365 dagers returrett – uansett grunn
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

7 sekker, vesker og bager du ikke har… Men burde hatt

Uansett om du skal på en kort helgetur, eller bare en tur ned på treningssenteret, kan den rette bagen sørge for at lommene dine ikke blir overfylt og at verdisakene oppbevares både trygt og sikkert.

Du hadde sikkert ransel når du gikk på skolen, fylt med et fett pennal, en matpakke og skolebøkene dine. Men dette var mer enn bare en sekk – det var også her du hadde alt fra karakterkort og fotballkort, til kjærlighetsbrev og melding til læreren.

Nå til dags må bagen din kunne romme mer enn bare noen få blyanter. Derfor har vi satt sammen en liste med ulike bager, sekker og vesker vi mener alle menn bør kjenne til. Vi kan garantere at de gir deg rom for alt du trenger å bære med deg, i tillegg til noen kjærlighetsbrev om du fortsatt driver med den slags.

1. Ryggsekk

Rekk opp hånda om den første bagen du hadde var en ryggsekk ! Inneholdt din også en matboks med rugbrød med leverpostei? Eller er det kanskje bare danske barn som spiser rugbrød?

Sekken du bør bruke i dag har mye til felles med den du brukte som barn. Den er fortsatt like allsidig og funksjonell, men nå er den gjerne utformet i kvalitetsmaterialer, og piffet opp med noen lekre detaljer.

Slik velger du ryggsekk

Uansett hva du skal bruke ryggsekken din til, er det alltid smart å se etter en som har justerbare reimer og polstring for ekstra komfort. Skal du bruke sekken til jobb, til trening, eller begge deler? Finn ut hvor mange lommer du trenger, samt størrelsen på datalommen.

Ikke sikker på om en sekk funker på kontoret? Ikke forkast den ideen før du har prøvd. Gå gjerne for en skinnsekk med et rent og ryddig design. Dette betyr ikke at kanvas ikke funker… bare se etter noe med smakfull bygning og detaljer. For mye dilldall kan gjøre sekken litt barnslig. Bare finn fram til den rette sekken, kombiner den med det rette antrekket, så er det ingen som tror at du er sommerpraktikanten.

2. Skuldervesker

Hva har Indiana Jones og Will Smith i I Am Legend til felles? Begge vet at reisen ikke er komplett uten en skulderveske .

Dagene hvor skuldervesker var forbeholdt travle folk i morgenrushet er forbi. Veskene du finner i nettbutikken vår er designet for den moderne mann, og for alle andre som ønsker å komme seg fra A til B med hendene frie.

Ikke overbevist om at frie hender er viktig? Prøv å sende en tekstmelding mens du holder kaffen din. Ja, du trenger en skulderveske.

Slik velger du skulderveske

Sykler du til jobb? Jorda takker deg. En skulderveske gjør det enkelt å fiske fram det du trenger, samtidig som den kan henge trygt bakpå ryggen mens du manøvrerer deg gjennom bygatene. Husk også å dobbeltsjekke at veska har glidelås… ellers kan du ende opp med å miste alt innholdet i en skarp sving.

De fleste veskene våre er romslige. Antallet mindre lommer kan dog variere – sjekk derfor at veska har det du trenger av pennholdere, smålommer og datalomme. En stilig veske som ikke kan romme greiene dine er ikke verdt mye.

Ser du etter noe mer profesjonelt enn en kanvasveske? Prøv en skinnvariant. Det er vesker med stresskoffertens klasse, samtidig som de er like praktiske som andre skuldervesker. Et voksent valg for voksne menn.

