365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449 -
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Billige sløyfer
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Solbriller
Vesker
Ørepynt
57 98 93 95
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik bører du et lommeur med stil

Å finne balansen mellom den klassiske stilen er ikke så vanskelig som du tror. Forstår du hvordan dette flotte urverket skal benyttes, så starter du nok din egen kolleksjon ganske raskt.

Enn å slippe å se på soluret for å vite hva tiden er. Det var nok dette som folk tenkte når det første lommeuret ble introdusert til verden. Hele landsbygda var vel måpende stille i begynnelsen... før de tråkket over hverandre i begeistring som om de sto i kø for den nyeste iPhone lanseringen.

Lommeuret – var et fenomen som forandret verden – det ble oppfunnet av Peter Henlein i Tyskland i år 1510. Lommeurets form som vi kjenner det i dag, ble utviklet i det 17. århundre da midjefrakker ble introdusert (takk Charles ll). Den runde flate overflaten var enkelt å skli ned i lommen, uten skarpe kanter som kunne ødelegge klærne. Det var her at uttrykket lommeur kom på plass.

Dessverre så er det slik at helt siden første verdenskrig så tok armbåndsuret helt over for lommeuret, og ble dermed tilsidesatt av mer funksjonell design. Men takket være snasene folk som deg som ønsker en lekker detalj til dressen, så har lommeuret endelig gjort en comeback de seneste årene.

Kjedetyper for lommeur

Enten du vil ha et klassisk lommeur som du må vri opp selv, eller med batterier og quarts bevegelser, , så er det lenken som utgjør den store forskjellen og trekker oppmerksomheten fra folk. Om du fomler mye med den, så berger den klokka di også fra å gå rett i bakken.

1. Albert T-Bar Lommeur Kjede

Albert T-Bar, eller Albert kjedet, er oppkalt etter Prince Albert som gjorde kjeden veldig populær i sin tid. Når du går med dette kjedet, så må du den T- stykket i knapphullet på frakken eller vesten.

Er du usikker på hvilket knapphull du skal bruke? Velg den som er direkte ovenfor lommen, eller knapphullet som er i midten- rundt det tredje knapphullet på vesten. Lommeuret skal ligge i venstre lomme om du er høyrehendt, og motsatt om du er venstrehendt. Du ksla altså ha hånden du bruker mest fri til å gjøre andre ting enn å sjekke klokka.

Den doble Albertkjeden fungerer likt som den med enkel kjede, men den har en ekstra kjede med en medaljong eller anheng, som blir referert til som en Fob. Dette anhenget skal ligge i motsatt lomme av lommeuret.

2. Beltefeste til lommeur.

Det er vel ingen som kler seg som en ikke statist for Peaky Blinders hver eneste dag. For å få et uformelt og hverdagslig utseende, bruk heller et beltefeste til lommeuret ditt. Beltefestet har et stykke i den ene enden som glir over beltet (bakfra), eller på toppen av buksen eller jeansen.

Kjedet skal henge på utsiden av buksene dine. Lommeuret ditt glir i lommen på siden motsatt er motsatt for din dominante hånd.

Hvis du har på deg jeans, bruk den lille lommen designet eksklusivt for cowboys og yrkesaktive menn. Du vet... den lille lommen du aldri visste hva du skulle gjøre med. Den ble opprettet av Levi for lommeur. Imponer vennene dine med den godbiten av kunnskap.

Sørg for at kjedet er langt nok til å gi lommeuret nok lengde til å deles med venner og bekjente. Er den for kort, så ser det litt rart ut at du må bøye deg hele tiden for å se på klokka.

3. Kjede med ringbolt for lommeur

Denne kjeden er veldig lik kjeder til lommebøker fordi de festes direkte til beltehull ved hjelp av den fjærbelastede ringlåsen. Du kan også feste bolten til et knapphull i en vest for å se ut som et T-bar kjede.

Vil du ha på deg lommeuret med dressjakke eller blazer? Fest ringen til knapphullet på jakkeslaget og skli klokken ned i jakkelommen. Dette fungerer fint uten vest.

Slik bruker du ett lommeur med en vest eller midjejakke

En vest og en midjejakke er i utgangspunktet av samme slag. For noen er en vest mer uformell, mens en vest er reservert for formelt bruk kombinert med et slips. Uansett hva du kaller det, er dette ermeløse plagget perfekt for lommeur.

For å ha på deg et lommeur med vest eller midjejakke, plasserer du bare klokken i en av lommene og sløyfer kjedet gjennom knapphullet rett ovenfor lommen.

Knappen du velger bestemmer du ut i fra hvor mye av kjeden du ønsker skal vises. Lommen du velger er alltid den motsatte av din dominerende hånd. Dette frigjør hånden din for viktige ting som å signere dokumenter og håndhilse.

I tillegg til å være lekre tilbehør, så er perfekte gaver og ser strålende ut på bryllup. Ikke sikker på hvordan du skal tilpasse din?

Beste lommeurskjede for vester og midjejakke: T- bar kjeder og kjeder med ringbolt.

Slik bruker du et lommeur sammen med en Dressjakke eller Blazer

Hvis du vil bruke lommeuret ditt med dressjakke eller blazer, så kan du feste den ene enden av kjedet til knapphullet på jakken og legge klokken i brystlommen. Dette er en smart måte å vekke interesse for dressen din uten å måtte legge til mer jakkepynt og lommetørklær. En flott look for bryllup eller andre formelle hendelser.

En annen måte å bruke lommeuret på med en blazer er å trekke en T-bar gjennom et knapphull foran, og plassere klokken i en av lommene foran. Vi foreslår at du legger den i lommen på motsatt side for din dominante hånd.

Beste lommeurkjede for blazere og dressjakker: T-bar kjeder og kjeder med ringbolt.

Slik bruker du et lommeur med jeans

For de som ikke liker å kle seg med dressjakker og blazere hele tiden, så har vi gode nyheter til deg som vil bruke lommeur likevel. For å bruke et lommeur med jeans eller bukser, skyver du bare klokken i frontlommen, og fester kjedet til beltet eller beltefestet. Eller bruk en ringbolt for å feste små lommeur til beltefestet.

Kjedet kan henge på utsiden av beltet, eller i en løkke fra under beltet. Vi foreslår at du bruker lommen overfor din dominerende hånd for å gjøre det lettere å sjekke tiden.

Hvis du har på deg en nedkneppet skjorte, så kan du også løkke kjedet gjennom en av de nedre knappene på skjorten din. Om lommeuret ditt er av den minste sorten, så kan du bruke den lille lommen inne i jeanslommen til å oppbevare klokken. Denne lille lommen ble faktisk laget til å oppbevare lommeur i sin tid, så da får du endelig brukt den.

Beste lommeurskjede for jeans og bukser: Belteskjeder (Belt Loop Slides) og Ringbolt-kjeder

Slik kan du bruke lommeur som halskjede

Det er vel egentlig ganske selvsagt hvor lommeur skal oppbevares - nemlig lommen. Men dette betyr ikke at den er uegnet for å henges rundt halsen.

For å bruke lommeuret ditt som halskjede så fjerner du klokkekjeden, og erstatter den med en metallkjede eller skinnreim.

Tenk på kjedens bredde før du kjøper - du vil at den skal være sterk nok til å holde klokken, og den skal også ha samme farge som klokken. For lommeur passer det best med et halskjede i størrelsen 4-8 millimeter. Rustfritt stål er et flott alternativ fordi de farger ikke av på nakken, og kommer i sølv- og gullfarger.

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig