerne rotet med 2 ekstra visere.

I dag, med smarttelefoner og innkommende anrop overalt vi vender oss, så er det ganske vanskelig å ikke vite nøyaktig tidspunkt på dagen. Det fine med disse enkle klokkene er at de fjerner stresset med å være nøyaktig i tide, og fascinasjonen med hvert sekund i hvert minutt i hver time ... du skjønner tegninga.

Det gir pusterom mellom markørene og lar deg bestemme hvordan du skal bruke tiden din. Og hvordan du får mest mulig ut av den ene turen rundt urskiven i dag.

Hvordan fungerer klokker med én viser?

En analog klokke med en enkelt viser fungerer på samme måte som en klokke med 3. Det er eller kaliber, som får det til å fungere. Det vil bli drevet av automatisk, mekanisk eller kvarts bevegelse.

  • Automatisk bevegelse - Mekanismen inne i klokken drives av kinetisk energi fra håndleddet.
  • Mekanisk bevegelse - Klokken krever manuell vikling av kronen for å fungere.
  • Quartz Movement - Et batteri driver klokken.

Klokker med single visere kan lages med en 12-timers urskive eller en 24-timers urskive. Det er ingen universell regel for hvordan trinnene (minuttene) mellom tallene skal fastsettes.

Noen merker bruker en 12-timers urskive med 144 markører som representerer 5 minutter hver, mens andre designer en 24-timers urskive med 144 markører i trinn på 10 minutter.

Enten du bruker en klokke med singel viser med en 12- eller 24-timers urskive, representerer viseren timene og fungerer på samme måte som på en tradisjonell klokke med 3 visere. Det ignorerer bare minuttene og sekundene. Tenk på det som din sjanse til å faktisk unnslippe tid.

Slik leser du av en 24-timers klokke med én viser

Å lese tiden på en 24-timers klokke med én viser krever litt øvelse. Det er ikke en klokke du kan se på og vite nøyaktig tidspunkt ... så hvis du er en svært nøyaktig person så er kanskje ikke dette klokken for deg.

En 24-timers klokke imiterer bevegelsen til selve jorden - med viseren som kun gjør en rotasjon hver 24. time.

Avhengig av klokkeutformingen, finner du vanligvis klokken 12 øverst på urskiven (der det alltid har vært) og midnatt nederst (hvor klokka 6 er på en standard urskive). Dette etterligner soloppgangen om dagen- når den når toppen om ettermiddagen - og solnedgangen om natten.

Noen 24-timers armbåndsur plasserer midnatt øverst og ettermiddag nederst. Enkelte har dem på de tradisjonelle stillingene 9 og 3. Uansett utforming, vil disse to tidspunktene- midnatt og ettermiddag- alltid være motsatt hverandre.

For å lese tiden på en 24-timers klokke med én hånd, må du se døgnet som en komplett sirkel og glemme det du lærte på barneskolen om urskiven.

Ta en titt på skissene nedenfor. Du ser at hjulet er delt inn i trinn på 10 minutter. Dette gjør det nesten umulig å vite den nøyaktige tiden ned til minuttet. Men er det så ille hvis du møter opp 14:56 i stedet for 14:58?

Hvis du er europeer så er ikke ideen om en 24-timers klokke noe uvanlig. Men for våre venner i USA er 24-timers dager vanligvis forbeholdt militært personell og forskere, og må faktisk innfinne seg i at det eksisterer tid mellom 13 og 23:59 på døgnet også.

Hva er den største ulempen med å bruke en 24-timers klokke?

Den største ulempen med en klokke med bare en hånd er læringskurven. Selv om du kanskje er vant med 24 timers formatet så tar det tid å venne seg til posisjonen på markørene.

Når nålen peker mot klokka 3 så er den egentlig 18:00 på en 24-timers klokke. Aviator-klokker ble designet med trekantikonet øverst (ettermiddag) slik at du raskt kan finne frem til riktig tidspunkt. All den bekvemmeligheten blir kastet ut av vinduet med en klokke med en hånd og en 24-timers urskive.

Men selv med læringskurven er det noe symbolsk med viseren som beveger seg rundt håndleddet en gang for dagen.

Hvordan stille tiden på en 24-timers klokke?

Du på en 24 timers analog klokke på samme måte som en klokke med 3 visere. Tiden er satt ved å vri kronen. Ettersom hvert klokkemerke er forskjellig, så bør du følge instruksjonene som fulgte med klokken for spesifikke instruksjoner.

Vi foreslår at du setter etter time eller halvtime. Dette er de enkleste markørene du kan identifisere på urskiven som lar deg stille tiden nøyaktig.

Hvis du er ny i en verden av 24-timers klokker, så skal vi sammenligne timene på en 12-timers klokke med en 24-timers her. Vi har kun listet opp tiden fra klokken 12 og videre ettersom AM tid er de samme på begge urskivene.

Tidens historie- Hvorfor vi bruker 24 timer

Over hele verden er 24 timer standard for å følge med på tiden. Selv om de amerikanske vennene våre kanskje er uenige, fjerner 24-timers skalaen forvirringen av å blande sammen klokka 10.00 og 22.00 ved å nummerere timene fra 0 til 24. Du trenger aldri å bekymre deg for at du er 12 timer for tidlig for en flytur som starer klokka 6 når du vet at den tar av kl.18.00.

I den engelsktalende verden (til og med statene) blir 24-timers tid referert til som 'militærtid' fordi den oftest brukes i militæret og i yrker der nøyaktighet er nøkkelen, og forvirring skal unngås for enhver pris.

Selv om det meste av verden bruker og forstår 24-timers tidsystemet, bruker de aller fleste analoge klokker en 12-timers urskive. Det er ikke sjeldent å finne en mindre urskive på noen klokker som inneholder tallene 13-24. Selv noen feltklokker har en annen sirkel med tall under markørene som standard som representerer 13-24.

Så ettersom de fleste her i verden følger et 24-timers system, hvorfor er ikke alle analoge klokker laget på denne måten? For å få svaret må vi gå tilbake til begynnelsen av tiden ... eller i det minste til

Vår 24 timers dag stammer fra egypterne. De var de første som delte en dag inn i to 12-timers segmenter. De startet med 10 dagtimer og la til 1 i begynnelsen og 1 på slutten for skumring. Disse 10 timene ble målt med solur, mens natten ble delt inn i 12 timer og telte ved å observere stjernene.

Egyptologer (ikke oss!) Mener at de gamle egypterne ikke telte minutter eller sekunder. Vi antar at de hadde elsket døgnklokka våre da! De delte også en måned i 3 uker på 10 dager hver. Starten på måneden var ved en nymåne ... kanskje de hadde likt et i tillegg?

Nå som 24-timers dager er standarden... hvorfor er det 60 minutter på en time og 60 sekunder på et minutt? Vi kan takke babylonerne, som brukte et seksagesimalt tallsystem (et fancy ord for å telle til 60) for alt som er relatert til matematikk og astronomi. De hentet dette systemet fra sumererne som brukte det rundt 2000 f.Kr. Dette var vel helt sikker ting du ikke visste at du trengte å vite?!

Spoler vi fremover forbi kinesiske lysklokker, persiske vannklokker og japanske røkelsesklokker, så kommer vi til det vi kjenner til som klokken i dag. I middelalderen brukte de fleste den 24 timers analoge urskiven. Et av de eldste eksemplene er og den fungerer fremdeles! Men dette systemet ble gradvis erstattet i løpet av det 14. og 15. århundre av 12-timerssystemet.

Ettersom en 12-timers skala bruker én timeviser som gjør 2 omdreininger rundt skiven hver dag, måtte det opprettes nye måter å snakke om tid på. De latinske begrepene ante meridiem (a.m. - ‘før middagstid’) og post meridiem (pm - ‘etter middagstid’) ble brukt for å skille mellom dag og natt.

Nå ser du at 24-timers klokken er virkelig ikke er en ny oppfinnelse. Det er ikke en ny trend eller noe vi fant på. Det er slik det hele begynte.

De gamle egypterne bygde pyramider uten å vite nøyaktig minutt og sekund i hver time. Hvis de kan gjøre det ... så kan du også sikkert lage noe i løpet av historien din uten sekundtellere.

Hvorfor bruke en 24 timers klokke?

Kanskje jobber du på en forskningsstasjon på Antarktis og aner ikke om det er dag eller natt, eller kanskje du er en astronaut med det samme problemet? Men, vi vedder på at dette er den virkelige årsaken - du mener at en 24-timers klokke med én viser ser unik ut, og du vil at den skal tilføre noe til din stil.

Viseren sirkler ikke tilbake før i morgen. Du får en sjanse for å få mest mulig ut av øyeblikket du er i. En mulighet i dag til å gjøre noe - selv om det bare er å spise lunsj eller lese denne artikkelen, så er dette øyeblikket. Den er en del av historien din nå. En av de mange detaljene som sammen danner et liv.

Og med denne nye måten å se tiden på, kan du bare finne en ny måte å se på alt annet. Og vi ser ikke på dette som en dårlig ting.