3. PC-etui

Det var delte meninger rundt om dataveska eller PC-etuiet skulle få en plass i denne artikkelen. Begge har tross alt sine fordeler, men ettersom datavesker har mye til felles med skulderveskene – og de allerede finnes i artikkelen – ble det etuiet som vant

PC-etuier minner litt om beskyttelsesdekslene som finnes på markedet, og de er designet for minimalisten som ikke har med seg hele livet sitt i bagen. Det er noe utrolig sofistikert ved det slanke og kompakte designet, og med hvordan du ser ut når bærer rundt på etuiet. Det er mulig tankene våre sendes tilbake til de gode gamle dager, da ekte mannfolk gikk med bowlerhatt og bar på dagens avis. Eller kanskje det bare er tanken på å kunne forlate huset med kun en PC og noen papirer vi synes er tilfredsstillende.

Slik velger du PC-etui

Gå for et polstret etui. Du vil selvfølgelig være forsiktig med PCen din, men hvorfor ta unødvendige sjanser? Vi kan også anbefale å gå for en med ekstra lommer på innsiden, hvor du for eksempel kan oppbevare den millionkontrakten du får når du begynner å kle deg for drømmejobben.

Og gå for all del for skinn! Følelsen av kvalitet og de rene linjene gjør at et skinnetui alltid vil se elegant og smakfullt ut.

4. Treningsbag

Det kreves selvfølgelig ulikt utstyrt for ulike treningsformer, men det er alltid mye som skal med – joggesko, treningstøy, proteinshake, håndkle, såpe (aldri glem såpe). Da kreves det en bag som er stor nok til alt utstyret, men samtidig nett nok til å passe inn i garderobeskapet.

Suksessfulle folk sier at du skal kle deg for den jobben du ønsker deg. Vi mener det samme gjelder for treningsbagen du går for. Ved å rusle ned på treningssenteret med en bag du er stolt av, kan det godt hende du får boosten du trenger for å klare den siste repetisjonen.

Slik velger du treningsbag

Å komme deg ned på crossfiten er en ting… å komme seg hjem med en tung bag etter en vel så tung trening, er noe helt annet. Sørg derfor for at du går for en lett bag – spar de ekstra kiloene til frivektene. En avtakbar og polstret skulderreim kan også være hendig om du ikke bor rett ved siden av gymmen.

Om du bruker samme bag både til jobb og trening, kan det være smart å finne en som kan romme alt, uten at du trenger å blande de svette treningsklærne med matpakka di. Gå også helst for en med enkle linjer og smakfulle farger om den skal være med på kontoret.

5. Bag

Det perfekte valget når du skal ut på helgetur. Ordet helgetur vekker kanskje minner om fallende høstløv utenfor hyttevinduet mens du nyter et glass Chenin Blanc ved peisen… eller desperate forsøk på å få plass til bagen i hattehyllen i den trange flykabinen. Uansett om det er hyttetur, storbyferie eller en helg hos bestemor, gjør den rette bagen reisen mye bedre.

For mange menn kan det være et stort steg å gå fra en hverdagslig sekk til en designert reisebag. Bagenes form er akkurat perfekt for å få plass til et par dagers skift og toalettsakene som trengs for en kort utflukt.

Hva om du bor rett borti gata fra bestemor, eller om du ikke har booka den fjellhytta enda? Gå gjerne for en bag av den mindre typen, som kan brukes både til jobb og til trening.

Slik velger du bag

En weekend-bag er akkurat det du trenger når kofferten din føles litt for stor og klumpete. Sørg dog for at bagen du velger møter flyselskapenes størrelseskrav for håndbagasje, og at den passer inn i hattehyllen. Om du skal bruke den samme bagen til trening, må du også sørge for at den passer inn i garderobeskapet.

Vi mener skinn her er det eneste rette valget. Skinnet gjør at det ser ut som du er på vei til, eller kommer fra, noe viktig, og det ser ikke helt feil ut på kontoret heller. En weekend-bag som dette er dog ikke et kjøp du bare gjør på impuls… så spar gjerne opp litt penger for å kunne skjemme bort deg selv med lekkert kvalitetskinn . Da får du en bag som fortsatt kan brukes om både fem og ti år, og som bare vil se bedre ut med årene.

