365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
57 98 93 95
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

4 spørsmål du må stille deg selv før du kjøper en skjelletklokke

Uansett hvor mye tid du bruker på å finne ut om skjelletklokker er noe for deg, er det viktig at du får mest mulig ut av denne tiden. Og hvordan gjør du det? Jo, du stiller deg selv de rette spørsmålene.

Uansett om det er første gang du kjøper en klokke, eller om du allerede har en full, er det å kjøpe en noe en ikke bør ta for lett på. Det er nemlig fort gjort å kun forelske seg i det ytre, og helt glemme å tenke på de mer praktiske aspektene; må klokka trekkes opp for hånd? Kan lenkene byttes ut? Klarer jeg faktisk å se hva klokka er?

For å hjelpe deg med å komme fram til den rette angjørelsen, har vi satt sammen en liten sjekkliste du bør gå gjennom før du handler.

1. Hva slags urverk ønsker du deg?

Klokkas urverk er som bilens motor – det er dette som får den til å fungere

Når det gjelder skjelletklokker er det 2 som gjelder – automatiske urverk og mekaniske urverk. Det er på nettop på grunn av disse intrikate urverkene at denne typen klokker er åpne.

Automatiske klokker trekkes opp av seg selv, og drives av bevegelsene dine – ikke av batterier. Når du svinger på armen din, lagres denne energien i en fjær inne i klokka. Automatiske klokker klassifiseres som mekaniske klokker fordi de også kan trekkes opp manuelt.

Det finnes også (batteridrevne), men disse gir ikke den samme opplevelsen som et ekte, mekanisk urverk. Mange av kvartsmodellene prydes heller av falske tannhjul og gir, som ikke er en del av det faktiske urverket.

Skjelletklokker og er vanligvis litt dyrere på grunn av urverket de er utstyrt med. Det koster rett og slett med å produsere et mekanisk urverk enn et kvartsbasert et.

Hva skjer hvis den automatiske klokken stopper?
Automatiske klokker trekkes opp ved begevelse, men de kan også trekkes opp for hånd. Om en automatisk klokke ikke brukes, vil den stoppe innen 36 til 48 timer.

Det er ikke farlig å la et automatisk urverk stoppe. Urverket skades ikke av dette. Om du er redd for at klokka di ikke skal være helt nøyaktig, bør du dog sørge for at den alltid er trukket opp. Til dette kan du bruke en for eksempel.

På bildet: Låsbar Polert Svart Opptrekker og Klokkekasse - 5 Klokker, Asmund Dante Klokke, Limited Edition – Jacob Dante Klokke, Shaun Ambitio Klokke, Kristian Mariner Klokke & Julian Troika Klokke

Trenger du en opptrekker? En automatisk opptrekker sørger for at klokka di alltid går presist, og at den alltid er klar til bruk.

2. Hvor mye av klokkeskiven ønsker du å se?

Om vi går ut ifra at du velger en mekanisk eller automatisk skjelletklokke, er neste spørsmål hvor mye av urverket du ønsker å se. Enkelte skjelletklokker gir kun et lite innblikk i det intrikate urverket, mens andre varianter nermest ikke har noen klokkeskive.

 1. Klokkeskiven
  Det er utskjæring av denne delen som gjør en klokke til en skjelletklokke. Klokkeskiven omtales også gjerne som urskiven, og det er her du finner alt som gjør en klokke til en klokke – vi snakker indekser, minuttvisere, sekundvisere og timevisere.
  Enkelte skjelletklokker kan være vanskelige å lese av tiden på, eller som viserne blender inn i det komplekse urverket. Om dette kan bli et problem for deg, bør du vurdere en skjelletklokke med delvis klokkeskive – hvor både indekser og visere er godt synlige.
 2. Visere
  Viserne peker på indeksene for å fortelle deg tiden.
 3. Urkassen
  Det er denne som holder hele klokka sammen. Urkassen kan være utformet i alt fra plast til gull, selv om rustfritt stål kanskje er aller vanligst. På baksiden av enkelte skjelletklokker kan urkassen gjerne være utformet i glass.
 4. Glasset
  Dette er den gjennomsiktige delen av klokka, gjerne utformet i enten glass, plast eller safir. Sistnevnte er det aller mest robuste og slitesterke, og derfor også gjerne det dyreste alternativet.
 5. Reimfestet
  Reimfestet er vanligvis laget av metall, og fester urkassen til reimene eller lenken. Hvis du er interessert i å skifte ut , må du sørge for klokka har en enkel løsning for dette.
 6. Bezel
  Dett er ringen som omkranser klokkeskiva og holder glasset på plass. Enkelte benytter seg også av denne rammen.
 7. Krone
  Krona benyttes for å stille klokka, endre dato, eller trekke opp hovedfjæren.
 8. Indekser
  Disse kommer i en rekke ulike former og fasonger – vanlige tall, romertall, eller til og med kun som prikker – og de indikerer timene fra 1 til 12.

