Ubetinget 365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 745 kr-
Kontakt oss

4 LINSEBELEGG FOR SOLBRILLER DE FLESTE IKKE VET OM

Solbriller er ikke bare en gamechanger til utseeendet. De beskytter øynene dine mot solens gjenskinn og forhindrer dannelse av kråkeføtter. De er et must for alle friluftsentusiaster eller urban stilvante. I denne artikkelen skal vi utforske de forskjellige typene linsebelegg som ikke bare beskytter titterne, men som også forsterker utseendet ditt.

1 4 linsebelegg for solbriller de fleste ikke vet om 1.1 1. polariserte linser: mot gjenskinn 1.2 2. uv-beskyttelse linser: usynlige skjold1.3 3. speilglass: for styrke1.4 4. graderte linser: stilikonet1.5 Så hvilken linsebehandling bør du velge?

1. Polariserte linser: Mot Gjenskinn

Fordeler: Reduser gjenskinn fra reflekterende overflater, forbedre klarheten og redusere belastningen på øynene.


Ideell for: Bilkjøring, fiske og utendørssport.


Tenk deg at du kjører og sollyset reflekteres fra panseret på en møtende bil. Midlertidig blindhet oppstår. Polariserte linser skjærer gjennom gjenskinnet, noe som gjør dem ideelle for kjøring, fiske eller andre aktiviteter der reflekterende lys er til sjenanse. De fungerer ved å filtrere ut horisontale lysbølger, sikre klarere syn og redusere belastningen på øynene. Dessuten gjør de fargene skarpere og detaljene skarpere. Så, enten du cruiser nedover motorveien eller kaster en linje, er polariserte linser det beste alternativet.


De har en tendens til å redusere kontrasten i situasjoner med lite lys, så de er sannsynligvis ikke det rette valget hvis du kjører om natten eller ser etter husnøklene dine i buskene.


Lær mer om fordeler og ulemper med polarisering her.

2. UV-BESKYTTELSE LINSER: USYNLIGE SKJOLD

Fordeler: Blokkerer skadelige UVA- og UVB-stråler, og beskytt øynene mot potensiell skade.


Ideell for: Hverdagsbruk, spesielt i solrike omgivelser.


Solens UV-stråler bruner ikke bare huden din; de kan også skade øynene dine. UV-beskyttelseslinser er som solkrem for øynene dine, og blokkerer skadelige UVA- og UVB-stråler. De sparer deg fra alle slags øyerelaterte plager, noe som gjør dem til essensielt tilbehør året rundt.


Tro det eller ei, deres UV-beskyttelse har ingenting med skyggen å gjøre. Glass med klare linser kan være like effektive som de mørkeste solbrillene når det gjelder å beskytte øynene dine, siden de bare filtrerer bort det usynlige ultrafiolette området i spekteret.


Dessverre finnes det også billige solbriller på markedet som demper lyset, men lar alle de skadelige strålene passere gjennom.

Bli klok på UV-beskyttelse i denne dypdykkartikkelen.

3. SPEILGLASS: FOR STYRKE

Fordeler: Reflekter lyset bort, reduser lysstyrken og tilbyr privatliv.


Ideell for: Miljøer med høy gjenskinn og opprettholdelse av lav profil.


Speilglass er din favoritt hvis du sikter på den stjernen-bak-solbrille-stemningen. De har et reflekterende belegg som spretter tilbake lys, reduserer lysstyrken og gir et ekstra lag med privatliv. De handler ikke bare om utseende; belegget bidrar til å redusere belastningen på øynene under ekstremt lyse forhold.


Dessuten lar de den du snakker med beundre seg selv i brillene dine mens de er lykkelige uvitende om at du ikke engang lytter.

4. GRADERTE LINSER: STILIKONET

Fordeler: Farget fra topp til bunn, gir solbeskyttelse samtidig som det gir klart syn.


Ideell for: kjøring og lesing utendørs.


Graderte linser har en jevn overgang fra en mørkere fargetone øverst til en lysere fargetone nederst. Designet deres er praktisk, ettersom den mørkere toppen beskytter deg mot sollys over hodet, mens den lysere bunnen gir fri sikt til dashbordet eller boken – ideell for kjøring og lesing utendørs.

SÅ HVILKEN LINSEBEHANDLING BØR DU VELGE?

Her er ekspertens anbefaling:

  1. Gå for polariserte linser for kjøring, fiske og andre aktiviteter med høy gjenskinn.
  2. Gå for UV-beskyttelseslinser hver gang solen er ute.
  3. Gå for speilglass for å skjule bakrus og for privatliv.
  4. Gå for graderte linser hvis du trenger å blokkere solen, men må se bakken.

De riktige linsene kan være kirsebæret på toppen av utseendet ditt, beskytte synet ditt og forbedre visuelle opplevelser. Så neste gang du er på jakt etter det perfekte paret av solbriller, husk at det ikke bare handler om hvordan de ser ut på utsiden, men også hvordan de former ditt syn på verden.