365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Meny
Søk
Logg inn
Ønskeliste
Kurv

Gaveideer til farsdagen

Sørg for å ikke glemme den store dagen, og befest din posisjon som favorittbarnet i søskenflokken.

«Du trenger ikke kjøpe noen ting til meg.» Han mener det helt sikkert, men han vil også bli utrolig glad om du velger å ikke følge rådet hans.

Fedre er fantastiske skapninger. De lærer oss de viktige tingene her i livet, og heller ikke så sjelden de merkeligste tingene. Fedrene våre lar oss også herdes litt (men ikke for mye), og de gjør alt de kan for at vi skal fremstå som den beste versjonen av oss selv; helt uten at de forventer å få noe tilbake for det.

Fedre er mye bedre til å gi enn til å få. Derfor vil han mest sannsynlig ikke gi deg noen hint, og heller insistere på at han ikke trenger noen påskjønnelse på farsdagen.

Selv om de aller fleste fedre ikke forventer å bli skjemt bort på sin store dag, er dette det perfekte tidspunkt for å vise takknemmelighet og kjærlighet til farsfiguren i livet ditt.

Uansett om denne personen er din faktiske pappa, en stefar, en bestefar, eller en lærer som steppa inn når du trengte en rollemodell, hjelper vi deg mer enn gjerne med å finne en gave han ikke bare kommer til å like… men som han også kommer til å bruke.

Farsdagsgaver

Hva som vil være den perfekte gaven å gi på denne viktige dagen, handler først å fremst om balanse. Balansen mellom hva han liker, og hva han kommer til å se på som nyttig.

Er faren din av den typen som alltid insisterer på at han har alt han trenger? Da prøver han mest sannsynlig bare å være høflig. Om du klarer å gi ham en gave han aldri ville tenkt på å kjøpe til seg selv, men som fortsatt får han til å tenke: «Det trengte jeg!», har du truffet blink.

For å få til det, må du tenke litt på hva faren din liker og trenger… og på hvor mye penger du er villig til å bruke…

 • Hva trenger faren din? Mangler han for eksempel noe barberingsutstyr? Kan du komme på en gave som vil gjøre dagen hans enklere?
 • Hva liker han? Har han en viss stil? Har de en slags kleskode på arbeidsplassen hans?
 • Hvor mye penger er du villig til å bruke? Selv om det selvfølgelig er tanken som teller, kan det være stas å gi bort annet enn bare hyggelige tanker innimellom. Se litt på hvor mye penger du har til overs, ikke glem å regne inn fraktkostnadene, så har du et greit utgangspunkt.

Personlige farsdagsgaver

De beste gavene er de personlige gavene. For eksempel de søte farsdagskortene du sikkert lagde på skolen når du var liten; det handlet ikke om at du var veldig flink til å hverken tegne eller skrive, men det handlet om at du hadde tatt deg tid til å lage noe kun til ham. Og hvilket pappahjerte ville vel ikke smelte for noe sånt?

Nå har du dog blitt eldre, og du kan ta steget videre fra potettrykk og limstifter, og heller rette blikket mot mansjettknapper og stålkortholdere med inngraverte initialer.

Om faren din er som fedrene på kontoret vårt, vil han sikkert sette pris på å tilbringe litt ekstra tid sammen på farsdagen. Hva med å for eksempel skaffe to graverte armbånd som minner dere begge på noe dere har felles? Klikk på knappen under for å få mer inspirasjon til hva du kan gravere.

Gaver til fedrene som har alt

Hva kjøper man til fedre som har alt? Sannheten er faktisk at de ikke har alt. Det er godt mulig at faren din sier det – men det er mest sannsynlig fordi han ikke ønsker at du skal bruke pengene du selv har jobbet hardt for, på en gave til han. Men han vil nok bli utrolig glad om du velger å gjøre akkurat det.

Om du sliter med å finne ut hva du skal kjøpe, bør du fokusere på å finne en gave som er nyttig og unik; noe faren din ikke forventer å få, og noe han mest sannsynlig aldri ville kjøpt selv.

En lommetørkleholder kan sørge for at fars lommetørkle alltid holder på den stilige monarkbretten. Er faren din av typen som alltid mister solbrillene sine? Overrask ham med et par sammenbrettbare solbriller som kan få plass i lomma.

Eller skjem bort faren din med ei skinnlommebok med avtakbar kortholder på farsdagen. Dette er en oppgradert variant av den klassiske lommeboka, og noe faren din garantert vil kunne sette pris på.

Klassiske farsdagsgaver

Det finnes farsdagsgaver som kanskje kan fremstå som klisjeer, men som vi kan skrive under på at alltid går rett hjem. Vi snakker klassikere som kaffekopp med «Verdens beste pappa» og ikke minst sokkene. Disse gavene er klassikere rett og slett fordi de funker!

Uansett om det er et slips, barberingssett eller skjeggpleiesett, kan disse klassikerne nærmest garantere for at faren din blir fornøyd. Om du ser etter noe helt spesielt, kan vi anbefale at du legger en gravert slipsnål ved slipset, og en utbrettbar toalettmappe ved barberingssettet.

Gaver til reisende fedre

Uansett om faren din reiser mye i jobben, eller om han kun reiser for å komme å besøke deg, kan dette være perfekte gaver til han.

Om faren din går mye i dress, kan han kanskje ha bruk for et slipsetui, som sørger for at slipset alltid er fritt for skrukker. Eller hva med en sammenbrettbar sekk som han kan ha med på ferieturer? Lazy Bear har en vanntett og praktisk sekk, som kan brettes sammen, og foldes ut når han ankommer destinasjonen.

Om dette ikke høres helt ut som faren din, kan du også sjekke ut våre RFID-blokkerende lommebøker.

Slik skriver du et farsdagskort

Håndskrevne kort er kanskje gammeldags, men det er også det som gjør dem så spesielle. Om du ønsker å fortelle faren din hvor mye du faktisk setter pris på ham (for å være ærlig, bør vi vel alle gjøre dette litt oftere), så er et håndskrevet kort så absolutt å anbefale.

Du trenger ikke skrive et dikt … selv om det selvfølgelig er kult om du får til det! Om du ikke er så poetisk, kan vi foreslå at du minner ham på gode minner dere har sammen, eller at du forteller om noe du har lært av ham.

Det viktigste er at du forteller faren din at han har gjort en god jobb, og at du gir ham den annerkjennelsen han fortjener. Det har gått bra med deg, og takk han for det!

Farsdagens opprinnelse

Å imponere faren din med en presang på farsdagen er en ting; å kunne imponere ham med triviell kunnskap – om for eksempel farsdagens opprinnelse – er selvfølgelig bare en bonus.

Selv om en eldre form for feiring har eksistert i katolske land i generasjoner, har den moderne farsdagen sitt utspring i Sambandsstatene – og det var selvfølgelig ei dame som satte det hele i gang. Etter å ha tatt del i morsdagsfeiringen, mente Sonora Smart Dodd at fedre også fortjente en egen dag. Hennes far oppdro nemlig hele seks barn på egenhånd, så en kan lett forstå hvorfor hun mente han fortjente en påskjønnelse.

Selv om den første farsdagen i Sonora Smarts tegn ble avholdt den 19. juni 1910, har vi i Norge valgt å legge feiringen til andre søndagen i november – faktisk for å sikre god nok avstand til morsdagen. Der har du enda litt mer triviell kunnskap å dele!

Du spurte – Vi svarte

Hva er den beste farsdagsgaven å gi i 2020?

Vi spurte fedrene på kontoret vårt om hva de ønsker seg på farsdagen. Sjekk ut deres favoritter for å garantere at du treffer blink i år!

Hva slags farsdagsgaver kan en datter gi?

Om du ser etter noe unikt og personlig, som minner faren din på hvorfor du er hans favorittdatter, kan vi anbefale følgende:

 • Armbåndsur
 • Armbånd
 • Lommebok
 • Toalettmappe
 • Sikspens

Hva er en god farsdagsgave å sende i posten?

Fraktkostnader avhenger som oftest av både størrelse og vekt. Med andre ord vil det være både enklere og billigere å sende et par inngraverte mansjettknapper, enn en stor og romslig klokkekasse.

Uansett hva du velger å gi til faren din i år, må du ikke glemme innpakningen.

Vi tilbyr lekker innpakning, og vi velger selv ut rett størrelse for produktene du kjøper.

Du trenger heller ikke stresse med kortet – vi legger alltid ved et blankt kort du kan pryde med dine uforglemmelige ordkunster.

Hva er den ultimate farsdagsgaven?

Den perfekte farsdagsgaven er en gave han både liker, og faktisk kommer til å bruke.

Om faren din har jobbet hardt for å gro fram en skikkelig skjeggpryd i mange år, bør du altså ikke kjøpe et barbersett.

Tenk på hvordan faren din vanligvis kler seg. Går han ofte i blazer eller dress? Da kan for eksempel en lekker jakkenål falle i smak; noe han helt sikkert kommer til å bruke, men som han nok aldri hadde tenkt på å kjøpe selv.

Hva kjøper man til en far som faktisk ikke ønsker seg noe?

Om faren din rent faktisk ikke ønsker seg noe til farsdagen, kan du gi ham det alle foreldre ønsker seg aller mest … tid sammen med deg.

Ta deg tid til en god telefonsamtale, eller inviter ham ut på et par glass – dere kommer begge til å sette pris på det!

Hva er en god bursdagsgave til fedre?

Å finne en god presang til bursdagen hans trenger ikke nødvendigvis være så vanskelig. Alle gaveideene vi har gitt deg til farsdagen, fungerer vel så bra som bursdagspresang til alle mennene i ditt liv.

En personlig gave vil nærmest alltid falle i smak – uansett om den er fra sønnen eller dattera.

Hvor finner jeg inspirasjon til farsdagsgaver?

Den aller viktigste inspirasjonen kan du hente ut fra faren din.

 • Hvordan kler han seg?
 • Hva liker han å drive med?
 • Hva snakker han om, om dagen?
 • Hva mangler han, som kan gjøre dagen hans enklere?

Fokuser på disse spørsmålene, og se om du blir noe klokere av det. I mellomtiden kan du utforske vårt utvalg av over 6 000 unike produkter for enda litt mer inspirasjon.