Hva er forskjellen mellom de ulike typene skjelletklokker?
En ekte fantast vil si at de eneste ekte skjelletklokkene er de som er dekorert med intrikate mønstre og detaljer. Det er på mange måter dette som skiller skjelletklokkene fra klokker som kun har åpen urkasse.

Selv om mange gjerne omtaler aller klokker med åpen klokkekasse som skjelletklokke, er ikke dette 100% riktig.

Om du er redd for at klokka vil miste mye av sin funksjonalitet om en fjerne hele klokkeskiva, kan klokker med såkalt 'åpen hjerte' være noe for deg. Dette er mekaniske klokker med mindre hull i klokkeskiva, som gir et lite innblikk i hva som befinner seg på innsiden. Denne typen klokker lar deg nyte synet av urverket, uten at det blir vanskelig å se hva klokka er av den grunn.

3. Hvilken type metall foretrekker du?

Kanskje du allerede har en eller et du ønsker at klokka skal kunne matches med? Da er det viktig å huske på at Om du er på utkikk etter en skjelletklokke som kan matches med en gullring, anbefaler vi at du går for en modell med gyllen lenke. Og om du er av typen som gjerne bærer sølv, stål eller platina, anbefaler vi at du går for en skjelletklokke med en lenke som kan matche dette.

Hva er budsjettet ditt?
Prisen på en skjelletklokke avhenger gjerne av både urverket og hvilke materialer som blir brukt i produksjonen.

Øverst på prislista over lyse klokker finner vi platina. Dette er et hardt og slitesterkt metall, hvor prisen gjenspeiler hvor sjeldent og dyrebart dette materialet er. Sølv er ikke særlig populært innen klokker, etter som rustfritt stål ser minst like bra ut, og i tillegg er mye mer solid og slitesterkt.

Innen gylne klokker er det selvfølgelig gull som er det mest eksklusive. Men om du ikke ønsker å legge alle pengene rundt håndleddet, kan en gyllen klokke av rustfritt stål se minst like fett ut.

Hvor slitesterk må klokka di være?
Om du arbeider mye med hendene, og planlegger å bruke klokka til hverdags, vil vi anbefale at du går for en variant i rustfritt stål.

Selv om rustfritt stål gjerne assosieres med kjøkkenutstyr, er dette også et populært materiale for Rustfritt stål kan dessuten poleres for en flott glans, eller børstes for en matt finish. Det holder også godt på fargen over tid, i tillegg til at det selvfølgelig ikke ruster. Dessuten kan rustfritt stål også fås i en rekke ulike farger, som for eksempel varianter som kan se til forveksling likt ut som gull og rosegull. Rustfritt stål er også enkelt å rengjøre, det er ripesikkert, og det tåler utrolig mye, samtidig som det er mye rimeligere i pris enn så å si alle andre metaller.

Uansett hvilket materiale du velger å gå for, bør du sørge for at det er hypoallergenisk. Her hos Trendhim, er alle metaller testet frie for nikkel, og derfor helt trygge å bære på huden.

4. Hva vil du fortelle med din skjelletklokke?

Før lagde den første skjelletklokka tilbake i 1760, var urverket alltid gjemt på innsiden av klokka, for å beskytte det mot elementene. Men Mr. Caron hadde andre planer i tankene. Han visste det var noe på innsiden som folket ville få glede av å kunne se.

Men hva er det du ønsker at folk skal Vi mener at tilbehør som dette er en av de små detaljene som er med på å skape Du kan bruke klokka til å uttrykke deg selv, helt uten å måtte si ett eneste ord.

Er du ute etter en barsk klokke, eller et elegant armbåndsur du kan bruke i formelle sammenhenger? Skjelletklokker for menn er iøynefallende og perfekte samtalestartere, men størrelsen og designer på klokka kan påvirke hvor og når de vil passe best inn.

En tommelfingerregel er at urkassen bør stå i forhold til kroppen din – ikke for røslig, men heller ikke for pislete.

Tenk også på de praktiske aspektene med en skjelletklokke – mekaniske skjelletklokker trenger ikke batterier for å tikke og gå, men de må til gjengjeld trekkes opp. Automatiske klokker trekkes opp av bevegelse, hvilket betyr at du ikke trenger å trekke de opp. Å trekke opp et urverk er dog et rituale entusiastene virkelig omfavner... kunne det kanskje også være noe for deg?

Ser du etter noe for en , eller kanskje noe du kan gi bort som Da kan kanskje en skjelletklokke i begrenset opplag være det du ser etter.

Uansett hvilken historie du ønsker å fortelle, så kommer den garantert til å bli hørt om du bærer en skjelletklokke rundt håndleddet.

På bildet: Daniel Dante Klokke

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig