365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Meny
Søk
Logg inn
Ønskeliste
Kurv

Slik knyter du slips: 30 ulike slipsknuter

Uansett om du nettopp har fått ditt første slips, eller om du bare er på utkikk etter en utfordring, kan våre steg for steg-veiledninger hjelpe deg med å mestre disse 30 elegante slipsknutene.

Kom i gang

Hver eneste av disse knutene har sin helt egne karakter og stil. Van Wijk-knuten er den lengste av dem, mens Windsor-knuten har en formalitet som har gjort den til en favoritt hos blant andre Royal Air Force. Uansett hvilken knute du velger, må du huske å øve deg litt før du faktisk skal bruke den.

Det eneste du trenger for å komme i gang er et slips, en skjorte og et speil. Du trenger selvfølgelig også våre veiledninger, i tillegg til en god porsjon tålmodighet og stå-på-vilje. Vi kjenner deg ikke personlig, men vi er ganske sikre på at du kan klare dette! Det er også en god idé å vaske hendene dine først, og å klippe lange negler som kan skade slipset.

Alle steg for steg-veiledningene kommer med speilvendte illustrasjoner, slik at du slipper å bli forvirret når du skal sammenligne med speilbildet for å se om du har gjort ting riktig.

I tillegg til denne guiden til slipsknuer, bør du også sjekke ut vår ultimate slipsguide, samt lære hvordan du bør rengjøre og oppbevare slipsene dine. Trenger du et lommetørkle å kombinere den stilige knuten med? Vi kan lære deg hvordan du bretter det også.

FAKTA OM SLIPS

Å bruke slips er gøy. Det betyr dog ikke at det er så spennende å snakke om dem. Inntil nå! Vi har nemlig søkt gjennom internettet på jakt etter de beste (og mest interessante) faktaene om slips. Les dem, memorer dem, og imponer vennene dine, familien, og han fyren på toget som ikke klarer å holde opp med å stirre på din perfekt utformede Kappeknute.

  • Om du samler på slips, kan du kalle deg en grabatologist. Verden største slipssamling (grabatologi) består av 21 321 slips, og eies av Irene Sparks fra New Zealand. Om du kjenner Irene, kan du be henne sjekke ut sjappa vår, for å hjelpe henne med å beholde sin Guinness-rekord.
  • Stripene på et klassisk amerikansk slips går fra øverst til høyre, og ned mot venstre. Dette er for å skille dem fra de klassiske britiske militærslipsene, hvor stripene går fra øverst til venstre og ned mot høyre. De britiske stripene ble designet med tanke på at stripene skulle gå fra hjertet og ned mot sverdet.
  • Det finnes faktisk skuddsikre slips.
  • For å produsere et godt silkeslips trenger man over 120 silkeorm-kokonger, og et sted mellom 54 864 og 99 060 meter med silketråd!
  • De første slipsene ble båret av det kroatiske militæret.
  • Vi har funnet kilder som sier det finnes over 100 000 måter å knyte slips på. Det er mange timer foran speilet det!
  • Om du bærer slipset ditt for stramt begrenser du blodstrømmen til hjernen drastisk. Moralen er altså: sørg for at knuten ser bra ut, men at den ikke er for stram.
  • Suashish-slipset er verdens dyreste slips, verdsatt til hele 220 000 $! Slipset er laget av ren silke, og det prydes av 150 gram gull og hele 271 diamanter.
  • Den globale inntekten generert ved salg av slips og sløyfer beløp seg til 3 535 000 000 $ i 2019.
  • Slips er fantastisk som gave på farsdagen… men det vet vel alle.

Uansett om du ser etter den perfekte gaven på farsdagen, til jul eller til bursdag… eller om du trenger noe for å piffe opp din egen stil, bør du sjekke ut sortimentet vårt. I nettbutikken vår finner du en fantastisk variasjon i både farger og design, og nå som du lærer deg alle knutene, er du klar for det aller meste.

Du spurte – Vi svarte

Hva er den beste knuten for å fremheve en pins eller en slipsknapp?

Hva er den beste knuten å kombinere med en skjortenål?

Vi kan anbefale en enkel slipsknute eller en enkel Windsor. Begge disse er små nok til at nålen får plass til å skinne.

Sjekk ut veiledning for enkel slipsknue her og klikk her for å lære deg enkel Windsor.

Hvilken knute er den enkleste?

Det er nok den orientalske knuten.

Hvilken knute er den vanskeligste?

Eldredge-knuten er blant de aller vanskeligste knutene å lære seg, men den er så absolutt vært bryet!

Hvilken knute er vanligst for brudgommer?

Både Windsor og enkel Windsor er knuter som passer bryllupets formalitet, og de er samtidig relativt enkle å lære seg. Om du vil inkorporere litt romanse og virkelig vise deg fram, kan du prøve ut en Trinity-knute eller Truelove-knuten.

For mer inspirasjon til bryllupsantrekket kan du sjekke ut vår ultimate stilguide til brudgommen.

Hvilken type stoff bør jeg bruke for tykkere knuter?

Det er ikke bare slipsets materiale som avgjør dette, men også belegg og typen fôring du finner på innsiden av slipset. Om du har et tynt slips kan du prøve en enkel Windsor eller en Pratt-knute, mens en enkel slipsknute kan se bra ut om slipset er litt tykkere.