365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
57 98 93 95 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449 -
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Billige sløyfer
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Solbriller
Vesker
Ørepynt
57 98 93 95
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik kler du deg på musikkfestival – Stilguide til sommerens festivaler

Vi har satt sammen tips om alt du trenger å vite for å få den perfekte festival-looken – vi snakker solbriller, armbånd, rumpetasker og solhatter.

Å velge hvilken festival man skal dra på et det enkle valget; å bestemme seg for hva man skal ha på seg når man skal dit, er noe helt annet.

Det kan virke litt rart å tenke på utseendet når man vet at festival handler mest om gjørme, kø og lunka øl – men når ditt publikum kan være på mellom 500 000 til 3,1 millioner, er det ikke helt borte i natta å tenke litt på hvordan man ser ut.

Sett sammen det perfekte festivalantrekket, så får du ikke bare fete selfier med #Trendhim, men du kan fort også bli forvekslet med headlineren på Øya. Eller i alle fall en av opp oppvarmerne.

Slik kler du deg på musikkfestival

Uansett om du sover i telt på Glastonbury , eller om du glamper utenfor Tomorrowland, så må du huske at det aller viktigste med festivaler er at du skal more deg.

Denne energien og innstillingen bør da også reflekteres gjennom klærne du har på deg.

Grunnleggende tips til hvordan du bør kle deg på musikkfestival

 • Lette og praktiske plagg om det er varmt i været
 • Komfortable klær som det er enkelt å bevege seg i
 • Materialer som tørker fort (uansett om det er regn eller svette)
 • Mørke farger som skjuler hvor skitten du egentlig er
 • Om du er i tvil kan du gå for klassikeren: svarte, mørkegrå eller blå farger over hvitt eller friske mønstre.

Om festivalen du skal på er som de vi kjenner til, er det lite sannsynlig at du får vasket klærne dine mens du er der.

Legg derfor igjen de flotteste plaggene dine hjemme, og pakk heller med deg nok enkle og løse t-skjorter.

Selv om festivaler gjerne er en arena hvor en kan pushe grenser og kle seg litt annerledes enn en ville i hverdagen, handler festivalstil for menn mest om komfortable og lette plagg som kan passe inn overalt … også i regnet.

Tips til våte festivaler

Vi har vel alle enten opplevd, eller i det minste sett bilder av, oversvømte telt, klissvåte festivalgjengere og gjørme opp til knærne. Om du skal på festival her i nord er du jo nærmest garantert minst én dag med regn.

Men det betyr ikke at man holder opp med festingen!

1. Vanntett solhatt

Et av de viktigste plaggene for årets festivalantrekk er en skikkelig 90-tallsklassiker – nemlig solhatten.

Ettersom bremmen går hele veien rundt, beskyttes ikke bare ansiktet, men også nakken mot den (forhåpentligvis) stekende sola. Stekende sommersol kan nemlig ikke bare forårsake solbrenthet, men faktisk også hårtap … derfor er det absolutt ingen dum idé å beskytte seg litt ekstra mot sola.

Om du skal på festival i Skandinavia, eller andre værutsatte områder som for eksempel de britiske øyer, kan det også være lurt å sørge for at solhatten er vanntett. Fawlers solhatter er vanntette, og i tillegg enkle å brette sammen og stappe ned i lomma når de ikke brukes.

Slik bruker du solhatt
Vi anbefaler at du finner deg en vanntett solhatt med fôr av bomull. Dette sørger for at hatten blir pustende, slik at du slipper at svette og fuktighet fanges på innsiden.

2. Vanntett rumpetaske

Den überpraktiske rumpetaska tilfører enda mer 90-tallsstil til antrekket ditt.

Rumpetaska er designet for å bæres enten rundt livet, eller på kryss over overkroppen, og den er romslig nok til å kunne romme din hellige treenighet – telefonen, lommeboka og nøklene.

Og ettersom rumpetaska sørger for at du kan ha hendene fri, kan du gjerne drikke med begge hendene.

Om du frykter at regn skal ødelegge festivalopplevelsen din, bør du gå for en rumpetaske av vannbestandige materialer.

3. Pakk i en vanntett sekk

Når det gjelder oppakningen, er det ingenting som passer bedre på festival enn en skikkelig ryggsekk.

Velg en sekk som er stor nok til å romme toalettmappe (du kommer til å få bruk for den deodoranten) og det aller mest nødvendige, men som samtidig er lett nok til at du klarer å bære den hele veien til teltplassen.

Om du reiser langt, bør du sjekke ut Lazy Bears sammenleggbare kolleksjon.

Disse sekkene og bagene kan brettes sammen når de ikke er i bruk, og de beskytter eiendelene dine mot regnvær… eller mot ølsøl.

Grunnleggende pakkeliste for musikkfestival

 • Vannflaske – Når mesteparten av dagen går ut på å knekke bjørnunger og nyte solskinnet, er det viktigere enn noen sinne å holde seg hydrert.
 • Komfortable sko – Det blir gjerne mye ståing, vandring og dansing på festival, og derfor anbefaler vi på det sterkeste at du legger igjen sandalene hjemme.
 • Trygg oppbevaring av verdisaker – Du trenger et trygt sted å oppbevare lommeboka, telefonen og vannflaska. Vi anbefaler en rumpetaske.
 • Toalettmappe – I tillegg til produkter for personlig hygiene, bør du også ha med deg solkrem!
 • Klær du kan bruke flere ganger – Hvem vil vel gå glipp av moroa, bare fordi de må ordne med klesvask?

Tilbehør som forteller hvem du er

Denne festivalsommeren er perfekt for å eksperimentere med tilbehør. Og ettersom du selvfølgelig pakker lett, er det disse små detaljene som utgjør forskjellen i antrekkene dine.

Ørepynt for menn

Uansett om du foretrekker enkle, svarte øredobber , eller mer prangende øreringer, er ørepynten en viktig del av årets festivalantrekk.

Om du gjerne vil pynte deg opp til festivalsommeren, men ikke nødvendigvis ønsker å bruke ørepynt i hverdagen, kan vi anbefale magnetiske øredobber. Disse festes naturlig nok med magneter, og etterlater ingen hull gjennom dine elskede øreflipper.

Om du ønsker å gå til det steget å faktisk ta hull i øret, må du sørge for at det gjøres av profesjonelle, og ikke av han som camper i teltet ved siden av deg.

Klikk her for å lese alt du trenger å vite om piercinger, og om hvordan du hindrer at hullet ditt blir infisert.

Kjeder og armbånd

Med mindre du har tenkt deg på Burning Man, trenger du ikke kjøre full Johnny Depp-stil for å få armbåndene og kjedene dine til å se bra ut.

Velg et armbånd til menn som sitter godt selv om du tilbringer hele kvelden med henda over hodet. Festivaler er perfekte anledninger til å bruke armbånd du aldri ville brukt til vanlig, og ikke minst perfekte anledninger til å teste ut nye kombinasjoner.

Og ettersom du uansett kommer til å bli utstyrt med et festivalarmbånd, trenger du ikke være redd for å spe på med litt farger.

Uansett om du går for dog tag halskjeder , eller et korshalskjede for menn, er det aller viktigste faktisk hvordan du bærer kjedene.

Slik kombinerer du flere kjeder

 1. Bestem deg for hvor mange kjeder du ønsker å bruke.
 2. Sørg for at de henger i ulike lengder.
 3. Sørg for at kjedene matcher.
 4. Kjør litt ulike teksturer.
 5. Match kjedene med annet tilbehør i antrekket.

Du må altså først bestemme deg for hvor mange kjeder du ønsker å bære rundt halsen, og samtidig sørge for at de du velger henger i ulike lengder. Et lite tips vi kan gi deg er at det er vanskelig å få flere enn fire kjeder til å se bra ut sammen.

Begynn gjerne med to-tre stykker. Og om stålkorset henger nede ved navlen din, bør du velge et annet kjede som gjerne er litt kortere.

Sørg for at fargene og metallene i kjedene matcher, men at teksturene ikke gjør det. Kombinasjonen av et kjede med svarte treperler og et svart stålkjede vil for eksempel kunne se bra ut.

Velg kjeder som ikke har eksakt samme tykkelse og stil. Tre tykke gull-lenker vil ikke se like fett ut som en kombinasjon av to lenker med ulik tykkelse og et perlekjede.

Husk at du også må sørge for at metallet i kjedene du bruker må matche med annet tilbehør som ringer, armbåndsur og armbånd.

Herreklokker

Om det er én ting i oppakningen din som er viktig … så er det batteriet på telefonen din. Hvordan vil du vel ellers kunne gjøre vennene dine misunnelige med fete snaps og insta-stories?

Med en klassisk klokke kan du spare batteri ved å sjekke tiden på den gode, gamle måten.

Sikt deg inn på en modell som ikke er for dyr, samtidig som den bør tåle litt klassisk festivalregn.

Beskytt deg selv med polariserte solbriller

Hvilken festival vil vel være komplett uten et par stilige solbriller? Solbrillene får deg ikke bare til å se tøff ut, men de beskytter også øynene dine mot skadelige UVA- og UVB-stråler. Om brillene er polariserte, reduserer de i tillegg gjenskinn fra både teltduker og diskokuler.

Fargerike solbriller med speilglass er populære på festivaler, og de hjelper dessuten til med å skjule posene som bygger seg opp under øynene dine på dag fire.

Sjekk ut våre polariserte pilotbriller med speilglass for en klassisk look, eller test ut et par retro solbriller som passer de aller fleste ansiktsformer.

Er polariserte solbriller bedre enn normale solbriller?

Når du velger solbriller, bør det aller første du sjekker være om de beskytter mot UV-stråler. Om du planlegger å bruke brillene mye utendørs, vil polariserte brilleglass sørge for at du ser klarere … også på solrike sommerdager.

Polariserte solbriller absorberer skarpt gjenskinn fra horisontale overflater. Ikke bare er slikt gjenskinn plagsomt og ubehagelig – det kan også være farlig om du for eksempel kjører bil i motlys.

Polariserte solbriller sørger dessuten for å blokkere lys som reflekteres av vannoverflater, plankpolerte gitarer, eller gjørmete teltparker.

Inspirasjon til festivalstilen

Pakkeliste for festival

 • Lette klær som tørker fort
 • Vanntett solhatt
 • Vanntett rumpetaske og ryggsekk
 • Stilig tilbehør: Kjeder, ørepynt, armbånd
 • Polariserte solbriller
 • Billett
 • Campingutstyr
 • Telefon + lader

Du spurte – Vi svarte

Jeg er ikke så glad i solhatter; hvilken type festivalhatt kan jeg bruke i sommer?

Den viktigste grunnen til at du bør bruke hodeplagg om sommeren, er for å beskytte ansikt, hodebunn og nakke mot sola. Om dette hodeplagget også gir deg ekstra stilpoeng, så er det bare en bonus.

Sjekk ut våre sikspens om det kanskje er litt mer din stil. Sørg da for at du velger en av bomull, som passer bedre om sommeren enn varm ull.

Panama-hatten er også en klassisk sommerhatt. Våre modeller er utformet i ekte ekvadoriansk strå, og utstyrt med brede bremmer som beskytter godt mot skarp sommersol.

Fedoraer kan være prikken over i-en i et stilig, bohem-inspirert antrekk. Finn en modell med fôr av bomull som sørger for at den holder deg sval og fin i sommervarmen.

Hvordan vasker man polariserte solbriller?

 1. Skyll med varmt vann. Dette er spesielt viktig om du har vært på stranda, ettersom sand og salt fort kan lage riper i glasset.
 2. Puss med mikrofiberklut. Alle Waykins-solbriller kommer med egen pose av mikrofiber, som kan brukes både til oppbevaring og pussing.

Hva er ulempene med polariserte solbriller?

Polariserte brilleglass gjør det vanskeligere å se på LCD-skjermer – som for eksempel den du har på smarttelefonen din.

Om du for eksempel arbeider mye ute, og samtidig må holde et øye med telefonen eller andre skjermer, er det ikke sikkert at polariserte solbriller er det rette valget for deg. Om du allikevel velger å gå for polariserte solbriller, er det bare å gløtte litt over kanten på brillene om du ønsker å se skjermen – verre enn det er det ikke.


Er vanntett og vannbestandig det samme?

 • Vanntett betyr at vann ikke kan trenge gjennom hatten, sekken, jakka, etc.
 • Vannbestandig betyr at produktet kan stå imot vannet… men at vannet før eller siden vil klare å trenge seg gjennom.

Kan menn bruke flere enn ett kjede?

Grensen for hvor mange kjeder du kan ha på deg, avhenger egentlig av styrken på kjernemuskulaturen din. Men om du lurer på hvor mange kjeder man kan bruke på fest eller festival, og fortsatt se stilig ut, anbefaler vi mellom 2 til 4 kjeder om gangen.

Husk at du bør sørge for at de ulike kjedene har litt ulik lengde, og at de har matchende metaller og farger.


Hvordan oppbevarer jeg tingene mine trygt på festival?

 1. Bare ta med deg det du trenger. Trenger du virkelig å ha med den dyreste klokka di? Kan du klare deg uten kontanter?
 2. Sjekk om det er mulig å leie skap på festivalen. Om det er tilfellet, bør du leie et! Bare ha med deg det du faktisk trenger i løpet av dagen, og la resten ligge trygt i skapet.
 3. Last ned en sporingsapp på telefonen din. Da kan du finne den igjen om den skulle bli stjålet.
 4. Bytt bakgrunnsbilde på telefonen til ‘Kontakt xxxx om du finner denne’. Det gjør det mye enklere å få igjen telefonen din om du skulle miste den.
 5. Oppbevar verdisaker i innerlommene på bagen eller sekken din, og sørg for at sekken eller bagen alltid er lukket.

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig