365-dagers returrett
Frakt 50 kr - Gratis over 449 kr-
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Meny
Søk
Logg inn
Ønskeliste
Kurv

Finn ut hvordan du vasker lua di, og hvorfor du trenger å gjør det...Nå!

Å håndvaske luer er den beste måten å få de ren på og å holde på passformen. Lær deg hvordan du gjør dette steg for steg med bilder og instruksjoner.

Det er da bare ei lue, hvor skitten kan den bli? Det er veldig enkelt å tro at alt du har på deg om vinteren er stort sett reint etter bruk, du svetter jo tross alt ikke- men dette er langt i fra sannheten.

Hør her gutter; dere må vaske lua minst en gang i løpet av vinteren. Enda oftere om du bruker den til sportsaktiviteter ute.

Selv om du ikke svetter så mye som du gjør på joggeturen om sommeren, så kommer det fortsatt olje og talg fra hodebunnen. Det samme stoffet som gjør håret ditt fett ligger å ulmer i lua de gjennom vinteren. Da blir det en pyton lukt i løpet av kort tid.

Vi skal ikke påstå at du ikke er renslig, vi bare sier at du er menneskelig (gratulerer!). Naturlige oljer og hudflalk kombinert med alt annet du kommer i kontk med i løpet av dagen- dueangrep, luftforurensning, skitt fra hanskene som du bruker for å justere lua di i løpet av dagen. Ja, lua de er skitten.

Heldigvis, for lua di og de som sitter ved siden av deg på bussen, så kan du vaske vinterlua ved å følge enkle instruksjoner som står inne i lua di.

Om det står at maskinvask er ok for lua di, så finner du vaskeinstruksjoner på merkelappen. Som regel er syntetiske fibre som polyester samt ull og bomull klargjort for maskinvask. Men vi er mer fan av håndvask ettersom luer elsker å strekke seg. Vaskemaskiner er veldig effektive om du vil forandre den tettsittende lua de til en nissehatt.

Men for å unngå at lua strekker seg, så er det veldig viktig at du putter lua i en vaskepose og bruker lavest mulig temperatur- mindre enn 30ºC (86ºF). Fullfør med håndvask eller sørg for rolig gange på maskinen. Posen sørger for at lua ikke hekter seg fast i vaskemaskina. Husk å lufttørke, ikke bruke tørketrommel etter vask.

Håndvask lua di med 6 enkle steg

  1. Fyll ei bøtte med kaldt vann som ikke er varmere enn 30ºC (86ºF).
  2. Legg til en teskje med mildt vaskemiddel. Bruk hånda for å blande såpen i vannet.
  3. Legg lua i vannet og beveg den rundt i ca. 5 minutter. Du må ikke skrubbe, vri eller vrenge lua...bare beveg den rundt. Om det er synlige flekker, så kan du forsiktig massere på området. Om den er veldig skitten så kan du la den ligge lengre i vannet for å fjerne all skitt og oljer.
  4. Slå ut såpevannet og fyll på med rent kaldt vann. beveg lua de som tidligere gjennom vannet. Du må repitere dette flere ganger til all såpe er fjernet fra lua og vannet er klart.
  5. Når vannet er endelig såpefritt, så legger du lua på et tørt håndkle. Du må omslynge luen med håndkleet og press ut alt vannet i lua. Ikke vri eller vreng lua.
  6. Legg lua de på et nytt tørt håndkle om nødvendig å presse ut mer vann. Heng den til tørk.

Slik fjerner du lo fra lua di

Uansett hvor forsiktig du vasker, så ender du fortsatt opp med lo på lua di. Dette er små korte fibre som baller seg sammen til å lage små irritable klumper. Har du lite å gjøre så kan du selvfølgelig tilbringe kvelden med å plukke disse av en etter en, men de enkleste metodene er enten med en elektriske barbermaskin eller barberblad.

Forstå Vaskelappen

Nøkkelen til å ta vare på lua de er å forstå den lille vaskelappen som gir deg all instruksjon du trenger. OM du ikke har en slik lapp i lua di, så er håndvask det tryggeste alternativet.