365-dagers returrett
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
81 50 35 80 - (arbeidsdager 09:00-16:00)
Tilbud denne timen

alt
-20%
Alle varer
Dresstilbehør
Smykker
Vesker og lommebøker
Frakt kr 50 - Gratis over kr 449
i
Tilbud denne timen

alt
-20%
-20% På alt
Tilbud denne timen
Trendhim
×
Trendhim
Språk:
Armbånd
Barbering
Belter
Briller uten styrke
Bukseseler
Halskjeder
Hansker
Hatter
Jakkenåler
Klokker
Lommebøker
Lommetørklær
Mansjettknapper
Ringer
Skjeggpleie
Skjerf
Slips
Slipsnåler
Sløyfer
Solbriller
Vesker
Ørepynt
81 50 35 80
Arbeidsdager 09:00-16:00
Vis alle

Skal du ut å farte? Slik pakker du for forretningsreiser

For å kunne gi deg gode og nyttige tips og triks, har vi tatt kontakt med tre menn som har milevis med erfaring innen dette fagfeltet. Sug til deg lærdommen, så kan du bruke litt mindre tid på pakkingen, og litt mer tid på å forberede deg på presentasjonen din.

Det er ikke lett å pakke for forretningsreiser. Enten er man redd for å framstå som en nybegynner ved å pakke med alt for mye, eller så er man redd for å glemme noe.

Det er fort gjort å glemme saker og ting, når en til enhver tid også har den faktiske jobben som skal gjøres i tankene. Det går mye tankekraft med på å huske PC, dokumentmappe og den fantastiske presentasjonen… og da glemmer en fort både telefonlader og rent undertøy.

Vi har satt sammen denne guiden fordi vi vet at forretningsreiser kan være et slit. Så uansett om du reiser i jobb for første gang – og sitter bakerst i kabinen – eller om du har gullkort og sitter helt foran, så er evnen til å pakke effektivt en egenskap som alltid kan forbedres.

4-3-2-2-komboen

Den omskolerte programvareutvikleren, Nicklas Mortensen , som nå arbeider som markedsføringsspesialist, anbefaler at en pakker med et allsidig utvalg plagg, som kan gjøre seg godt som både business formal og business casual.

«4-3-2-2-komboen er min favoritt – 4 skjorter, 3 par bukser, 2 blazere og 2 par sko. Det tar ikke mye plass, men det gir meg fortsatt mulighet til å mikse og matche litt som jeg vil.»

Nicklas anbefaler: «Kjør gjerne 2 par svarte bukser, og 1 par kakifargene; svart går som kjent med alt, og det gjør det enklere å sette sammen et antrekk med færre plagg. Kakifargede bukser går bra med blå skjorter, og de kan friske opp looken din etter en dag i svart.

Når det gjelder skjorter, kjører jeg alltid 2 hvite, 1 blå og 1 mønstret. Hvitt funker med alt og i alle anledninger, og jeg sørger for at den mønstrede skjorta jeg har med matcher med buksene og blazerne mine (1 grå og 1 mørkeblå). Personlig går jeg som oftest for én dobbeltspent, og én med to knapper.»

Et antrekk er aldri komplett uten de rette skoene, og Nicklas pakker alltid med allsidighet i tankene. «Ett par brune sko, og ett par svarte sko. Beltet jeg pleier å ha med meg er brunt på den ene siden, og svart på den andre; ett belte tar som kjent mindre plass i bagen enn to.»

I tillegg til det aller mest nødvendige, som PC-veske, ladere, hodetelefoner og solbriller , fyller Nicklas også opp smålommene i bagen sin med stilig tilbehør. «Jeg prøver å alltid satse på litt variasjon. Jeg pakker gjerne med meg 4-5 lommetørklær , 2 par mansjettknapper og 4-5 slips . Dessuten sørger jeg alltid for å ha med 2 slipsnåler (1 gyllen og 1 sølvfarget) for å matche metaller . Det er enkelt å lage en plan for hva man skal ha på seg hver dag, men jeg føler meg litt bedre når jeg har friheten til å mikse og matche litt når jeg kler på meg.»

Reiser aldri uten: «Den ene tingen jeg aldri reiser uten er tøydamperen min. Du vet aldri hvordan situasjonen med strykejern er på hotellet, og det finnes ingen pakkemetode som kan garantere deg skrukkefrie skjorter.»

Brett eller rull: «Jeg bretter alltid. Rett og slett fordi det er enkelt, og det lar meg organisere bagen min lagvis. Skoene pakker jeg alltid i en egen pose, for å sikre at de ikke skitner til klærne mine.»

