365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449 -
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Billige sløyfer
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Solbriller
Vesker
Ørepynt
57 98 93 95
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

4 stylingtips for herreringer

Uansett om du lar deg inspirere av Bruno Mars, eller om du drømmer deg tilbake til den tiden hvor menn virkelig visste hvordan de skulle pynte seg, så skal du vite at herreringen nå for alvor har kommer for å bli. Lær mer om hvordan du finner den rette ringer for anledningen med våre 4 enkle tips, og sjekk ut våre bestselgere for å hente litt inspirasjon.

Hva hadde egyptiske faraoer, vikingene og de osmanske sultanene til felles?

Jo, alle sammen brukte ringer.

Vi mener det er på høy tid at herreringen får den oppmerksomheten den fortjener. Ringer er tross alt ikke kun forbeholdt de adelige, og du trenger på ingen måte bli tildelt Grammy-priser for rap-albumet ditt for å bære en.

Herreringen har dog utviklet seg mye siden vikingene herjet i Europa, og nå kan en velge og vrake i alt fra enkle titanringer til overdådige Moody Mason-ringer.

Din neste ring befinner seg der ut et sted – uansett om det er en signetring som kan imponere selv en vikingkonge, eller om det er en maskulin ring, prydet av en svart onyx … og du trenger hverken krysse Atlanteren eller invadere England for å finne den.

Slik bærer du en ring med stil

1. Bær den med selvtillit

Vil du høre den største hemmeligheten innen styling?

Uansett hva slags tilbehør du har på deg, er det viktig at du bærer det med selvtillit.

Det kan føles litt rart den aller første gangen du har på deg en ring. Du kjenner vekten av ringen, og det kan være litt ubehagelig for de som akkurat har begynt å snuse på denne slags utsmykning og pynt.

Vi anbefaler at du går for en lett ring til å begynne med. Prøv gjerne en ring på 8mm (5/16") og se hvordan det føles.

Til syvende og sist er det selvtilliten du utstråler som sørger for at ringen ser bra ut. Om du er redd for at du kan ende opp med hendene stappet ned i lomma hele dagen... så er kanskje ikke ringer noe for deg.

2. Gå for komfort

Komfort og selvtillit henger sammen. Det er tross alt ikke enkelt å føle seg selvsikker når håndleddet verker grunnet alt for mye metall på fingrene.

 • Hvilken hånd arbeider du med?
 • Håndhilser du ofte?
 • Skriver du hele dagen?
 • Har arbeidsplassen eller skolen din en slags kleskode?

Når du svarer på disse spørsmålene, blir det litt enklere å finne ut hvor mange, og hvor store, ringer du kan gå for. Du kan alltids spare de større og mer dramatiske variantene til festligere lag, og heller gå for enkle og mindre varianter i hverdagen.

Hvilken hånd bør jeg bære ringen på?

Selv om det finnes mange meninger om dette, finnes det ikke en fast regel. Unntaket er dog gifteringen; i Danmark bærer de for eksempel gifteringen på venstre hånd, mens vi i Norge gjerne bærer den på høyre. Etter å ha spurt litt rundt på kontoret, fant vi fort ut at dette varierer fra kultur til kultur.

Hvilken finger bør du bære ringen på? Klikk her for å lese mer om forskjellene mellom en tommelring, og en ring som passer på ringfingeren.

3. Match metaller og hudfarge

Påvirkeren Michele Fedecostante anbefaler å velge én type metall, og bygge antrekket rundt dette. «For å sikre et ryddig og rent antrekk, sørger jeg alltid for at ringene mine matcher med kjedet eller armbåndet. Jeg blander aldri sølv og gull, men jeg kan gjerne kombinere gyllent og svart, eller svart og sølv.»

Hovedgrunnen til at en bør velge matchende metaller, er at dette gir antrekket en ren og ryddig look. Når det er sagt, har vi i senere tid sett at varianter som sokker i sandaler har gått fra å være en gubbegreie, til å bli allment akseptert (takk, David Beckham) – hvilket viser at regler vel egentlig kun er til for å brytes.

Ved å velge en ring som både er gyllen og sølvfarget , kan du nærmest velge fritt når det kommer til annet tilbehør i antrekket, helt uten at det ser ut som du har kledd på deg i blinde.

I tillegg til å matche metaller, bør du også sørge for at metallene matcher med hudfargen din .

Slik finner du hudtonen din

 1. Slipp alt du har i hendene, og studer blodårene på undersiden av håndleddet ditt.
 2. Hvilken farge har blodårene? Om de ser blålige ut, har du en kald hudtone. Om blodårene er mer grønnlige, har du en varmere hudtone.

Hvilken type metall bør jeg velge?

 • Kald hudtone: Ringer av sølv, sølvfarget metall, platinum eller titan vil se bra ut.
 • Varm hudtone: Ringer av gull, gyllent metall, rosegull eller messing vil se bra ut.

Ser du etter en herrering med edelsten? Da bør du gå for røde, blå, lilla eller grønne varianter om du har en kald hudtone, og orange, brune, gule eller turkise om du har en varm hudtone.

4. Hold det enkelt (eller ikke)

Om du er en fersk bruker av herreringer, bør du huske at det enkle gjerne er det beste. Med mindre du vet at du har selvtilliten til å rocke en hånd stappfull av bling, anbefaler vi at du starter med 1 eller 2 ringer, og heller tar det videre derfra. Konsentrer deg om én hånd, og bær ringene på fingre som ikke tilstøter hverandre.

Påvirkeren João Nunes sier, «Jeg går for 2 ringer på den ene hånda – om jeg bruker flere får det bare hånda til å se tung ut – og 1 ring på den andre. Om du velger å gå for mer enn én ring, anbefaler jeg å velge ringer som har likhetstrekk enten i stil, eller i farge.»

En flott ring å starte med er signetringen. Om du allerede har en giftering, anbefaler vi å bruke signetringen på motsatt hånd av denne.

Husk balansen

Alt handler om visuell vekt. Det er viktig at looken din ikke er helt symmetrisk, men at den ene siden er litt tyngre visuelt enn den andre.

Bærer du giftering og et armbåndsur på den ene hånda? Da kan du for eksempel gå for to ringer på den andre. Poenget er at ikke begge hendene/armene skal være like tungt utsmykket.

Om du kun ønsker én ekstra ring (i tillegg til gifteringen), kan du prøve deg litt fram med hvordan den vil se ut på motsatt hånd. Det kan også hende at det vil se bedre ut om du bruker den på samme hånd som gifteringen. Her er speilet din beste venn, og din beste venn kan være speilet ditt – ikke være redd for å spørre om råd eller hjelp.

Ringens faktiske størrelse spiller også inn på balansen. Om du har kraftige arbeidshender, vil en større ring passe best. Og motsatt – om du har lange, slanke fingre, bør du prøve ut slankere ringer.

Ringen forteller noe om deg

Uansett om du velger en enkel, keramisk ring, eller en røslig ring med en hodeskalle på, så vil ringen fortelle noe om deg.

«Å velge ut og bruke ringer er en livsstil i seg selv. Enkelte menn, som meg selv, er litt nølende når det kommer til ringer og smykker, ettersom det kan være vanskelig å finne den rette looken. De fleste nøyer seg med gifteringen... men, vi kan jo faktisk bruke hvilken ring vi ønsker.

Jeg bruker ringer fordi jeg selv vil det – ikke fordi det er en tradisjon eller en trend. Som med alt annet tilbehør, er det slik at det du liker, det vil du bruke. Du kan se et stykke tilbehør, og umiddelbart forstå at dette kan uttrykke noe om deg.» – Carlos Nóbrega

Når det kommer til å uttrykke deg selv og din personlighet, er det fullt og helt du som er sjefen. Du kan selvfølgelig bruke våre tips som retningslinjer, men om du ønsker å blande ulike metaller, drite fullstendig i visuell balanse, og ignorere hvilke farger vi anbefaler for din hudtone, så skal du selvfølgelig få lov til det.

Det er din stil, og med nok selvsikkerhet, kan alt se bra ut.

På bildet: Stål Titus Ring

4 typer ringer du kan starte med

Signetringer

Ringer med stein

Keramiske ringer

Driste ringer

Du spurte – Vi svarte

Hvor mange ringer kan man bruke samtidig?

Selv om du har 10 fingre, anbefaler vi at du begrenser deg til maks. 3 ringer per hånd. Du kan selvfølgelig bruke flere, men som en grei tommelfingerregel, anbefaler vi 3.


Hvor mange ringer kan jeg bruke på samme hånd?

Spørsmålet er vel egentlig hvor mange ringer du synes ser bra ut. Om du mener to ringer er passe, så går du for det, om du mener ti ringer kan se fett ut, så kan du selvfølgelig teste ut det.


Hva betyr det om en bruker ringer på alle fingrene?

Det betyr at du liker ringer, og at du mest sannsynlig ikke bruker tastatur i hverdagen.

Les mer om tommelringer og lillefingerringer her .


På hvilken hånd skal man bære gifteringen?

I Norge er det vanlig å bære gifteringen på høyre hånd.


Kan jeg bære ringer på ringfingeren uten å være gift eller forlovet?

På bildet: Ryker Stålring

Ringfingeren brukes lite i hverdagen – du bruker den ikke til å peke med, du bruker den ikke til å gi tommel opp, og du viser den ikke til dine medtrafikanter i raseri... den er rett og slett som skapt for en ring.

Merk dog at det fort kan begynne å versere rykter på kontoret om du plutselig dukker opp med en sølvfarget eller gyllen ring på ringfingeren.


Hvordan skal ringen sitte?

Ringen skal være løs nok til at den kan roteres rundt på fingeren, uten at det føles ubehagelig.

Ringen skal rett og slett sitte komfortabelt, uten at du konstant bekymrer deg for at den skal falle av.

Er herreringer trendy?

Herreringer er blant våre absolutt bestselgende kategorier på verdensbasis. Ikke bare er ringer trendy, men de kan også uttrykke noe om deg og din personlighet, helt uten at du trenger å åpne munnen.

Om du vil få bevist hvor viktige ringene er innen mote, kan du sjekke ut stilen til kjendiser som Zayn, Orlando Bloom eller Chris Hemsworth.


Må jeg matche metaller?

Du må vel egentlig ingenting, men allikevel kan matchende metaller sørge for at antrekkene dine ser mer ryddige og gjennomtenkte ut. Det er altså verdt tiden det tar å kikke ned på beltespenna, for å sjekke om den har samme farge som ringen din.


Hva slags ring bør menn bruke på date?

Hvordan du bør kle deg på date avhenger av to ting: Hvor du skal, og hvem du skal dit med.

Om du skal på konsert i jeans og skinnjakke, kan du gjerne kjøre på med noen dristige design på fingrene.

Om du har reservert et bord på en overdådig restaurant, så anbefaler vi heller en ensfarget ring, eller en avmålt signetring, enten med eller uten farget stein.


Hvordan begynner jeg å bruke ringer?

Det første du må gjøre er selvfølgelig å kjøpe deg en ring.

Om du er ny innen styling og tilbehør, bør du gå for en enkel ring – for eksempel en ensfarget variant i rustfritt stål. Unngå ringer som er for store eller dristige i utformingen, og sørg for at ringen matcher annet metall i antrekket ditt.


Hva slags ring bør jeg bruke i hverdagen?

En hverdagsring bør være en ring som ikke forkludrer stilen din, og en som er komfortabel å bruke uten at den er i veien. Om du arbeider mye med hendene dine, vil for eksempel en ring med en stor hodeskalle bli litt klumsete.

Et trygt og sikkert valg kan være en klassisk ring i solide materialer (keramikk eller rustfritt stål), med rene linjer og subtil utforming. Bare husk å velge en farge som matcher antrekket ditt.

Hva er setereotypiene rundt gutter som bruker ringer?

Vi i Trendhim bryr oss lite om stereotypier – vi mener alle menn bør kunne kle seg akkurat som de vil.

Vil folk rundt deg ha fordommer om ringene dine? Ja, selvfølgelig. Vil noen fortelle deg at du ikke kan bruke ring på langefingeren eller pekefingeren? Mest sannsynlig, ja.

Trenger du bekymre deg for hva andre mener du bør gjøre? Niks!


Hva symboliserer herreringer?

Ringer for menn har vært populært opp gjennom historien – fra antikkens egypteres papyrusringer, til den irske Claddagh-ringen – gitt som symbol på vennskap og kjærlighet.

Den ene ringen fikk til og med en hel film viet til sin symbolisme.

Ringen du bærer, kan symbolisere hva enn du ønsker at den skal symbolisere.


Hva kan jeg gravere på en herrering?

Om du ønsker å gjøre ringen din litt ekstra spesiell, kan du pryde den med en inngravering.

Ikke sikker på hva du ønsker å gravere inn? Klikk her for å få tips og inspirasjon.


Hva slags ringer er trendy for tiden?

Nå for tiden er det signetringer som virkelig er i vinden. Fargede edelstener er også populært.

Husk dog at trender er noe som kommer og går, mens en klassisk ring med rene linjer vil kunne fungere like bra i dag, som 10 år fram i tid.


Hva er den beste typen ring for menn?

Den beste ringen er den han (eller du) faktisk ønsker å bruke! Det er ikke noe vits i å bruke timevis på å finne den perfekte ringen, om den ender opp med fast bopel i sokkeskuffen.

Det finnes et vell av ulike materialer og design å velge mellom, og derfor er det viktig å gjøre litt research før du kjøper din neste ring.

Om du ser etter noe som kan se bra ut, men fortsatt ikke koster en formue, bør du sjekke ut vårt sortiment med over 300 unike design.

Blant våre mest populære varianter finner du:

 • Titanringer – lette og fantastisk slitesterke
 • Wolframringer – solide og slitesterke
 • Ringer av rustfritt stålsolide og rimelige
 • Ringer av 925s sølv – lette, slitesterke og mer solide enn gullringer
Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig