365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)

Slik designet vi Orisun kolleksjonen

‘Orisun’ betyr ‘opprinnelse,’ ‘kilde,’ or ‘fontene’ i Yoruba.

Inspirasjonen

Når noe tas i fra oss så lengter vi etter det mye mer. De siste par årene har gjort oss sultne på reise, eventyr, og nye opplevelser. I isolasjon har mange vendt seg mot åndelige reiser, lært seg å meditere, eller studert filosofi - i tillegg til å bake surdeig brød og sitte i Zoom møter hele dagen.

Dette har ledet oss til å bli mer bevisste over naturlige edelstener, som mange tror har mystiske krefter som de kan kanalisere gjennom oss. Selv om det er ingen bevis for mystiske krefter, har naturlige stener og smykker laget av disse vokst i popularitet i løpet av pandemien. Vi er fasinert og motivert av de uregelmessige elementene fra naturlige stener i våre design. Overraskende elementer som formen, tekstur, mønster, og fargenyanser som varierer fra sten til sten. I enkelte stentyper er variasjonene veldig subtile, mens med andre er forskjellen stor.

Alle stener er genuine. Unike. Du vil aldri få samme eksemplar som du ser på bildet. Den er vår. Din er kanskje enda bedre. Den kan være mer livlig med skarpere farger eller kontraster, eller med mer definerte linjer. Den kan også se litt mer subtil og beskjeden ut. Hvem vet!

Utfordringen

Det å jobbe med naturlige edelstener byr på mange interessante utfordringer. Man vet cirka fargenyanser og de generelle egenskaper på de forskjellige typene, men utfallet blir bestandig unikt når det endelig er på plass i et av våre smykker. Med ensartede steiner som zirkon, rubin eller hematitt, er det ganske enkelt å designe smykker som utfyller fargen deres. Steiner som jaspis, lapis lazuli og tigerøye har derimot forskjellige nyanser, former og høydepunkter som påvirker den generelle estetikken til steinen, og dermed smykket som en helhet. Et smykkedesign må derfor komplementere steinen uansett hvordan den ser ut. Den beste måten å gjøre det på er å la steinen skinne, og la designen vår til å ta et baksete for dens naturlige skjønnhet.

Tenk på det som rammen til et maleri. Hvis rammen er for utsmykket, vil den fjerne oppmerksomheten fra bildet. Om fargen kolliderer med maleriet, lider kunstverket som helhet. Når du ikke vet hvordan maleriet vil se ut, er det best å holde rammen så enkel som mulig.

Stenene

Mange faktorer påvirker hvilke steiner som velges for å lage smykker. Sølv- og gullfarger dannet grunnlaget for vårt utvalg, og steinene ble valgt for å passe til dem. Densiteten deres avgjør hvor sannsynlig det er at de går i stykker, og hvor vanskelig de er å forme til smykker. Noen steiner er semi-transparente, og hvis du legger dem på farget metall som gull, vil det blande en gul nyanse inn i utseendet til steinen. Noen er rett og slett uoverkommelig dyre, og noen varierer for mye til å kunne garantere et tilfredsstillende resultat. Vi velger steiner basert på utseende, kvalitet, og om de passer inn i kolleksjonene vi lager. Vi slår ikke opp en steins antatte mystiske egenskaper på forhånd for å gi smykkene våre spesifikke metafysiske kvaliteter. Og det er en enkel grunn til det- Vi vet hva som ser bra ut og hva som ikke gjør det. Vi vet ikke om en stein kan gjøre deg rik eller hjelpe deg med å konsentrere deg. Kanskje de kan, kanskje ikke. Vi velger de heller ut i fra utseendet og kvaliteten, så får heller metafysiske egenskaper som å sentrere chakraen din komme som en overraskelse.

Smykkene

Når vi har valgt ut stenene vi ønsker å bruke, eksperimenterer vi med metaller som vil matche dem. Et av våre design er en dog tag prydet med en liten edelsten. Utfordringen her var å legge til en sten fra kvartsfamilien, som er mest sannsynligvis blir for transparent. En sten som for eksempel har en semi-transparent grønnfarge vil få en mosefarge når den legges til metaller med gullbelegg. Det er nettopp slike ting du finner ut når du får prøver tilsendt fra produsenten. Gjenstandene kan også mangle en tredimensjonalitet som var der i designprogrammet på PCen, og litt endring av utformingen av metallstykket kan forbedre dette. Vi vurderte også en veldig skarp tanndesign. Det så flott ut, men ville ha vært det perfekte mordvåpenet i virkeligheten.

Ulike produsenter har forskjellige edelstensleverandører, og hver behandler steinene forskjellig. Det er derfor vi bestilte de samme designene og steinene fra flere leverandører for å se hvilken som ga best resultat. Vi valgte ikke bare den flotteste, men vi stresstester smykket også for å se hvordan det tålte normal slitasje. Enkelte av disse smykkene besto ikke testene, og vi krevde forbedringer fra leverandøren. Noen design ble umiddelbart utelukket som var umulige å produsere på en stor skala. Andre ble justert da prøvene ikke klarte å leve opp til våre forventninger. Matt stein ser fantastisk ut på digitale gjengivelser, men ser kjedelig og livløs ut i virkeligheten. Vi ønsket å lage et grønt metallanheng, men den tilgjengelige belegget var ikke bare dyrere, men mindre slitesterk, noe som ville ha ført til at fargen bleknet og flaket av over tid - mens gull og sort som vi bruker gjør ikke det. Dette er alltid en iterativ prosess, og vi starter aldri produksjonen før vi er glade og stolte over det vi har laget.

Når vi er fornøyd med kvaliteten, designet og utseendet, bestiller vi ett sett av hver for å ta bilder til nettstedet. Vi tar bilder av de første godkjente prøvene vi får, og bestiller deretter produksjon. Så det er ikke slik at vi velger de fineste å ta bilder av. De er våre eneste prøver når vi knipser dem! Din vil se annerledes ut, men dette er utfordringen med å jobbe med naturstein.

Markedet

Å gjøre alle myntene, dog tags og flate anheng graverbare på baksiden var viktig for oss. Siden hver stein er unik, er ditt smykke unikt, og det er ingen bedre måte å forsterke dette på enn med en personlig inngravering.

Det siste trinnet før varene kan selges er å få alle natursteinene uavhengig verifisert. En tilfeldig del av den første forsendelsen går til et laboratorium som gjennom spektroskopi identifiserer edelstenene. Vi har tidligere, og vil i fremtiden, nekte å akseptere forsendelser hvis det viser seg at steiner ikke er det produsenten hevder de er. Orisun-kolleksjonen er nå gjennom kvalitetskontroll og designene er ferdigstilt. Vi venter bare på at den første forsendelsen skal ankomme, slik at vi kan få dem på nett og i hendene dine. Registrer deg og bli en del av Trendhim Gjengen for å motta vårt nyhetsbrev, og bli den første som får vite når kolleksjonen lanseres.

Jeg kjenner Trendhims Retningslinjer for personvern. Meld deg av når du vil.