Beste råd til nye forretningsreisende: «Pakk kvelden i forveien, og ha på deg noe komfortabelt under flyturen. Mange skreddere lager dresser som inneholder elastan, også kjent som reisedresser. Disse sørger for at du ser like flott ut når du går av flyet, som når du gikk på… dessuten holder de seg skrukkefrie også etter at du har sittet i møter i timevis.

Om du reiser mye, anbefaler jeg at du sjekker ut mulighetene for et Mastercard med priority pass. Det gir gratis tilgang på lounge på mange ulike flyplasser, hvilket gjør ventetiden mye mer behagelig.»

Rulleteknikken

Brett Snyder – analytiker i luftfartsindustrien, og president i både Cranky Flier og Cranky Concierge – mener at en alltid bør pakke i bag. «Jeg pakker alltid i bag, og aldri i rullekoffert. Bagen er tross alt enklere å dytte inn i hattehyllen, eller under setet om det skulle bli nødvendig. Den eneste negative siden er at jeg må bære på bagen. Å ikke trenge å sjekke inn bagasje sparer meg for verdifull tid etter landing… og det gjør det verdt å bære på bagen.

Jeg pakker alltid med meg minst 2 par bukser og 2 skjorter, og jeg dobbeltsjekker alltid at plaggene matcher før jeg pakker dem ned i bagen. I tillegg har jeg alltid med meg ett belte og ett par sko.

I PC-veska har jeg alltid telefonlader, PC-lader, skrivesaker og medisiner. Da har jeg alt jeg skulle trenge på reisen samlet på ett sted, og jeg kan enkelt fiske fram PC-en om jeg skulle trenge å jobbe litt på flyet eller i avgangshallen.»

Reiser aldri uten: «Jeg har alltid på meg bukser, sko, belte og genser når jeg reiser. Ved å ha på meg et presentabelt antrekk under reisen, blir det færre plagg jeg trenger å pakke med meg.

Strykefrie skjorter er perfekt for forretningsreiser. Men det første du bør gjøre når du ankommer hotellet, er å henge opp plaggene dine, og stryke det som har blitt litt skrukkete på reisen. Det siste du vil er å måtte stryke skjorta di klokka 07:30, når møtet starter 08:00.»

Brette eller rulle: «Om jeg er på korte reiser, pleier jeg som oftest å brette. Om det blir litt trangt i bagen, ruller jeg gjerne plaggene for å få plass til mer. Jeg legger buksene nederst, deretter skoene, og så resten.»

Beste råd til nye forretningsreisende: «Tid er viktig; sørg alltid for at du planlegger nok tid, slik at uventede kanselleringer eller forsinkelser ikke får for store konsekvenser. Om det er mulig, bør du reise kvelden før møtet, slik at du er uthvilt og klar morgenen etter. Jo mer slingringsrom du gir deg, jo mindre stresset vil du være.»

Kle på deg for å spare plass

Casper Felskov , Assistant Retail Manager for en merkevare innen herremote, anbefaler å reise i et presentabelt antrekk for å spare plass. «Når jeg reiser i jobben, kjører jeg alltid en grå blazer. De kabinansatte henger den gjerne opp for deg når du går om bord, så du slipper å bekymre deg for skrukker. Jeg reiser i blazeren først og fremst for å slippe å pakke den ned.

I bagen min pakker jeg gjerne 3 skjorter og 2 par chinos. Jeg vet at de svarte og kakifargede buksene jeg tar med matcher de hvite og blå skjortene mine, dessuten går de godt sammen med den grå blazeren.

Jeg pakker kun med meg det jeg vet jeg kommer til å bruke. Enkelte foretrekker å pakke med seg så en har litt å velge i, men jeg foretrekker å legge en plan for antrekkene mine, og pakke deretter. Det betyr at jeg også pakker med meg 2 slips (1 ensfarget og 1 mønstret), et par svarte skinnsko og et svart skinnbelte.

Jeg har på meg en klokke under reisen, og pakker med en til. Noe så enkelt som å bytte armbåndsur kan utgjøre en stor forskjell etter å ha sittet i møter og besøkt butikker hele dagen.»

Casper foretrekker å droppe innsjekking av bagasje, for å komme seg til hotellet så fort som mulig etter ankomst. «Prøv å få plass til alt i håndbagasjen. Da slipper du at bagasjen blir borte, og det tvinger deg til å pakke mer strategisk.

Bagen bør matche looken din. Du kan egentlig se på bagen som et tilbehør til antrekket ditt – ikke bare som en bag du oppbevarer klærne dine i. Skinn ser alltid profesjonelt og bra ut, og dessuten utvikler det en flott patina over tid, som kan utstråle at du er en erfaren reisende.»

Reiser aldri uten: «Jeg reiser aldri uten nødlader til telefonen min. Om noe uventet skjer på reisen, trenger du alltid telefonen for å melde fra om forsinkelser, eller for å få ombooket billetten.»

Brette eller rulle: «Jeg føler jeg får plass til mer når jeg bretter. Jeg legger skoene (i en skopose) nederst, så tilbehør, bukser, skjorter, PC-lader, PC, telefonlader, så toalettmappa. På toppen legger jeg billetter og pass, for å ha det lett tilgjengelig.»

Beste råd til nye forretningsreisende: «Det høres kanskje pessimistisk ut, men jeg mener en alltid bør forvente at noe skjærer seg – enten er flytoget forsinka, eller så er det trafikkork når du skal til flyplassen.

Møt opp tidlig på flyplassen. Jeg prøver å alltid være der 2 timer før avgang. Dette er dog ikke bortkastet tid – jeg bruker den gjerne til å få jobba litt, eller for å slappe godt av før forretningsdelen av reisen begynner for alvor.»

Slip bretter og pakker du dressjakker

 1. Begynn med å legge jakka flatt.
 2. At den ligger helt flatt, er viktig for å unngå skrukker. Du kan bruke en nål for å sikre at forsiden og baksiden holder seg sammen; dette er valgfritt, og ikke å anbefale for skjøre tekstiler.
 3. Snu jakka, og brett inn den ene siden. Sørg for at den ligger på linje med sømmen bak på ryggen.
 4. Legg ermet flatt langs med brettelinjen. Husk å fokusere på at ting skal ligge flatt og jevnt. Gjenta samme prosedyre med den andre siden av jakka.
 5. Jakka skal nå se slik ut. Brett den så dobbelt, fra nederst til øverst.
 6. Den brettede jakka skal se slik ut.
 7. Nå er det bare å pakke ned den sammenbrettede jakka. Husk dog å henge den opp så snart du ankommer destinasjonen.

Slik bretter du skjorter

 1. Begynn med å legge skjorta flatt, med knappene ned.
 2. Brett den ene siden in, slik at den er på linje med midten av skjorta.
 3. Legg ermet flatt langs med brettekanten. Husk å fokusere på at ting skal ligge flatt og jevnt.
 4. Gjenta samme steg med den andre siden av skjorta.
 5. Legg det andre ermet flatt over det første; som illustrert.
 6. Brett dobbelt fra nederst til øverst.
 7. Den bretta skjorta skal se slik ut. Om din gjør det, er det bare å pakken den ned! Husk å henge den opp så snart du ankommer hotellet.

Slik ruller du skjorter

 1. Begynn med å legge skjorta flatt, med knappene ned.
 2. Brett skjorta dobbelt, ved å legge det ene ermet over de andre.
 3. Brett så begge ermene inn, som illustrert.
 4. Start nederst, og rull skjorta forsiktig sammen.
 5. Den sammenrullede skjorta skal se slik ut. Om din gjør det, er den klar til å pakkes ned. Husk å henge opp skjorta, og eventuelt stryke den, så snart du ankommer destinasjonen.

10 reisetips fra reiseeksperter

 1. Unngå å sjekke inn bagasje; invester heller i en bag som kan brukes som håndbagasje.
 2. For korte reiser, bør du pakke med en dress og en ny skjorte for hver dag.
 3. Pakk alltid med deg et sett mer avslappede plagg. Noe du kan ta på deg om du må ned på McDonalds klokka 2 på natta. Dessuten er det fantastisk deilig å skifte til noe litt mer komfortabelt, etter en lang dag med møter og middager.
 4. Heng opp og stryk klærne dine så snart du ankommer hotellet. Test strykejernet på et håndkle først, for å forsikre deg om at det ikke er skittent eller ødelagt.
 5. Om du reiser mye, bør du alltid ha en reiseklar toalettmappe på standby. Den bør være fylt med flasker av godkjent størrelse for fly, slik at du bare kan slenge den i bagen og reise av gårde.
 6. Ta med deg en pose for skittentøy – det gjør det mye enklere å pakke for hjemreisen.
 7. Sørg for at du alltid har digitale kopier av pass og reisedokumenter på telefonen din.
 8. Se etter dresser og andre plagg med elastan . Disse er som designet for å reise i – de er gjerne skrukkefrie, og de tørker fort om du skulle være så uheldig å søle på deg.
 9. Om du drar rett fra flyplassen til et møte, bør du ta en tur innom toalettet på flyplassen; en kjapp kattevask kan gjøre underverker.
 10. Reis aldri hjemmefra uten fuktighetskrem og leppepomade. Det er nemlig utrolig tørr luft i flykabinen.

Shop det du trenger for reisen

Tilbake
Tilbakestill passordet mitt

Hurra! Vi har sendt deg en e-post. Du vil straks kunne logge inn!

Oppgi en e-postadresseE-postadressen er ikke gyldig