6. Toalettmappe

Selv den mest fantastiske skinnbagen er ikke verdt skinnet den er laget av, om du ved ankomst oppdager at sjampoen har sprutet utover favorittgenseren din. Og deretter må du grave rundt for å finne tannbørsten (som sikkert smaker såpe nå). Nei, takk. Og for ikke å snakke om han fyren som pakker toalettsakene sine i en plastpose. Du vet hva han skal få til jul.

Bagens reisekompanjong er toalettmappen . Et eget sted for oppbevaring av toalettsakene og barberingsproduktene du trenger når du er ute på farten. Å åpne en stilig toalettmappe, og merke at tanntråden ikke smaker svette, er en av de små gledene som gjør at disse produktene er blant våre absolutte bestselgere.

Slik velger du toalettmappe

Selv om toalettmappen din ikke bør havne i toalettet, er det å anbefale at du går for en som er vanntett, eller i det minste at den tåler vann. Med en mappe av vokset kanvas kan du for eksempel slippe å bekymre deg over at du blir litt klossete når du kobler av på tur, mens en variant av skinn vil se urolig bra ut ved siden av vasken… bare vær litt forsiktig med å ta alt for dampfulle dusjer.

Hvor mye toalettsaker har du med deg på tur? Når du vet svaret på det, vet du hvilken størrelse du bør gå for. Sørg for at toalettmappen kan romme alt du ønsker å ha med deg. Vi er for eksempel store tilhengere av variantene som kan rulles ut og henges opp. På den måten unngår du at de blir våte ved siden av vasken, samtidig som de gir god oversikt over innholdet.

7. Sling-bag

Se for deg at du skal ut en tur på ettermiddagen, og det eneste du vil ha med deg er lommeboka , telefonen og øretelefoner… og nøkler selvfølgelig. Du tar den gode gamle ryggsekken, og kaster sakene ned i den. Så oppdager du at du har plass til så mye mer, så du fyller opp med en vannflaske, lader, nettbrett. Om været er litt ustabilt tar du kanskje også med en jakke, og kanskje et eple i tilfelle du skulle bli fysen. Før du vet ordet av det har du pakket for en tur i Himalaya, uten noen Sherpa som kan hjelpe deg med bæringen. Dessuten får du aldri tak i de øreklokkene og nøklene som ligger helt nederst.

Det er nå du trenger en sling-bag. En sekk du bærer på kryss over ryggen, og som kan minne litt om rumpetaska onkelen din alltid bruker på ferie – bare at den er oppgradert til å passe inn i dette årtusenet. Onkelen din var litt av en trendsetter! Om du egentlig trenger en sekk eller en skulderveske, så går du for det. Men om du bare skal ha med deg noen småsaker, eller om du vil oppbevare passet trygt når du vandrer gjennom Grand Bazar i Istanbul, så bør du gå for en sling-bag.

Du kan pakke den ned i bagen din, og dra den ut når du ankommer din destinasjon. Det er tross alt alltid deilig å ha hendene frie og lommene sånn relativt halvfulle. Dessuten kan du slenge den foran på magen når du beveger deg gjennom de mørkeste bakgatene.

Se flere modeller

Størrelsen er det første du bør tenke på med denne typen bager. Om den er for liten får du ikke plass til mer enn bare nøklene dine, mens om den blir for stor kan du likeså godt gå for en ryggsekk. Tenk over hva du ønsker å ha med deg, og bruk det som et utgangspunkt.

Er du fortsatt nervøs for at du skal ligne litt for mye på han onkelen din? Gå for en skinnvariant med minimalt av detaljer. Skinn er klassisk og maskulint, og vil kunne være med på et utall av turer uten å slites ut av den grunn.

Enkelte menn mener at det ikke er maskulint å bruke sekk eller bag. Men det er sikkert de samme som mener at sprekkfulle lommer er det mest mandige som finnes. Det sier seg da selv at vi heller ikke skrev denne artikkelen for disse mennene. Eller kanskje de kommer krypende til korset når de ser horder av menn som sprader rundt med lekre skuldervesker og smakfulle skinnsekker.

Vi har mange nye varianter på trappene!

Registrer deg for å bli den første til å høre om våre nye kolleksjoner.

Du spurte – Vi svarte

Kan menn gå med skuldervesker?

Her har vi et enkelt svar for alle dere som skulle tvile på dette… ja!

Uansett hva du velger å kalle det – veske, bag, koffert, mappe – så er en god skulderveske noe du så absolutt bør ha i arsenalet ditt.


Hva bør jeg gå for om jeg sykler til jobben?

Du bør gå for en variant du kan ha på ryggen. Se etter en sekk eller en skulderveske.

Sørg for at du kan få plass til både matpakke, datamaskin og eventuelle papirer.


Hva er den perfekte bagen når du studerer på universitetet?

Du kan egentlig gå for hva du vil, men vi er store tilhengere av ryggsekken her. Der får du plass til både skrivesaker, nettbrett, bøker og energidrikke. Ryggsekken er rett og slett utrolig funksjonell, og perfekt for unge akademikere.

Unngå dog å kun bære sekken over én skulder. Ved å bære den på begge skuldrene sørger du for at vekten fordeles jevnt, og det forebygger mot både skader og ryggsmerter.


Hva slags bag er ideell å bruke til jobb?

Alle slike spørsmål starter med et spørsmål tilbake – hva skal du bære med deg? Om du kun trenger å ha med deg datamaskinen og noen papirer, er et enkelt PC-etui det rette valget.

Om du skal ha med deg matpakke og treningstøy i tillegg, bør du gå for en større bag.

Tenk også på hvordan du kler deg på jobb, og om bagen eller veska vil kunne matche dette. Batman-sekken fra barneskolen funker for eksempel ikke så godt med blazer og tversover .


Hvordan finner jeg den perfekte bagen?

Den perfekte bagen eller vesken er en som møter dine behov, og en du faktisk bruker. En liten treningsbag når du skal på helgetur? Ikke den perfekte bagen. En skinnveske med en polstret lomme som passer datamaskinen din som hånd i hanske ? Helt perfekt!


Hvorfor bruker ikke menn vesker slik som kvinner?

Menn bruker vanligvis ikke håndvesker eller små søte skuldervesker. Men mange menn forstår allikevel fordelene ved å innlemme noe lignende i hverdagen sin. En herreveske er dessuten utformet spesielt for menn, det er ikke bare at de heter herrevesker som gjør dem til akkurat det.

Vi ba sjefsdesigneren for Lucleon om å forklare litt nærmere: ‘Herrevesker er utformet spesielt for menn men henblikk på proporsjonene. Alt fra lengden på reimen til størrelsen på lommene tas i betraktning. Det siste du ønsker er en veske som sleper nedi gulvet, eller en du ikke en gang klarer å tre over skulderen. Vesker, bager og tilbehør til menn er mer enn bare en gimmik – det er produkter utformet spesielt for menn.'


På hvilken skulder skal menn bære skulderveska?

Du kan bære veska på begge skuldrene – det finnes ingen regler her. Du kan dog merke at du på den ene skulderen ender opp med litt lenger vei fram til glidelåsen, men det handler om funksjonalitet og ikke om stil.


Hvor høyt eller lavt skal ryggsekken sitte?

Stilmessig finnes det ikke hverken rette eller gale svar på dette spørsmålet. Alle sekkene du finner i nettbutikken vår kommer med justerbare skulderreimer, slik at du kan finne fram til den lengden du liker best.

Fra et helsesynspunkt finnes det dog anbefalinger her; Om du bærer sekken for lavt, øker dette belastningen på skuldrene, og det kan føre til smerter i korsryggen. Mange av oss løsner stroppene for å gjøre det enklere å ta av og på sekken, men husk da å stramme til igjen så snart sekken er på. Ryggen din vil takke deg for den innsatsen!


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig