Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
365 dagers returrett – uansett grunn
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Trendhim EU shipping Alle leveranser innfenfor EU sendes fra Danmark. Toll og skatter for X_VALUE er inkludert.Se fraktalternativer.
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Slik kler du deg på jobbintervju: En guide for menn

Du har sikret deg intervjuet, men hva skal du ha på deg? Uansett hvilken jobb du har søkt på, hjelper denne guiden deg med å sette sammen det polerte, stilrene og gjennomtenkte antrekket som kreves.

Du har skrevet en CV som kun kan beskrives som fantastisk, håndtrykket ditt er akkurat passe hardt, og referansene dine sitter klare til å øse ut om din profesjonalitet, karakter og arbeidslyst.

Du har rett og slett gjort alt du kan.

Men hva skal du ha på deg i intervjuet?

Du har gjort alle de rette forberedelsene, men det gjenstår fortsatt å velge det rette antrekket. Et intervju handler faktisk først å fremst om å bli dømt av andre. Det finnes ingen andre situasjoner i livet, hvor du på samme måte blir dømt både på din fortid, nåtid og fremtid, som i disse møtene.

Derfor har vi utarbeidet denne omfattende guiden, som hjelper deg med å sette sammen et antrekk som imponerer, slik at du kan forberede deg på de virkelig viktige tingene; du vet… spørsmålene og sånt.

Aller først...

Finn ut hva dine fremtidige kolleger har på seg. Sjekk firmaets hjemmeside, LinkedIn-konto, kontoer på sosiale media etc. for å finne ut hvordan folk ser ut.

Snik deg rundt utenfor kontorene rundt lunsjtider; hvordan kler gutta seg? Er det full dress, eller er det smart casual det går i? Ta det du ser der, og gjør det litt bedre. Målet med antrekket ditt, må være at intervjueren kan se for seg at du kan jobbe der. Å passe inn er like viktig som å skille seg ut.

Vi vet at alle arbeidsplasser er ulike og unike – akkurat som den faktiske jobben du søker på. En kler seg ikke likt i kreative bedrifter som i finanssektoren.

Du bør ta ideene og tipsene våre for hvordan du bør kle deg i intervjuet, og gjøre det til ditt eget. Husk også at det er bedre å pynte seg litt for mye, enn å møte opp i shorts og sandaler.

Forslag til formelt antrekk for jobbintervju

 • Ensfarget koksgrå eller marineblå dress – 2 knapper, enkeltspent og med klassisk jakkeslag
 • Skjorte med hvite eller blå mansjetter (koordinert med dressen) – subtile striper fungerer også
 • Skinnbelte som matcher skoene dine
 • Slips
 • Mørke sokker
 • Konservative skinnsko som matcher med beltet ditt

Forslag til ‘business casual’-antrekk for jobbintervju

 • Marineblå eller koksgrå blazer
 • Hvit skjorte
 • Mørke jeans eller khakifargede chinos – husk god passform (ikke posete)
 • Skinnsko
 • Alternativt: Brun, svart eller marineblå genser med en skjorte under. Husk dog å holde genseren enkel (ikke noe julegenser eller lignende)

Slipset

Tradisjonelle slips gir det beste førsteinntrykket.

Det er ikke i intervjuet du skal prøve deg fram med de villeste fargekombinasjonene du kan komme på. Om du virkelig må, så kan du vente med den slags til du faktisk har fått jobben.

Hold deg heller til mer tradisjonelle slips, som du vet vil se bra ut med antrekket ditt. Gå gjerne for prikkede, stripede eller paisley-mønstrede varianter i konservative farger.

For en liten ekstra touch av formalitet, kan du også gå for en slipsnål . Den sørger for at slipset henger som det skal, og den fungerer som utropstegnet i antrekkets utsagn: ‘Ansett meg!’

Ikke sikker på hvilken knute som kan sikre deg jobben ? En enkel Windsor slår aldri feil.

Om du virkelig vil ha jobben, bør du legge igjen humorslipset hjemme. Det gjør seg bedre på julebordet.

Kan du bruke tversoversløyfe i jobbintervju? Ettersom selv den enkleste og mest subtile sløyfa tiltrekker seg mye oppmerksomhet, anbefaler vi at du sparer den til etter at kontrakten er signert. Det siste du ønsker er at CV-en, søknaden, referansene og alt du sier i intervjuet, overskygges av silkesløyfa du har rundt halsen.

Klokka

En enkel klokke med rene og minimalistiske linjer viser at du bryr deg om detaljene.

Hva slags klokke bør du bruke på et jobbintervju? Dette kan kanskje høres ut som et tullete spørsmål; hvem bryr seg vel om hvilket armbåndsur du har på deg?

Men nå er det nå en gang slik, at jobbintervjuet er en situasjon hvor du ikke bør overlate noen ting til tilfeldighetene. Hver eneste linje i CV-en din har blitt lest om og om igjen, og nå sitter du overfor personen som sto for den lesingen. Alle detaljer rundt din person danner hver sin brikke i puslespillet – og puslespillets navn er ‘passer han inn her?’.

Om du kler deg i dress for intervjuet, må du gå for en klokke som matcher den formelle stilen. Gå for noe enkelt, minimalistisk og smakfullt – det kan aldri slå feil.

Om du går for business casual, og du elsker sportsklokker, kan du går for den mest stilrene du har i samlingen din. Ved å tenke over alle detaljene i antrekket ditt – hver eneste en av dem – viser du at du er detaljorientert; og det er en egenskap alle HR-sjefer er ute etter.

Et viktig aspekt når du plukker ut tilbehør til antrekket ditt, er at metallelementene matcher. Metallet i klokka må matche med annet metall i antrekket ditt . Om klokka sitter på en skinnreim, må du sørge for at denne matcher med beltet ditt.

Veska

En slank og klassisk skulderveske er perfekt for jobbintervjuet.

Å komme tomhendt (eller enda verre – med mobilen i hånda) når du skal på jobbintervju, er absolutt ikke å anbefale. Å dukke opp med treningsbagen over skulderen funker heller ikke særlig bra.

Du trenger selvfølgelig ikke å ha med deg hele hjemmekontoret, men det kan alltids være kjekt å ha med penn og papir. Du trenger ikke skrive noe i notatblokka di under intervjuet, men ved å ha skrivesakene foran deg på bordet gjennom seansen, viser du din fremtidige sjef at du er både oppmerksom, forberedt og klar til å ta fatt på jobben.

Vil du bli bedt om å vise fram tidligere arbeider? Ta gjerne med deg PC-en din – sånn i tilfelle. Husk også å laste ned eventuelt interessante filer og dokumenter på forhånd; dette er ikke en kafé – du kan ikke bare be om passordet til nettverket. Sørg også for at du har filene godt organisert på PC-en – det er ikke til din fordel om intervjueren må sitte å vente på at du skal finne fram i rotet ditt. Vær forberedt!

Hvilken type veske er den beste å bruke i et jobbintervju? Vi vil så å si alltid anbefale at du legger igjen den store og klumpete bagen hjemme, og heller går for en slank skulderveske. Velg gjerne en av skinn – med enkle linjer og klassiske detaljer .

Du kan eventuelt også gå for en tote bag eller en PC-veske .

Beltet

Et enkelt skinnbelte kan sikre deg jobben.

Beltet skal alltid matche skoene dine, og skoene må matche resten av antrekket. Det betyr at et belte av skikkelig skinn egentlig er det eneste alternativet du har.

Vi anbefaler at du går for et belte med en enkel spenne – med en matt overflate som matcher med metallet i armbåndsuret ditt.

De små detaljene

Å kunne fokusere på detaljer er viktig i alle jobber.

Vi er naturlig nok store fans av tilbehør og aksessoarer; alle de små detaljene som er med på å gjøre antrekket ditt helt unikt. Et jobbintervju er dog ikke den rette anledningen for å slå seg alt for mye løs på denne fronten.

Det er viktig at du tenker godt gjennom hva du velger av mansjettknapper , slipsnål, lommetørkle og jakkenål . Mens denne slags tilbehør kan gi antrekket ditt en ekstra personlig touch, kan disse detaljene også gi et feilaktig inntrykk.

Husk at du ønsker å fremstå profesjonell og elegant. Om du ser deg i speilet og lurer på om du skal droppe intervjuet og heller stikke på party, så har du dratt det litt langt. Du ønsker ikke at antrekket ditt skal ta oppmerksomheten bort fra dine kvalifikasjoner.

Kan du bruke armbånd i et jobbintervju? Det er kanskje best være på den sikre siden, og heller legge igjen armbåndet hjemmet.

På samme måte som med beltet og klokka, er det viktig at alle metalldetaljer i antrekket matcher.

Det aller viktigste – Ansiktet ditt

Husk at du er ditt eget ansikt utad.

Du kan forbedre dine arbeidsrelaterte ferdigheter, og du kan opparbeide deg erfaring innen en rekke ulike fagfelter for å forbedre CV-en din… men du har kun ett ansikt; og det er nettopp dette ansiktet du skal bruke når du blir intervjuet, og forhåpentligvis også sikrer deg drømmejobben. Derfor er det viktig at du sørger for at ansiktet ditt ser så bra ut som det bare kan.

Om du ikke allerede bruker fuktighetsprodukter, er det på tide å starte med det! Det er viktig å få bukt med tørr og uren hud når du ønsker å se bra ut.

Sørg for at skjegget er trimmet , og bruk skjeggolje for å sikre at det er mykt og flassfritt. Om du er glattbarbert, må du sette av tid til en skikkelig barbering , slik at du slipper å komme hastende med fliker av toalettpapir klistra fast på halsen.

Kjem håret og få det vekk fra ansiktet. Om du kunne trengt en hårklipp uansett, bør du ta den et par dager før intervjuet.

5 tips for en god jobbsøknad

Om du ikke blir invitert på intervju, er det ingen som bryr seg om hvor lekkert slipset ditt er, hvor klassisk skulderveska er, eller hvor veltrimmet skjegget ditt er.

Vi har spurt Daniel Baun – Trendhims egen HR-sjef – om noen tips til hvordan du bør skrive en søknad som sikrer deg jobbintervjuet.

 1. Skriv for å få jobben – ikke for å få intervjuet. «Jeg må umiddelbart kunne se om du er relevant for stillingen. Jeg har ikke tid til å tenke meg fram til om du passer inn i rollen – jeg trenger harde fakta og informasjon om erfaring, så vet jeg umiddelbart om du har relevans.»
 2. Strukturer CV-en din. «Fokuser også på å være strukturert – en liten formaterings- eller skrivefeil forteller at du ikke bryr deg om detaljer. Hvert eneste tastetrykk i CV-en sier noe om deg. Beskriv nøyaktig hva du har gjort i dine tidligere jobber. For eksempel: Nyhetsbrev to ganger i uken til 15 000 lesere – jeg økte dette fra 280. Det er disse spesifikke detaljene som er interessante.»
 3. PDF. PDF. PDF. «Bruk alltid PDF – både for CV og søknaden! Dette gjør at ting ser litt mer profesjonelt ut, det er enklere å åpne, og det lar deg kontrollere formateringen av dokumentene.»
 4. Vær deg selv. «Hvilken tone var jobbannonsen skrevet med? Var den skrevet med et humoristisk tilsnitt? Jobbannonsens tone dikterer hvordan du bør svare. Om annonsen var formell og stiv, svarer du på samme måte. Hos Trendhim ønsker vi oss ekte (inspirerte) mennesker – ikke si-meg-hva-jeg-skal-gjøre-så-gjør-jeg-det typen folk.»
 5. Korrektur. «Ta deg god tid med søknadsprosessen. Ikke stress deg gjennom det – skriv søknaden i dag, og les gjennom den i morgen før du sender den.»

Du spurte – Vi svarte

Kan et flott antrekk vise at jeg er detaljorientert?

Ja, det kan det. Men en erfaren og god intervjuer vil allikevel ha forberedt gode spørsmål, som kan komme under huden på deg, og finne ut hvor detaljorientert du faktisk er.


Gir det rette antrekket et godt førsteinntrykk under intervjuet?

Med mindre du skal i intervju hos et moteselskap, er nok personen som intervjuer deg en ganske alminnelig fyr. Han har muligens ingen anelse om hva som er på moten om dagen, eller om hvor mye tid du har lagt ned i antrekket ditt.

Om du har blitt invitert til intervju, er det fordi bedriften har valgt deg ut, og at de er interesserte i å høre hva du har å si.

Intervjueren vil dog alltid kunne se om du er sjuskete eller dårlig kledd. Det er her viktigheten av førsteinntrykket virkelig kommer inn. Dette er ditt første møte med personen som vurderer å ansette deg. Derfor vil det aldri kunne skade og legge ned litt ekstra energi i å gi et godt førsteinntrykk.


Kan jeg kle meg i svart i et jobbintervju?

Mange vil si nei. Men om du har et svart antrekk som sitter godt, mener vi det går helt fint!

Om du også har en stilig mørkegrå eller marineblå dress i skapet, anbefaler vi dog at du går for en av disse.


Hva om dressen min ikke sitter så godt? Bør jeg fortsatt bruke den i intervjuet?

Det viktigste er at du er kvalifisert for jobben, og at du kan presentere dine tanker, ideer og din personlighet under intervjuet. Om dressen er alt for stor, eller alt for liten, må du enten gjøre noe med det, eller bare droppe den. Det kan fort se ut som du har lånt dressen til faren din – hvilket forteller intervjueren at du ikke tar dette så alt for seriøst – og det er ikke en melding du ønsker å sende ut.

Om dressen passer sånn nesten, anbefaler vi at du går for den, og heller sørge for at alt annet er helt på stell: skjegget, håret, skoene og slipset. Og når første lønning kommer inn på konto… kjøper du deg en dress som faktisk passer.


Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig