365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik har du på deg lua: Den ultimate guiden for menn

Det er mer enn én måte å holde ørene varme på og hodet beskyttet om vinteren. Se på dette som din guide til en verden av luestiler, materialer og shoppingtips, og stå modig imot den iskalde vinden.

Få på deg lua, ellers så fryser du i hjel. Hvis du vokste opp som vi nordmenn gjorde, så er dette det første moren din sa hver vinter før du forlot huset. Enkelte mødre fortsatte med å hevde at du mister 80% av kroppsvarmen din gjennom hodet. Selv om mors vitenskap ikke var helt nøyaktig (du mister vel bare rundt 7-10%), så vil du føle deg at det er mye hyggeligere å holde knollen varm...og hvem vil vel ikke det?

Du får også bli kjent med deres historiske tilknytning som den frygiske luen som ble brukt av frigjorte slaver i det gamle Roma, til malt i US Capitol Building, ikke fremmed i de fleste verdenshjørner. Om du liker å hs på en lue høyt på hodet eller i en liten vinkel, var dett en hipster-oppfinnelse. Takk veteranene fra andre verdenskrig som endelig fikk slutt på denne trenden.

Merinoull, kabelstrikk, duskelue, fiskerlue... ja, det er bare toppen av isfjellet. Når vi snakker om is og frysende temperaturer, er det til og med luer som er designet for varmere vær. Utrolig, ikke sant? Les videre for alt du ikke visste at du trengte å vite om menns luer og hvordan du finner den som

5 typer luer for menn

Som barn stappet vi vel hodet i hvilken som helst lue vi fant tilgjengelig, men nå er du voksen med mange valgmuligheter. Fra klassiske luer med mansjetter til duskeluer, så finnes det en lue som passer best for deg.

Så før du smetter på din neste vilkårlige lue, så kan du ta en titt her på de mest populære luene for menn.

1. Lue med lapper– En klassisk og tradisjonell lue

Lue med lapper er den mest klassiske og tradisjonelle stilen som er tilgjengelig på markedet. Denne egenskapen gjør de ideell for en helgetur eller en jobbpendler.

lappene på sidene gir dobbel beskyttelse til ørene og pannen. Bruk luen slik at lappene dekker rundt halvparten av ørene dine. Når vinden tar seg opp, trekk den ned for ekstra varme.

Hvis du ikke er sikker på hvilken farge du skal få, kan du kjøpe solide mørke farger som samsvarer med

2. Fiskerluer – korte luer

Inspirert fra de klassiske ulluene som fiskere brukte på kalde dager ved kaia, så er fiskerlua en av de mest populære luestiler den dag i dag. På grunn av den smale kronen så dekker den ikke ørene som de fleste andre luestiler.

Denne korte luen er en favoritt blant hipstere og fasjonable herrer i mange land. Vi kan ikke garantere at du holder på varmen...men du kommer til å se veldig kul ut mens du fryser.

3. Slouchy Luer– Baggy Beanies

Dette er en lang luetype som dekker halvparten av ørene (ikke ulikt nisselua), og den har en avlang lengde bak for å dekke en større del av bakhodet. Som regel så har ikke denne lua noe form for knepping eller mansjetter.

Baggy Beanies er laget med en avslappet passform som passer godt med en olajakke eller en tykk frakk.

4. Duskeluer

En av de mest ikonsike luene fra barndommen må vel vøre duskelua. Særtrekket er selvfølgelig den store dusken på toppen. Du har helt sikkert lagt merke til disse i skiløypa og barnehager.

Dusken har faktisk sine røtter fra militæret, og var den første lua til å beskytte seilere fra kald vind. Den merkelige teorien bak denne dusken var at den beskyttet hodene til sjømenn fra å dunke borti ting mens de var ute til sjøs. Om dette er sant eller ikke, så er det i hvert fall en artig samtalestarter.

Duskelua kommer ofte med ørelapper og er veldig varm. Den passer fin til både uformelle og formelle stiler. Men hold deg til mørke ensfargede dresser.

5. Toppluer

Har du sett den nyeste trenden med luer for menn? Den hvor de går med en strikket lue lagt lett på hodet som kan enkelt blåses rett av skallen? Selv om dette fungerer dårlig for å holde varmen, så er toppluer utvilsomt stilige ( og kan lett gjemme en dårlig hårdag).

Toppluer er laget med ekstra rom i toppen av luen, og plasseres så høyt som mulig på hodet uten at de faller av. Sørg for at det ekstra tøystykket på toppen står rett opp ( strikket kan ikke være for løst for å få dette til). Om ikke så ser det vel mer ut som en Smurfehatt.

Hva er det best luestoffet?

Det viktigste er å velge det materialet som passerbest for deg enten det er en topplue, baggy stil, eller fiskerlue du er ute etter.

Om du ønsker deg en lue som er lett i vekt og passer fint til å bruke om våren, sommer, og høst, så slå det aldri feil med en organisk bomullslue. Det lette materialet puster godt holder ikke på for mye varme.

Når temperaturen synker spå er det Merinoull som gjelder. Ønsker du en fuktavvisende og en varm koselue å ha på deg, så vil Merinoull holde den iskalde vinden og regnet borte for å ikke ødelegge dagen din. I tillegg så kan du også skaffe deg en lue som også dekker ørene for ekstra beskyttelse. Fiskerlua trender godt for tiden på Instagram, men de stakkars ørene dine trenger bekyttelse de også i den norske vinteren.

Fordelene med Ulluer

 • Naturlig vanntett
 • Naturlig fuktavvisende
 • Isolerer godt (holder deg supervarm)
 • Slitesterk og multifunksjonell
 • God pusteevne
 • Merinoull er imponerende mykt og klør ikke

Fordeler med syntetiske stoffluer

 • Laget av syntetiske fibre
 • Får ikke rifter og er strykefrie
 • Lett i vekt og tørker raskt

Fordeler med bomullsluer

 • God pusteevne
 • Holder deg avkjølt ved å støte vekk fukt
 • Holder ikke på vondt lukt slik som syntetiske stoffer (polyester, nylon, spandex, etc.)
 • Trenger sjeldnere vask
 • Slitesterkt
 • Mindre sannsynlig at de strekker seg for mye som ulluer.
 • Mykt og klør ikke

Populære luer; fordeler og sammensetning

Mye terminologi blir kastet rundt når det kommer til luer - som tykk strikk og ribbestrikket lapper.

Ettersom du handler på nettet etter en lue til deg selv eller som en , så er det er en god ide å forstå de grunnleggende funksjonene og sammensetningen for å forstå hva du ser på.

 • Mansjett og kant - Disse ordene brukes ofte om hverandre. Mansjetten eller randen på en lue er den nedre delen som ofte festes opp eller brettes for ønsket form. Du ser en åpenbar mansjett på en fiskerlue og fraværet av en på de mest baggy luene.
  På de fleste luer så kan mansjetten rulles ut eller justeres for passformen og utseendet du er ute etter. Randen kan også referere til et visir (som randen på en baseball caps). Ja, enkelte herreluer har det faktisk. De var populære tidlig på 2000-tallet, men trenden forsvant like for som Myspace.
 • Reversible - Reversible luer har en farge eller mønster på begge sider som kan snus ved bruk.
 • Ribbede - Ribbede luer har synlige vertikale striper fra strikkeprosessen.
 • Garnstrikk - det beste eksempelet her er vel de tykt strikkede luene din bestemor pleide å lage. Disse blir laget med et tykt garn med merkbare strikkemønstre for å få den klassiske hjemmelagde stilen.
 • Dobbeltstrikket - Dobbeltstrikkede luer er laget ved å kombinere 2 separat strikkede stoffer sammen. De er dobbelt så tykke som ‘normale’ strikkeluer for ekstra varme.
 • Kabelstrikk - Kabelstrikkede luer er laget av en strikketeknikk som krysser de vertikale stripene over hverandre for et flettet mønster. Kabelmønstre resulterer vanligvis i en tett, varm lue.
 • Ørelapper - Luer med ørelapper er strikkeluer med ... ørelapper. De mest kjente stilene inkluderer Sherpa-hatten og den russiske ushanka. Begge har klaffer som knyttes under haken for å holde ørene varme, eller på toppen av hodet for å la ørene puste.
 • Fôr - Fôrede luer tilbyr et lag med mykhet og varme inne i hetten. Det vanligste fôret er laget av fleece (syntetisk fiber) og er ekstremt varmt. Perfekt for å beskytte hodet mot en kløende ullhue.

Slik skal du ha på lua

Vil du vite hvordan du skal gå med lua? Ta den på deg. Dette er det enkle svaret, men det ville vært ulikt oss om vi ikke ga deg noe mer enn det mest opplagte. Vi tok en runde på kontorlokalet og laget flere retningslinjer for de med kort-, middel-, langt-, og krøllete hår.

Hvordan skal menn med langt hår gå med lua?

For menn med langt hår, så ser det bedre ut med luer uten kan/mansjett og å bære den høyt på pannen. Ikke stapp alt håret inn i luen. La det henge til siden for å ramme inn ansiktet (og isolere nakken).

Toppluer og baggy luer tar seg også veldig godt ut på menn som er velsignet med lange flotte lokker.

Hvilken lue ser best ut på men med krøllete hår?

Har du krøllete og mellomlangt hår, så må du unngå å bruke tynne luer som får håret til å bule ut under lua. Gå heller for en baggy- eller topplue. Disse avlange formene kommer ikke til å presse og flate ut krøllene (for mye).

Og selv på en dårlig hårdag, så må du la krøllene stikke ut får å ramme ansiktet. Ikke skjul krøllene i lua.

Hvilke luer skal man bruke med kort hår?

For dere med kort hår der ute, så bør dere bruke tettsittende luer fremfor de som sitter løsere på hodet som baggy eller toppluer. Alt for store luer vil se ut som de prøve å sluke huet ditt...og det er ikke en særlig pen look.

Fiskerluer, dusker- og klassiske luer med mansjett funker godt for de med kort hår, og vil ikke virke overveldende stor i forhold til ansiktet. Disse luene funker også godt for de som er skallet- alle luer som er tettsittende fungerer godt.

Hvordan kjøpe riktig lue for menn

Foruten å redde ørene dine fra å fryse, kan den rette strikkelua gjøre underverker for ditt generelle utseende og stil. Første steg er å bestemme deg for om du vil ha en lue som holder deg varm, eller en som du kan smette på om våren og sommeren. Deretter er det bare å gå for den lua du liker best.

Vi har oppsummert det grunnleggende nedenfor. Som med alt annet tilbehør, så støtter vi 100% avgjørelsen din om å ignorere disse retningslinjene for å skape din egen stil. Men ... gjerne ha de litt i bakhodet før du kjøper noe du angrer på.

 • Formell og kontorsklær - Tradisjonell lue med mansjett
 • Uformelt og helgens utseende - Lue med med- eller uten mansjett samt fiskerlua
 • Streetwear og sporty antrekk - Baggy lue, fiskerlua, eller duskelue

Om din viktigste prioritet er å holde på varmen og å se stilig ut, så må du ikke glemme og Da kan du både se stilig ut og holde på varmen.

Du spurte- Vi svarte

Kan du bli skallet av å bruke lue?

Det er dessverre ingen som jobber her med forskerutdannelse. Men vi tror ikke det er noe galt i å si at bruken av lue (eller andre hatter) vil mest sannsynligvis ikke føre til at du mister håret raskere enn du allerede gjør. Friksjonsskader på hår og hodebunn som kommer ved bruk av luer og hatter er nok ikke sannsynlig ved normalt bruk, men kan forekomme om du går med luer hele tiden.

Røyking, dårlig kosthold, og arv har nok større skyld i hårtap hos menn enn luebruk.


Kan du bruke lue med briller?

Du trenger definitivt ikke å velge bort synet... 100% ja, bruk brillene dine med luen. Om du tenker på å bruke ett eller solbriller, så er svaret er fortsatt det samme - ja, bruk dem sammen med lua di.

For stilens skyld, så bør du gå for en lue med mørkere farger som marineblå, svart eller grå. Disse fargene vil ikke trekke så mye oppmerksomhet, og vil la brillene gjøre jobben sin med å fremheve det kjekke ansiktet ditt.


What is a Monmouth lue?

Dette er en av forfedrene til dagens luestiler for menn. Disse luene ble laget for seilere og soldater i det 14. århundre i England i byen Monmouth som lua ble oppkalt etter. I ett forsøk på å beskytte produkter som ble produsert innenlands, så bestemte Dronning Elisabeth I at alle over 6 år måtte bruke denne luen. Det var vel slik de startet trender den gangen.


Kan jeg strekke lua slik at den passer huet mitt?

Så du ønsker at øynene skal se ut som de presses ut av skallen? Om lua kjennes så stram ut, så kan du vurdere å strekke den ut. De fleste luetyper vil strekke seg over tid slik at de blir mer komfortable. Om dette ikke skjer med lua de så kan du og strekk den mens den tørker (når materialet er fuktig).

Vårt beste råd er å sjekke størrelsen på lua før du trykker på 'kjøp'.


Kan jeg krympe lua for at den skal sitte bedre?

Om lua di er for stor for hodet ditt, så anbefaler vi heller å returnere varen og finne en lue som passer deg. Å krympe luer er en risky prosess hvor du kan fort ende opp med ei lue i spebarnstørrelse. Men om du absolutt må krympe den, så kan du prøve håndvask med varmt vann.


Hva slags vinterhatter er best for menn?

Om vinteren så anbefaler vi at du holder varmen med fedoras hatter av ull, ulluer, or ullcaps. Ull er overlegent for å holde deg varm og samtidig støter vekk svette. Luer er ideell for veldig kalde dager fordi de beskytter ørene...om du faktisk kjøper en lue som dekker ørene.


Hva er de hebraiske navnet for luene som jødene går med?

I mange jødiske grupperinger så er kalotten brukt som en ærbødighet til Gud. Disse kalottene er ikke kategorisert som ei lue, og skal bli referert til i sitt opprinnelige navn, Kippa.


Hva er en Skull Cap ?

OM du ser etter ei lue som både er komfortabel og gir det en tett passform, så er Skull Caps definitivt et stilig valg. Navnet er ganske kult også, sant?

Skull Cap luer sitter godt og tett rundt hodet og har verken mansjett eller brettekant. Enkelte er så tynne at de passer godt under hjelmer og populære blant de som kjører motorsykler.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig